Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Building my home studio..trebaju mi preporuke (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34787)

NSX 13-08-2010 02:59 PM

Re: Building my home studio..trebaju mi preporuke

Quote:

Originally Posted by google (Post 284786)

To ti je vrhunski set up, da snimis sta god hoces, profi, pravi sound.

Zahvaljujem na odgovoru, ovome cu teziti ali mi je mozda bolje da se za pocetak zadovoljim jeftinijim stvarima (pa i klavijaturu cu onda uzeti jeftiniju, vidjeh novi Roland A800 ovamo za 340 evra mada je to samo MIDI ali ajde odustao bih onda od zive svirke..).

To dok ne vidim kako stvari funkcionisu(dzabe mi i najskuplja oprema ako ja ne znam kako se radi sa tim, a ne moze se ono sto se uci godinama nauciti iz par postova) pa za par godina nadam se dodjem i do ovoga sto si napisao, to djeluje kao bas vrhunski setup...

Hvala i ostalima na linkovima i savjetima, ovo je bas cool mjesto :)

Maiv 13-08-2010 03:04 PM

Ak vec imas para uzmi si u startu neke bolje monitore(zvucnike), to je po meni najbitnije...

NSX 13-08-2010 04:27 PM

http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=45&t=49009

Kako vam se cini ovaj komplet? Mada mi daleko BL..

google 13-08-2010 04:48 PM

Quote:

Originally Posted by NSX (Post 284841)
Zahvaljujem na odgovoru, ovome cu teziti ali mi je mozda bolje da se za pocetak zadovoljim jeftinijim stvarima (pa i klavijaturu cu onda uzeti jeftiniju, vidjeh novi Roland A800 ovamo za 340 evra mada je to samo MIDI ali ajde odustao bih onda od zive svirke..).

Roland JV 880 kosta oko 100 evra a ima par zvukova od kojih nikad nisam cuo bolje, isto tako je i Korg M1 legendarna klavijatura, verovatno isto jeftin, nisam ga skoro video u oglasima.

Quote:

Originally Posted by NSX (Post 284841)
To dok ne vidim kako stvari funkcionisu(dzabe mi i najskuplja oprema ako ja ne znam kako se radi sa tim, a ne moze se ono sto se uci godinama nauciti iz par postova)

To i jeste ono najbolje. Ako imas dobru pesmu/aranzman i muzicare, sa tim set up snimis brutalno. Treba ti par nedelja da skotas kako radi najbolje (a sprave su jednostavne).

I gotovo. Mozes godinama uciti, neces postici nista. Uzmes alat, snimis. Ja sam se godinama zamlacivao dok nisam uzeo par sprava i snimio (pedantne aranzmane, uradjene u ton). Radi, zvuci, svidja mi se. To je to. :da:

1. Dakle, ako imas STA (pesma/muzika/aranzman), slobodno uzmi to sto sam napisao. Sprave su najjednostavnije moguce. Mikrofon nema nista (pad, oblik...) Preamp samo seces sub ispod 30 Hz, bez eq, gejn do panja, (ako moze) i muzicari sa stilom osecajem, ne moraju imati neku tehniku.

Aranzman jednostavan, sa sto manje sto bolje napisanih instrumenata. Par kanala:

Podesis glesnocu, panoramu i jedan send reverb, okreni par preseta- svi valjuju.

Snimak bude lep i interesantan. The end.

2. Ako imas pesmu, a nemas opremu, onda ti treba znanje kako da iz lose opreme izvuces maksimum, a na to ode vreme, a niko ti ne garantuje da ces uspeti.

3. Ako nemas sta da snimas, nemoj gubiti vreme na gluposti. Vreme uzasno brzo prolazi, a ne uradis nista.

Mozes iz zabave uzeti Rolanda, Audigy i hi fi, sve zajedno ne sme kostati vise od 200 evra, ne isplati se.

NSX 13-08-2010 05:08 PM

pa..recimo da imam :) s tim sto nemam muzicare(osim sebe kao klavijaturistu/vokalistu) pa ce najvjerovatnije cakewalk i gomila efekata/loopova odraditi posao, na sta ce to da lici vidjecemo..

mogu li se negdje cuti tvoja djela? :)

DaBear 13-08-2010 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by NSX (Post 284862)

Google krije svoju muziku k'o zmija noge !!!:rotfl:

silicon science 13-08-2010 05:27 PM

Quote:

.

Stani u red za chekanje, ima nas dosta :rotfl::rotfl:

google 13-08-2010 05:40 PM

Quote:

pa ce najvjerovatnije cakewalk i gomila efekata/loopova odraditi posao

Nece.

Quote:

Ja sam amater i radim samo za sebe. Poslacu ti nesto kad zavrsim, pri kraju sam (nadam se).

NSX 13-08-2010 05:52 PM

E pa ako nece onda da unajmim par fizikalaca da odsviraju to :)

A izvini pomislio sam da neko sa tvojim iskustvom i znanjem vec ima nesto gotovo, tako mi je djelovalo.

Maiv 13-08-2010 06:12 PM

Quote:

Originally Posted by NSX (Post 284867)
E pa ako nece onda da unajmim par fizikalaca da odsviraju to :)

A izvini pomislio sam da neko sa tvojim iskustvom i znanjem vec ima nesto gotovo, tako mi je djelovalo.

:rotfl::rotfl::rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 01:44 AM.