![]() |
Re: Pro Audio DSP (Dynamic Sound Mapper)
Mali bump :)
Ima li ljudi koji su se malo jos poigrali sa DSM-om? Primene iskustva i to ? :) |
Evo postavio sam temu pre skoro godinu dana, i pre nedelju dana sam opet dao sansu DSM-u u ochaju kod nekih sibilanata...Chackao citava dva dana da dodjem do za mene optimalnog setinga, da spasim previse sibilantan vokal, na kome mi nijedan de-esser ni kompresor u sidechainu (u glavnom tako de-essujem, sidechain-o,, kad moram) mi nije radio. And VOILA, DSM mi je postao alat koji mi ide skoro uvek na prvom ili drugom insertu... Neverovatno je kako moze ukrotiti sibilante i to da zazvuce prirodno...Samo sto mi uvek treba 10-ak minuta tvikanja da ga namestim kako mi odgovara.
Razmisljam da pocnem da ga koristim i kod buss kompresije, ali mi je problem, sto attack i release ne rade kao na tradicionalnim kompresorima, i koliko god da tvikujem pocnem da se gubim i ne mogu da namestim da mi tranzijenti prodju onako kako bih hteo (kao na attack-u na obicnom kompresoru) i takodje release, nego moram da gadjam i uvek mi nesto iskochi, ali polako...Moram jos da ga izuchim |
Dobar dobar..dobar.
Radio sam ne?to sa njime i iznenadio me u nekim situacijama na projektima koji mi nisu bili "ono".I dalje sam u fazi prokljuvavanja ali za sada:) |
Quote:
|
...Na akusticnim instrumentima mi isto super radi...
,,DA DA upravo sam probao jedan stari projekt sa akustičarima..nisam nikako bio zadovoljan tamburom (kontra?) tako mi ga divno izvukao da sam zabezeknut:D:) Fala ti na savjetu..da smo bli?e verujem da bi se napili do bola..:D:D |
Da li je u DSM-u moguce mijenjati sejvane eq krivulje tokom mixa?
|
Mislis automatizovati krivulje?
|
Quote:
|
Quote:
A da li moze da se kriva menja automatizuje u toku rada ne znam, verovatno moze, ali mislim da ne bi imalo neke koristi od toga s obzirom na ponasanje DSM-a |
Quote:
Sto se vokala tice, FabFilter Pro-C ima dobru foru da se namesti SC da prigusi samo sibilante jace od zadatog nivoa. Ima i Voxengo GlissEQ, EQ koji moze da reaguje takodje dinamicki na sibilante, tako sto ih smanji samo ako su prejaki... |
All times are GMT +1. The time now is 01:02 AM. |