![]() |
Re: Efikasnost bass trapova?
Ako nemas licnih prakticnih iskustava (da se reverberacija smanjuje sa kolicinom apsorpcionog materijala u prostoriji)... onda ti jedino preostaje da pogledas Sabinovu formulu kao i njegove radove oko vremena reverberacije da ne bi to sada prepricavali ovde.
Recimo, moze da se pocne odavde: http://en.wikipedia.org/wiki/Wallace_Sabine ... pa dalje odatle gde god... :) pozdrav bogi |
Quote:
pozdrav bogi |
Je li ovo bacanje novaca ili se isplati ulozit u ove basstrapove? :)
http://www.realtraps.com/p_mondotrap.htm |
Quote:
A taj konkretno definitivno nije apsorber za ista ispod 100Hz... pozdrav bogi |
Da li neko na ovom forumu moze nesto korisno-konkretnije da kaze na temu absorpcije niskih frekvencija?Ili samo pricanje u prazno radi zabave a ne edukacije?
|
Xfactor
Pozdrav da li i tebi dodje da:banghead: sala na stranu Boggyjev odgovor po meni nema smisla i sam mi je rekao da jedna ploca ne vredi skoro nista a vise komada bi trbalo da vredi tako da iz licnog iskustva znam da sirokopojasni ili donekle tjunovani absorber kao sto je taj na slici mogu doprineti i na frkvecijama i 30hz normalno sto veci broj absorbera to bolje. Boggy je napisao: Jedna i sama ploca (ili komad) od apsorpcionog materijala nema mogucnost da apsorbuje skoro nista na frekvencijama ispod 100-200Hz, ali se pogodnom konstrukcijom i povecanjem kolicine (ukupne) apsorpcionog materijala TO MOZE uraditi. |
Quote:
Dobro, ako je to istina, di onda mogu nabavit nesto sto je dobro i efikasno ispod 100 hz? Moram U NASA-u ici ili....? EDIT: Zoki, logicno je da bi kupio vise takvih.... :D |
Xfactor
Mislim da ne lazu samo neznam da li je dovoljno postaviti ih po coskoivima sobe koliko god ih ima kao sto oni savetuju. nesto bi sigurno absorbovali i smanjili reverb time u niskim frekvencijama.Mozda je bolje da napravis u sopstvenoj reziji par komada pa da probas.Mislim da je poenta u tim asorberima membrana koja se nalazi preko poroznog absorbera (kamena vuna reazlicite specificne tezine). Poz Zoki |
:)
pa zašto bi bogy uopšte lagao?! O tome ima stvarno dosta u tom subforumu!!! Dajte za foru malo po stickyjima pa onda još malo, pa još malo... onda ponovno pitajte. ... par/nekoliko absorbera je ništa... |
NLP
U redu par ili nekoliko nije nista pa reci nam koiko je neasto?? |
All times are GMT +1. The time now is 04:08 AM. |