Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   2 muhe jednim potezom (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30138)

silvestar13 03-11-2009 12:49 AM

Re: 2 muhe jednim potezom

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 261239)
Nije to ni?ta novo. Kao ?to sam rekao osobno bih napravio onako kako sam opisao i rekao sam za?to perforirane ploče nisu u redu.
Gusta mineralna vuna, če dobro odraditi posao.

znači ak sam dobro shvatio, onaj zid koji gleda prema van dobro izoliram, ako treba i duplim pločama zbog sprečavanja buke prema van. One zidove koji su ispod zemlje dobro izoliram kamenom vunom i običnim knaufom zbog unutra?nje akustike, zidove ne uko?ujem, stavim superchunkse u kuteve i to je to??

NLP 03-11-2009 07:08 AM

Ne.

Onaj zid koji gleda prema van dobro izoluje?, mo?e? i sa tri ploča.

Ostale zidove samo gustom kamenom vunom bez gips ploča.

Nema? ?ta da ukosava?.

Ako mo?e u sve kutove superchunkse (prostori imaju obično 12 kutova!!!).

silvestar13 04-11-2009 08:52 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 261301)
Ne.

Onaj zid koji gleda prema van dobro izoluje?, mo?e? i sa tri ploča.

Ostale zidove samo gustom kamenom vunom bez gips ploča.

Nema? ?ta da ukosava?.

Ako mo?e u sve kutove superchunkse (prostori imaju obično 12 kutova!!!).

hmm, za?to bez gips ploča?? kako da onda pricvrstim vunu na zid??
12 kutova, znam, znam ali mislio sam na 4 kuta ili 8 max

NLP 04-11-2009 08:59 AM

pa kao što sam rekao: ili napraviš recimo knauf podkonstrukciju uddaljeno od stijena okolo 10cm, može i više... ili modularni princip gdje je vuna uokvirena u ramove.
e onda 8 kutova, više bolje.

silvestar13 05-11-2009 11:50 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 261495)
pa kao ?to sam rekao: ili napravi? recimo knauf podkonstrukciju uddaljeno od stijena okolo 10cm, mo?e i vi?e... ili modularni princip gdje je vuna uokvirena u ramove.
e onda 8 kutova, vi?e bolje.

pa dobro, ako vec stavim vunu, zasto onda ne i knauf, zbog zvucne reflksije?? nece li onda soba biti pre-gluha?? ?to sa stropom?

NLP 06-11-2009 02:25 PM

Pa bila bi dosta gluva da.
I strop bi bilo dobro ali je nizak.
Kao ?to si rekao gips ploča bi ti uzrokovala refleksije.
Za bolje rje?enje tvoje prostorije bi trebalo onda da se poigra i sa kakvima difuzorima (ali ne predubokim, koji treba mnogo prostora da razvije koherentno difuziono polje...).

Da ti iskreno ka?em; to nikada neče biti dobar prostor za vje?banje ni za studijo (ako kada...). Mo?e da bude podno?ljiviji.
Ogluvi koliko misli? da mo?e? (ne?to sam ti napisao kako) i vje?bajte te udarite brigu na veselje:)

silvestar13 06-11-2009 09:42 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 261693)
Pa bila bi dosta gluva da.
I strop bi bilo dobro ali je nizak.
Kao ?to si rekao gips ploča bi ti uzrokovala refleksije.
Za bolje rje?enje tvoje prostorije bi trebalo onda da se poigra i sa kakvima difuzorima (ali ne predubokim, koji treba mnogo prostora da razvije koherentno difuziono polje...).

Da ti iskreno ka?em; to nikada neče biti dobar prostor za vje?banje ni za studijo (ako kada...). Mo?e da bude podno?ljiviji.
Ogluvi koliko misli? da mo?e? (ne?to sam ti napisao kako) i vje?bajte te udarite brigu na veselje:)

Ma u kakvim sam sve prostorijama svirao i to skupo platio ovo mora da ce biti super, kad počnem raditi na tome javit cu se jos s prvim iskustvima, no svejedno hvala ti puno.

NLP 10-11-2009 05:53 PM

nema za?to samo javi i po?alji koju sličicu kako si rije?io.

All times are GMT +1. The time now is 11:45 PM.