Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Dilema u vezi audio interfejsa :S (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35192)

Jan 18-09-2010 03:23 AM

Re: Dilema u vezi audio interfejsa :S

Stvarno je zakomplikovano malo vise:)

Meni trenutno treba varijanta za visekanalno snimanje, to mi je prioritet, ali trenutno ne raspolazem sa previse para, planirao sam do 600 E da dam za to, ali videh onaj Traveler i hteo sam da se uzajmim 200 E (zbog AES EBU) i da ga uzmem.
Medjutim sad sve dobija novu dimenziju, jer 9632 ima AES, i onda kad budem uzimao High end convertor uzecu i 9632 u paketu sa njim, ne moram da bacam pare za Traveler...

A dotle mogu da uzmem neki drugi visekanalni interfejs koji ce da mi sluzi za to...

Ili pak gde je 800 E za traveler tu je i 900 za FF :S Samo treba to da uleti za tu neku paru, ako uopste budem ja imao toliko para u datom trenutku i ako uspe da se nadje nova za manje. Na artistu je 1200 E... Ima tu i zvrcka, moram da uzmem preko racuna caletove firme, da bi on mogo da opravda pare a ja u stvari dajem moj kesh itd, zato moram uzeti novo

HeatMan 18-09-2010 05:15 AM

josh jedan glas za ff800. imam, radi kao japanac meksichkog porekla.

zlata vredan.

DaBear 18-09-2010 07:51 AM

bio sam skoro kod ortaka koji ima jedno 7-8 jeftinih externih kartica..sve je kupovao, kao "nemam pare za nesto skuplje, a ovo ce da povrsi posao sad.."
Kad smo sabrali koliko je potrosio do sad :shock::shock: !
najgore je sto se nemoze resiti njih sada.

Skupi jos malo para pa kupi taj FF800..

kejkz 18-09-2010 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 287264)
Skupi jos malo para pa kupi taj FF800..

Moja misao takođe, sve drugo ti je komplikacija i kompromis. Imao sam 9632 godinama, odlična je karta, da, ima AES, ali je pravo pitanje ?ta će on tebi. Sa FF800 ima? sve konekcije koje ti mogu biti potrebne + vrlo dobre konvertere u izuzetno mobilnom pakovanju. Za te pare, ne mo?e bolje. Kada kupuje? ne?to ?to ti u startu mo?e uraditi posao, nemoj ?tedeti, nego uzmi ?ta ima najbolje.
AES ti realno ne treba, sem ako DAC koji planira? koristiti nema ba? ekskluzivno samo njega. U su?tini, AES/EBU je profesionalni SPDIF, digitalan transfer je u pitanju, tako da ni u jednom ni u drugom slučaju nema gubitaka u transferu podataka (zvuka) tako da mislim da neće? imati problema ni sa ovim. A za zlu ne trebalo, ima? i ADAT-e, i oni se mogu iskoristiti za dodatne konvertere.

Jan 18-09-2010 01:39 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 287281)
Moja misao takođe, sve drugo ti je komplikacija i kompromis. Imao sam 9632 godinama, odlična je karta, da, ima AES, ali je pravo pitanje šta će on tebi. Sa FF800 imaš sve konekcije koje ti mogu biti potrebne + vrlo dobre konvertere u izuzetno mobilnom pakovanju. Za te pare, ne može bolje. Kada kupuješ nešto što ti u startu može uraditi posao, nemoj štedeti, nego uzmi šta ima najbolje.
AES ti realno ne treba, sem ako DAC koji planiraš koristiti nema baš ekskluzivno samo njega. U suštini, AES/EBU je profesionalni SPDIF, digitalan transfer je u pitanju, tako da ni u jednom ni u drugom slučaju nema gubitaka u transferu podataka (zvuka) tako da mislim da nećeš imati problema ni sa ovim. A za zlu ne trebalo, imaš i ADAT-e, i oni se mogu iskoristiti za dodatne konvertere.

Onda cu probati skupiti za FF800 :) Jedini je problem je sto ne znam da li cu moci skupiti toliko para, inace bih je uzeo bez razmisljanja...
Ovih dana treba da narucim Adame A7x, i da sad ne uzimam monitoring ne bih bio primoran da stedim na kartici, pa sam mislio da je bolje da napravim kompromis sa interfejsom nego li monitoringom jer okruglo 2000 E necu imati, a treba mi ta mogucnost visekanalnog snimanja, skoro smo trekovali bubanj za jednu stvar, posto je sve artist organizovao nisam znao sta me ceka na mestu gde je to trebalo da se radi, i cekala me je radionica gde je majstor snimao bubanj u neki od creamware interfejsa a sve to preko nekog beringer miksera odakle je koristio preampe, i jos u startu smo se sukobili jer on za boga ne snima u 24 bita nego u 16, sta ce mu 24, i gura konvertore do maksimuma, tako da je noga cesto udarala u 0db...Zato sam kapirao da bi najbolje bilo da imam neki visekanalni interfejs za takve situacije, da lepo ja ubodem sve na moj laptop i tu ga snimim na licu mesta i ajd cao

kejkz 18-09-2010 02:43 PM

Razmisli onda o ff400. Imaće? dovoljno kanala za snimanje bilo koje postave bubnjeva, i skoro sve ono ?to dobije? i sa ff800. Koristio sam je samo jednom kod Grade sa foruma u studiju, u kombinaciji sa svojim macbookom, snimali smo kompletan set bubnjeva, i to je zvučalo vrlo dobro.

awacs 18-09-2010 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 287292)
Razmisli onda o ff400. Imaće? dovoljno kanala za snimanje bilo koje postave bubnjeva, i skoro sve ono ?to dobije? i sa ff800. Koristio sam je samo jednom kod Grade sa foruma u studiju, u kombinaciji sa svojim macbookom, snimali smo kompletan set bubnjeva, i to je zvučalo vrlo dobro.

:rotfl:Poludeće čovek od saveta :rotfl: Jane, brate slatki: koliko puta mesečno ima? potrebu za vi?ekanalnim snimanjem? Pa sam izračunaj da li ti se isplati da da? bilo koje pare za kupovinu novog interfejsa ili ti je bolje da ga po potrebi iznajmi?. A da u međuvremenu novce koje ima? ulo?i? u ono ?to ti treba svaki dan.

Prvo si rekao da ti je interfejs za vi?ekanalno snimanje "prioritet", a onda ka?e? da ti bud?et za isti taj interfejs zavisi od toga koliko ti novca ostane posle kupovine monitora :confused: Pa ?ta je tu ZAISTA prioritet???

Pozdrav,

Vasa

Jan 18-09-2010 03:44 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 287294)
:rotfl:Poludeće čovek od saveta :rotfl: Jane, brate slatki: koliko puta mesečno imaš potrebu za višekanalnim snimanjem? Pa sam izračunaj da li ti se isplati da daš bilo koje pare za kupovinu novog interfejsa ili ti je bolje da ga po potrebi iznajmiš. A da u međuvremenu novce koje imaš uložiš u ono što ti treba svaki dan.

Prvo si rekao da ti je interfejs za višekanalno snimanje "prioritet", a onda kažeš da ti budžet za isti taj interfejs zavisi od toga koliko ti novca ostane posle kupovine monitora :confused: Pa šta je tu ZAISTA prioritet???

Pozdrav,

Vasa

Hehe:)
Ne, monitori stoje ko vrata, to se mora uzme, a prioritet kod izbora zvucne karte mi je da mogu da snimim bubanj, i da bude stabilna, radje nego li kvalitet konvertora itd, a sve to sa ostatkom para...
A definitivno razmisljam i da nabavim jedan ozbiljan DAC kojim cu ta dva kanala slusanja i snimanja da imam u odlicnoj konverziji...

Slazem se za inzjamljivanje, samo ja ne znam od koga mogu da iznajmim ovde u Nisu pokretan interfejs za snimanje, jer da sam onda znao kad smo radili i jos jednom posle toga definitivno bih to uradio :S A i u buduce bih to radio, a onda bih lepo uzeo sebi 9632, kad bih imao varijantu za iznajmljivanje...
A mozda tu upadne i FF400, on se uklapa u budzet, mada nije znantno jevtiniji od 800, a razlika je 200 E...

Znak 18-09-2010 04:02 PM

Kad je već pomenuto, zna li neko kako u Beogradu ide to sa iznajmljivanjem ove vrste opreme?

DaBear 19-09-2010 04:28 PM

http://www.rumski.com/forum/showthre...&goto=lastpost

evo imas covek prodaje FF800 za 800 evra..:)

All times are GMT +1. The time now is 07:30 AM.