Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Alhemia - Rock/Metal (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34617)

Miha Blaze 12-10-2010 11:04 AM

Re: Alhemia - Rock/Metal

jos neko nesto da doda, drugi put? :)

Kal-el 15-10-2010 12:34 AM

Quote:

Originally Posted by Miha Blaze (Post 288630)
jos neko nesto da doda, drugi put? :)

Svidja mi se reverb na dobosu.
Jel iz vst modula (ako jeste koji si koristio), ili si koristio neki plug in?

Hvala.

Miha Blaze 18-10-2010 02:23 PM

Quote:

Originally Posted by Kal-el (Post 288764)
Svidja mi se reverb na dobosu.
Jel iz vst modula (ako jeste koji si koristio), ili si koristio neki plug in?

Hvala.

mislim da je classic reverb, gejtovan ako se dobro secam... ;)

MUzzY 24-10-2010 11:21 AM

Pricaj malo kako si simao vokale i sta si im radio?

Muzicki mi je ok. Zvuci utegnuto ali "not my cup of tea".

Miha Blaze 25-10-2010 05:03 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 289460)
Pricaj malo kako si simao vokale i sta si im radio?

Muzicki mi je ok. Zvuci utegnuto ali "not my cup of tea".

Igor (vokal) je sniman na nekim pesmam na AKG SolidTube-u a na nekim na RODE NT1000 koji je isao u ART Pro MPA2

Pevao je duplekse, duz cele linije ima dupleksa koji su kasnije editovani da zvuce sto slicnije... oba dupleksa su u centru, ne ono left/right vec u centru...
Na vokalu ima neki delay pomesan sa reverbom Oxfordovim... koji mi se svideo kako lezi Igoru... Malo sam mu umeksao vokal ne namerno... zapravo greskom, skinuvshi mu neke srednje visoke, tipa 2,3,4 khz odprilike... pa malo mlako zvuci, mada je i on otpevao tako mlako...
Na vokalu je takodje Autotune insertovan i podesen da automatski pegla glas, bez nekog rucnog editinga... cuje se, al mu takodje daje neku glatkost (neki shmek)... ne znam, svidja mi se kao "efekat" a ne samo kao nuzno zlo :)
Kompresovan je besomucno, i to se cuje, volim kada cujem kako kompresor pumpa na glasu... Drzi ga na tu da ne mrda al dishe napred nazad povremeno :) nisam bas postigao sta sam hteo, imam jos da ucim al na putu sam :)
Poslusaj onu drugu, noviju temu, na kojoj je samo jedna pesma, tamo je malo drugacija prica sto se pevanja tice a i same obrade glasa ;)

Ako te jos nesto zanima - pitaj! ;)

Pozdrav!

MUzzY 25-10-2010 07:43 PM

E kul! Jako korisne informacije! :) I meni se svidja zakucan vokal koji ne strci totalno ispred mixa.

Miha Blaze 27-10-2010 01:40 AM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 289575)
E kul! Jako korisne informacije! :) I meni se svidja zakucan vokal koji ne strci totalno ispred mixa.

Zaboravih jednu jako vaznu stvar... a to je da na tim snimcima ima i pratecih koje je Ana pevala (takodje svira bas u bendu) i to je bar sto se mog misljenja tice, uradila vrhunski! :)

Pozdrav!

All times are GMT +1. The time now is 11:44 AM.