Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   MAC OS X... Vredi li truda i novca? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29401)

puRe 15-09-2009 01:08 AM

Re: MAC OS X... Vredi li truda i novca?

Da, ali ima jedna veoma bitna stvar. EFiX samo olaksava proces instalacije tako da sa njim ne dobijas nikakve posebne mogucnosti. Pritom EFiX je baziran na prakticno ukradenom besplatnom kodu (procitaj malo vise o Chameleon bootloaderu koji radi manje-vise istu stvar). Ako su te komponente koje uzimas kompatibilne sa EFiX-om, onda su kompatibilne i sa Chameleonom i "free" nacinima instalacije.

kejkz 15-09-2009 01:11 AM

Za te pare, bolje kupi polovan Mac. Ako se bavis muzikom, ne postoji bolja investicija. Ustedeces vreme, a dobices to sto si trazio. Mada bolje prvo probaj kako to sve izgleda, da vidis da li ti mac os kao platforma odgovara.

diviner 15-09-2009 01:32 AM

Quote:

Originally Posted by puRe (Post 256007)
Da, ali ima jedna veoma bitna stvar. EFiX samo olaksava proces instalacije tako da sa njim ne dobijas nikakve posebne mogucnosti. Pritom EFiX je baziran na prakticno ukradenom besplatnom kodu (procitaj malo vise o Chameleon bootloaderu koji radi manje-vise istu stvar). Ako su te komponente koje uzimas kompatibilne sa EFiX-om, onda su kompatibilne i sa Chameleonom i "free" nacinima instalacije.

Upravo tako. Ukoliko zeli da ustedi love, treba baciti pogled na Chameleon bootloader koji "glumi" EFI...

btw pure, kad si u BGu, da se vidimo (sutra recimo? , ako si tuj :) ) ...

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 256008)
Za te pare, bolje kupi polovan Mac. Ako se bavis muzikom, ne postoji bolja investicija. Ustedeces vreme, a dobices to sto si trazio. Mada bolje prvo probaj kako to sve izgleda, da vidis da li ti mac os kao platforma odgovara.

On je naveo ukupno oko 260 eura. Zar za to moze da se nabavi polovan Mac i koji ? :)

No ako je mislio na 160 eura EFI + 260 eura za upgrade, to je gotovo onoliko koliko kosta ruDAW ONE (fali mu jos 80 eura), i vec moze da radi muziku kao da ima Mac Pro Quad.

Quote:

Originally Posted by shigumicu
Ja mislim da on omogucava da instaliras originalni os x, a ne neku od verzija za hackintosh.

Upravo to. ruDAWi su upravo kompatibini sa retail Leopard instalacijom, sto u kombinaciji sa metodom koju je razvio ruDAW tim, omogucava da na istim upgradeujete i OSX, ostali softver + hardver (kada to postane nephodno ili pozeljno) , i za to imate kakvu takvu podrsku...

Quote:

Originally Posted by Ficus (Post 255971)
Btw morao bih u tom slucaju pola komponenti iz pc-a menjati...

Ako si zainteresovan za ruDAW mozes mi proslijediti spisak svoje konfiguracije na PM pa da vidimo mozemo li napraviti kakav "bezbolniji" upgrade (sigurno je da neke komponente mozemo iskoristiti, a ne moras ni kuciste mjenjati ukoliko ti nesto veca buka kompa ne smeta).

Dexxy 15-09-2009 06:25 AM

Konsultuj se sa divinerom za ruDAW ONE ili neki upgrade tvoje masine...To ti je najbolje resenje..

puRe 15-09-2009 07:34 AM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 256010)
Upravo tako. Ukoliko zeli da ustedi love, treba baciti pogled na Chameleon bootloader koji "glumi" EFI...

btw pure, kad si u BGu, da se vidimo (sutra recimo? , ako si tuj :) ) ...

U Ljubljani sam jos uvek, ali od sledeceg vikenda sam u BGu "za stalno" :)

linea 24-09-2009 11:22 AM

[quote=milos;255984]Nema potrebe za EFI-Xom...
Salim se, sekvencer ko sekvencer - u rangu je sa Cubaseom , moze se jako lepo i brzo raditi u njemu kada naucis kako....

ako je u rangu sa cubaseom udji sa cubase snimkom u klub kako bi te losa muzika koja izlazi iz zvucnika dematovala... cubase i njegov sekvencer nemaju aps. nikvih dodirnih tacaka sa logic-om koji je btw napravljam da zabavlja milijarde ljudi po klubovima u ovom dijelu vasione...

shigumicu 24-09-2009 06:48 PM

Da ne bih otvarao novu temu, pitacu vas ovde pa ako neko zna sta je u pitanju molio bih da mi kaze.

Naime kada u os x-u pokusam da neke kopirane fajlove koji se nalaze na klopboard-u pastujem u neki drugi folder, dobijem sledecu poruku:

The items on the clipboard cannot be pasted to this location.
On or more of the items may have been deleted or are no longer available.

Da li je stvar u tome da treba nesto da podesim u samom os x-u ili sta vec...

diviner 24-09-2009 07:02 PM

Ako uradis copy fajlova i onda na drugoj lokaciji paste, trebalo bi uredno da ti kopira te fajlove. Ako dobijas tu poruku, onda nesto nije ok. No javice se iskusniji vec...

kejkz 24-09-2009 07:05 PM

prvi put čujem za takav problem.

zvuči kad da si ih već obrisao, pa da pokušavaš da ih kopiraš... ili... hm, ne znam, evo sada pokušavam da izazovem, ali mi ne ide.

Quote:

ako je u rangu sa cubaseom udji sa cubase snimkom u klub kako bi te losa muzika koja izlazi iz zvucnika dematovala... cubase i njegov sekvencer nemaju aps. nikvih dodirnih tacaka sa logic-om koji je btw napravljam da zabavlja milijarde ljudi po klubovima u ovom dijelu vasione...
kjubejz je pravljen za upotrebu van naše vasione.

LACKY 24-09-2009 08:36 PM

Ili je particuija na koju zeli da kobira NTFS!

All times are GMT +1. The time now is 03:19 AM.