![]() |
Re: Problem????
Quote:
|
Eh, onda mu GR ne bi ni trebao, steta alata neiskoriscenog :p
Hepek, mozes procesirati jednim efektom koliko zelis kanala, napravis npr group kanal u cubase-u i na njega stavis neko procesiranje, ali mislim da ti ovde, sa ovim kako si to zamislio, to nece previse pomoci, posto sumnjam da ces moci isto procesirati vokal i gitare. Ali zato mozes sve gitare procesirati, npr, ili jos bolje, izrendati to sto ti izlazi iz GR-a u posebnu traku, da bi usteteo procesorsku snagu. Mozes i frizovati, naravno. |
Quote:
|
Quote:
ali ima jos ako stavim 2 iste trake lijevo i desnoo da ne bi doslo do klanja frekvencija moram staviti na svaku rtaku razlicite postavke eq, tako da ne mogu jednim eq koji je na grupi obraditi te kanale, a za kompresor ne znam kako se ponasa kada je na na grupi za vise kanala.... |
Koliko znam, ima nekoliko EQ-a koji razdvajaju levi i desni kanal prilikom procesiranja, ali ako su kanali mono u originalu, onda slobodno procesiraj svaki za sebe posebnim eq-om.
Kompresor na grupi ima svoju primenu, ne moras ga tako koristiti. Gledaj da po kanalima koristis sto efikasnije plagove da bi dobio ono sto ti treba, to uopste ne moraju biti neki specijalni ili "skupi" za procesor. |
naucicu dosta iz ovoga tako da hvala svimaaa:wink:
|
Quote:
Uzmi za vezbu neki primer sa gitarom i vokalom samo, pa vezbaj... Imaj na umu da je 2-3db na EQ vec veeelika vrednost,pa oprezno,ispituj sta je na kom kanalu desava na razlicitim dodatim i oduzetim frekvencijama... Kompresor isto tako,ne treba koristiti pluggove da od traka pravis nesto sto one nisu! (osim u bas nekim specificnim slucajevima,do kojih se kasnije tek dolazi...). To su alati koji sluze da se zvuk prilagodi ostalim instrumentima i drugim trakama,i da se ulepsa ili poboljsa postojece stanje. Ne mozes od sranje kanala rastimane Jolancuge dobiti Kirk Hameta nikad! Dakle lagano sa plug-ovima...! |
Quote:
Počni od Stillwell Rocketa, stavi ga (recimo) na treću insertnu tačku, čačkaj njega i EQ koji je integrisan u SX, pa tek onda vidi da li ti zaista treba SSL, API, štagod. Što se gitara tiče, ako ti je GR nophodan poslušaj Kejkza - bounce mix na neku drugu traku. Treća i važna stvar - šta te briga za latenciju ako si već počeo da miksaš? podigni latenciju na 100ms ili više - playback će ti kretati sa malim zakašnjenjem i "dugmići" na pluginovima će reagovati malo sporije, ali ćeš rasteretiti procesor ihahaaaaj :D:D Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
i izbegavaj da u istom projektu trpas midi(vst) i audio trake.....bar ne previse....kad si zadovoljan odradjenim "midi" delom posla (odabir adekvatnih "farbi",midi programing i aranzman),lepo exportuj svaku tu midi(vst) traku u *.wav traku,njih lepo zatim otvori u novom projektu (MIX),"otpusti" (povecaj) latenciju kartice koliko mozes,pa onda insertuj (senduj) efekte.....videces razliku sigurno....nije taj AMD toliko rdjav jos uvek,imam je 5000BlackEd.-jos uvek DOBRO radi.....
eh....DA,pogledaj jos jednu stvar,a to je u vezi samog Cubase-a,mislim dsa sam ja ranije imao taj zez....naime,mislim da u SX3 mora da se chekira opcija "multi processing",proveri to u devices/device setup/VST audiobay...ako se ne varam...nadji to tu negda pa chekiraj,ako vec nije.... POZ..... |
All times are GMT +1. The time now is 02:21 PM. |