![]() |
Re: najlon preko apsorbera
Quote:
Sjecam se na fakultetu (nije vezan uz akustiku) da je asistent narucio jedan komad bas da ga razmontira i vidi od cega je napravljen. Ovo platno bijelo iznad vune me je jako podsjetilo na onu fibru koja se stavlja u staklenicima iznad biljaka tj. prilicno sam uvjeren da je to jedno te ista stvar. U agrarijama se kupi i ima dvije debljine, zimski i ljetni. Ovaj od real traps je bio isti kao zimski (deblji) :) |
Quote:
Halo nlp Pazi ja govorim o najlonu goji nepropusta Zdrak. idem jedan primjer : Kad se radi aborberi 65cm duboki. Ali nezelim da diram gornje frekvencije onda se stavlja folija. U tom slucaju odredjuje tezina folije Kg/m? kod koje frekvencije pocima raditi absorber. ako se stavi Folija koja je 180g/m? onda ce folija pocimati reflektirati zvuk iznad 500 Hz. Sto je god teza ili deblja folija jace reflektira visoke frekvencije. Pozz Denis |
Da Dema znam. Vidim da sam mislio na pravi najlon/ nylon a ne na plastičnu vrečku:D
Edi Prog: da, misli? na produkt u SLO znan pod imenom "kovertan" ili "vrteks". Koristi se kod gojenja biljaka, za tople grede... Pa mo?e i to ali taj materijal počne pod vremenskim neprilikama razpadati, a ako koristi? u studiju i ima? histeričnu pjevačicu sa dugim noktima ili pijanog kitarista ode ti presvuka u tri krasne:D primjer upotrebe u studiju: http://www.planetaudio.si/portal/ind...pic=300&st=210 http://www.planetaudio.si/portal/ind...pic=300&st=150 tra?i "kovertan". Nema boljeg od dobre ta prave tkanine. btw. Realtrapsi sa slike koriste pregre?no skup standard za akustičke tkanine Guilford of Maine FR701 iz poliestera. |
Quote:
Evo slikano s mobitelom: http://img162.imageshack.us/img162/5631/dsc00236dz5.jpg http://img162.imageshack.us/img162/d...jpg/1/w400.png |
Super.
Pusti tu zamisao! ALI jest dovoljno dobra za bedroom studie, NE za semipro/ pro studie. |
Quote:
NLP Engleski ti ide Kako vidim:da: Pozz |
Hvala! Nisi prva koja mi je to rekla:D
|
Quote:
ajmo nesto konstruktivno. De ti meni reci kakav ima doprinos od te vlake koju si spominjo??? i predlago. cemo to triba sluziti i sta zelis doboti stim. Pa zvuk nije voda i netriba neke rupice da bih proso kroz neko platno. Stalno se vrti neka prica radi toga. Dali ima neka ucinkovita razlika izmedju tog platna sa tin rupama i obicnog platna koji zdrak propusta. Dali si to ikad mjerio ili zasto to stalno ponavljas. nije mi jasan sistem nikako. I sta bih trebo tobiti stim. Pozz Denis P.S Ako moze bez engleski naziva Airgap = zdracni jastuk naprimjer!!:wink: |
Pa meni osobno taj kovertan, vrteks ili varteks nije previ?e simpatičan ba? zbog toga ?to se mo?e dosta lako poderati. Rekao sam več to.
Svoj posao zaustavljanja čestica vune odrađuje dosta dobro. Govorili smo več na forumu i o drugoj bud?et varijanti - stare vreče za krumpir iz konopljinih vlakana. Isto bi dobro koristio debeli najlon (ne pvc!) i bolji bi bio izbor nego kovertan. Osobna volim, ?to sam več vi?e puta napomenio je stretch jersey ili mikrovlakna (skupo). Mo?e i velur (temoflis kod sportskih jakana). Dema. Pa nisam ja zagovornik tih rupica ili da se koristi kovertan, neka ga koristi ko ?eli, nemoj sad meni podvaljivati to, prečitaj ponovno ?to sam ja napisao molim a ?ta IK i ti. Vodu sam omijenio jer niste imali pojma ?to je najlon! pa sam htio vidjeti ?to uopče opisujete a opisivali ste običnu PVC foliju. Ne?to je PVC folija a sasvim drugo!!! najlon!!! Svejedno sam skeptičan i ne razumijem kakav je 40 mikronski najlon koji je omijenjen u prvom postu IK-ja?! Onda kakav bi bio 40 mikronski PVC???!!!... toliko tanak... mi?ljena je sto posto gustoča tkanja! Mislim da je taj profesor svejedno mislio na ta pravi najlon/ nylon!!! Jest logički zar ne!? Pa u biti sam več sve odgovorio ?to, kako, za?to, čemu... ?ta da budem konstruktivan. Prečitaj ponovno. :wink: Ne zdracni - zracni. |
Quote:
Quote:
Uhhh Dema, nadam se da se nis objesio na fraze koje nemaju direktne veze ili "dr?i vodu ili ne". Sad sam vidio ?to te je mo?da dezorijentisalo. Pardon to je igra riječi. Znači: "to ne pije vodu" - ne vejrujem "dr?i vodu" - vjerujem Jel te to zbunilo. Ako jest oprosti, nisam bio dovoljno pozoran. |
All times are GMT +1. The time now is 09:35 PM. |