![]() |
Re: Alhemia - Rock/Metal
jos neko nesto da doda, drugi put? :)
|
Quote:
Jel iz vst modula (ako jeste koji si koristio), ili si koristio neki plug in? Hvala. |
Quote:
|
Pricaj malo kako si simao vokale i sta si im radio?
Muzicki mi je ok. Zvuci utegnuto ali "not my cup of tea". |
Quote:
Pevao je duplekse, duz cele linije ima dupleksa koji su kasnije editovani da zvuce sto slicnije... oba dupleksa su u centru, ne ono left/right vec u centru... Na vokalu ima neki delay pomesan sa reverbom Oxfordovim... koji mi se svideo kako lezi Igoru... Malo sam mu umeksao vokal ne namerno... zapravo greskom, skinuvshi mu neke srednje visoke, tipa 2,3,4 khz odprilike... pa malo mlako zvuci, mada je i on otpevao tako mlako... Na vokalu je takodje Autotune insertovan i podesen da automatski pegla glas, bez nekog rucnog editinga... cuje se, al mu takodje daje neku glatkost (neki shmek)... ne znam, svidja mi se kao "efekat" a ne samo kao nuzno zlo :) Kompresovan je besomucno, i to se cuje, volim kada cujem kako kompresor pumpa na glasu... Drzi ga na tu da ne mrda al dishe napred nazad povremeno :) nisam bas postigao sta sam hteo, imam jos da ucim al na putu sam :) Poslusaj onu drugu, noviju temu, na kojoj je samo jedna pesma, tamo je malo drugacija prica sto se pevanja tice a i same obrade glasa ;) Ako te jos nesto zanima - pitaj! ;) Pozdrav! |
E kul! Jako korisne informacije! :) I meni se svidja zakucan vokal koji ne strci totalno ispred mixa.
|
Quote:
Pozdrav! |
All times are GMT +1. The time now is 11:44 AM. |