Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Fw400 na fw800 problem? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37358)

Khan 22-03-2011 11:05 AM

Re: Fw400 na fw800 problem?

Ovde sada postoji sansa da se pomesaju dva problema, elektricarski u mrezi i elektricarski unutra. Treba ponoviti, koliko god glupo bilo, dokazano u praksi i previse puta, sledece:
1. Ispravnost napajanja - ne stedite na napajanjima i proveravajte na 6 meseci sa unimerom, ne treba previse verovati software ocitavanju
Razlog no.1 za crkavanje i USB iFW periferija
2. Ispravnost spoljnog napajanja za FW/USB ako ga ima
3. FW/USB bracket kada se prikljucuje na plocu, ako se ukljuci i na sekund na pogresan prikljucak, spaljuje kontroler, a verovatno pravi stetu i uredjaju i ploci. Glupo, ali puuuuno ljudi ne obrati paznju.

FW na USB adapter stvarno nije napravljen za audio. To je kao da kipujes pesak iz kamiona u epruvetu... Nikako preporuka. I da, sam FW chipset moze da zajebe sync. i da pravi manje probleme, ali sigurno nije odgovoran za krupnije spomenute kvarove.

Nemania 22-03-2011 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 302258)
Ovde sada postoji sansa da se pomesaju dva problema, elektricarski u mrezi i elektricarski unutra. Treba ponoviti, koliko god glupo bilo, dokazano u praksi i previse puta, sledece:
1. Ispravnost napajanja - ne stedite na napajanjima i proveravajte na 6 meseci sa unimerom, ne treba previse verovati software ocitavanju
Razlog no.1 za crkavanje i USB iFW periferija

Mislis napajanje na racunaru? Kakve to veze sada ima??? Nije se to desavalo kada sam imao drugu kartu na USB..a bilo je isto napajanje..

spidermusic 22-03-2011 12:40 PM

Po meni je ovde problem u napajanju samog racunara, zapravo u naponu u mrezi preko goga se napaja racunar. Savremene sprave su jako osetljive na promene napona u mrezi. Imao sam dosta problema sa tim stvarima u studiju, posebno u zimskom periodu kada se popale razne grejalice i TA-peci u susedstvu. Jednostavno, digitalni procesori posasave i na audio izlazu se pojavi sum ili se sasvim izgubi zvuk.

Mozda bi ceo sistem, racunar i karticu, trebalo probati na nekom mestu sa pouzdanijim naponom u mrezi ili, pak, preko nekog UPS-a (pozeljno, on-line UPS-a), posebno kada se ima u vidu da sistem radi kada se racunar napaja iz baterija.

Veliki pozz i srecno.

Mrav 22-03-2011 02:26 PM

kupio sa APC surge protector i nije pomogao. kupicu i ups, pa ako ne pomogne, probacu sa nekom drugom karticom, pa ako ni to ne pomogne, evo dajem rec: macbook pro leti u publiku na prvom sledecem koncertu.
imam toshibu koja je bila ultra stabilna, vraticu se njoj, pogresio sam, nadam se da ce mi oprostiti.

spidermusic 22-03-2011 05:16 PM

Mrave, nemoj kupovati bez razloga. Najbolje je da probas da li je problem sa strujom na nekom UPS-u. Stojim na raspolaganju, Ja imam APC Smart 1500, pa mozes na njemu da probas. Osim toga, u isto vreme ces izaci iz svoje prostorije i ceo sistem probati na drugom mestu.

Javi se na PP, ili Arthura upitaj za moj telefon.

Veliki pozz i samo polako. Svaki se problem da resiti. :)

Nemania 22-03-2011 07:51 PM

Quote:

Originally Posted by Mrav (Post 302267)
kupio sa APC surge protector i nije pomogao. kupicu i ups, pa ako ne pomogne, probacu sa nekom drugom karticom, pa ako ni to ne pomogne, evo dajem rec: macbook pro leti u publiku na prvom sledecem koncertu.
imam toshibu koja je bila ultra stabilna, vraticu se njoj, pogresio sam, nadam se da ce mi oprostiti.

Pa ja rekoh, da imam i stabilizator i rack power conditioner, ali ne pomaze..Ja cu probati sa čiftekovim napajanjem...
A ja bas hteo devojci da kupim na poklon neki apple notebook..:(
Nasao sam neki polovan ali kao nov za 28000-MacBook 2.1 2,16GHz 2GB 160GB. E sad ja se bas ne razumem u apple notebook-ove, pa ajde da pitam kada je vec bilo reci o appl, da li je to ok cena za ovaj model i vredi li ga kupovati ili je ipak bolja neka toshiba i sl...nova do tih para..?
P.S. Mrave nemoj da ga bacis u publiku, dobaci do mene, ja cu ti dati i neku kintu. :D

puRe 22-03-2011 10:29 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 302323)
Pa ja rekoh, da imam i stabilizator i rack power conditioner, ali ne pomaze..Ja cu probati sa čiftekovim napajanjem...
A ja bas hteo devojci da kupim na poklon neki apple notebook..:(
Nasao sam neki polovan ali kao nov za 28000-MacBook 2.1 2,16GHz 2GB 160GB. E sad ja se bas ne razumem u apple notebook-ove, pa ajde da pitam kada je vec bilo reci o appl, da li je to ok cena za ovaj model i vredi li ga kupovati ili je ipak bolja neka toshiba i sl...nova do tih para..?
P.S. Mrave nemoj da ga bacis u publiku, dobaci do mene, ja cu ti dati i neku kintu. :D

Iako po specifikacijama zvuci ok, taj model je s kraja 2006./pocetka 2007. tako da tesko da moze da bude "kao nov". Ukoliko jeste u dobrom stanju, onda se isplati. Za te pare ljudi prodaju mnogo starije (ne-Intel) Appleove.

Zeroo 22-03-2011 11:09 PM

Imao sam more slicnih ili istih problema o kojima sam ipisao na forumu dok nisam kupio RME Babyface.
Problemi bilo koje vrste su nestali zauvek a ja uzivam i u live nastupima a i u radu sa desktop racunarom.Najtoplija preporuka za miran san!

Mrav 30-03-2011 07:25 PM

resio sam problem!

menjao sam se za fast track pro usb kartu.
odjednom mi je zivot postao laksi. fw800 i fw400 iz nekog razloga nisu kompatibilni. mozda je do novog osx...nemam pojma, vise me ni ne zanima.

hvala dobri ljudi

All times are GMT +1. The time now is 08:04 PM.