Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   PT useri javite se (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24097)

STUDIOTON 27-08-2008 04:36 PM

Re: PT useri javite se

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 214502)
ma ja znam sve to.. radio bih u nuendu kad bih imao jednu verziju koja shljaka.. al nemam..

radim u sx-u vec 4 godine, i svaki ima neki problem.. i to stvarno pochinje da mi ide na penis..

kazem ti, radio sam u pt-u i znam kako je tezak... mada radio sam u 7.1 LE (valjda) i ne secam se da je imao ogranichenje.. :) a ako je 32 kanala, onda to nije ni za k***.. jbg, ono.. tolko snimim samo vokala za jednu pesmu solo izvodjacha.. :?

razmishljao sam o tc-u.. ff800 ne bih, jer kao shto mi neko reche tamo na temi, iako je sav savrshen i sve, fali mu reverb.. a meni svako ko je doshao trazio je da mu poshaljem prokleti reverb u slushalice.. :? shto na emu-u i nije neki problem.. osim shto ga i ti chujesh sa reverbom.. al dobro, wateva.. digi003 mi se svidja jer mozesh da jako jaaako lako uradish podmix koji ide u slushke pevachu/svirachu a da ne dirash nishta kod tebe.. direktno iz pt-a.. a ovde je to malo komplikovanije.. pogotovo sa ovom verzijom cubasea koju koristim, koja ne moze ni da iskopira prokleta setovanja sa kanala na kanal, a kamoli neshto drugo..

pochinje to gadno da me zamara.. sve to.. hocu da se opustim i da shljakam.. al ne za 5 soma dolara.. nego neshto manje.. :)

kako meni nuendo i cubase radi .. nuendo 3.2 i cubase 3.11 .. vec godinama nemam ama bas nikakvih problema

a za ostalo druze iskren da budem ,mnogo lutas .. to ce te mnogo kostati .. a neces biti potpuno zadovoljan .

Moj predlog .. skupis parice .. kupis jedan kompletan sistem .. i jeftinije prodjes nego da stalno kupujes i menjas i lutas u potrazi za boljem

HeatMan 27-08-2008 04:47 PM

pa to hocu.. problem je shto imam hakovan cubase.. da ne kazem neshto drugo pa da me kikuju.. elem, imam bar 20 verzija.. probao oko 8.. i svaki put kad vidim da neshto ne shljaka, ja reinstaliram windows.. za svaki sluchaj.. onda mi ortak dao neki koji njemu shljaka kao normalno.. i sad sam na njemu, al i dalje imam previshe problema..

dignem collossus, ne mogu addictive drums.. dignem ew silver, ne mogu colossus.. dignem TPS, ne mogu da dignem drugi.. a ni colossus.. dignem APIja par, i ne mogu altiverb..

copy paste ne radi.

povremeno tako nece da sejvira.. ctrl+s, medjutim kaze previshe memorije zauzeto..

pogledam stanje memorije na 50% je..

pa onda u sred snimka mi izleti "cpu overload" il tako neshto. i ugasi se sam cubase..

kada dignem altiverb nemogu da ubijem cubase.. nego moram da ga ubijem iz task managera.. tj. procesa..

itd..

ee, tako se stari moj, gube klijenti.. "super sve to, daj nam matricu i zovi kad ga popravish"..

jedna stvar povlachi drugu.. da bih uradio neshto treba mi 3 sata, umesto 15 jebenih minuta..

evo ovo shto sam radio za pan fest.. mora klavir da bude 50 sekundi.. jebenih 50 sekundi uvod.. lepo kaze max, ko ce da stoji na bini jebenih 50 sekundi?

onaj koji ovisi o jebenom cubaseu.. jer da bih skratio klavir a da to zvuchi normalno, moram da unfrizujem kanal, da bih malo promenio note.. medjutim, kliknesh unfreeze.. i pogodi shta se desi? fatal error..

windows mi je original xp proffessional kolko se secam..

s' obzirom na ono kako je umelo ranije da bude, ovo je chak i dobro.. :?

e sad mozda shvatate stanje mog uma..

pozdrav

STUDIOTON 27-08-2008 04:52 PM

5 godina nisam reinstalirao sistem .. i sve odlicno radi

za tebe je resenje RuDAW,ff800 i zaboravis na te probleme

p.s. i moj je cubase kao i tvoj .. pa opet nista .. radi savrseno

HeatMan 27-08-2008 04:56 PM

nije do mashine.. sklapao sam mashinu ovde uz vashu pomoc.. i onomad je bila jacha od onog basic rudawa.. nisam skoro pratio shta se novo stavlja u rudaw..

mashina je stvarno dobra, cale mi je kompjuterash, radi u jednoj od najjachih firmi na balkanu... s tim shto su oni uglavnom fokusirani na "superkompjutere" (eps telekom itd), alfe i servere.. al chovek zna znanje.. jbg..

plochu i sve ostalo sam uzeo po vashim preporukama i gledajuci shta rudaw ima.. tako da ne verujem da je do toga.. :?

DaBear 27-08-2008 05:13 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 214507)
nije do mashine.. sklapao sam mashinu ovde uz vashu pomoc.. i onomad je bila jacha od onog basic rudawa.. nisam skoro pratio shta se novo stavlja u rudaw..

mashina je stvarno dobra, cale mi je kompjuterash, radi u jednoj od najjachih firmi na balkanu... s tim shto su oni uglavnom fokusirani na "superkompjutere" (eps telekom itd), alfe i servere.. al chovek zna znanje.. jbg..

plochu i sve ostalo sam uzeo po vashim preporukama i gledajuci shta rudaw ima.. tako da ne verujem da je do toga.. :?

ako si sam sklapao kompjuter za muziku, onda nema sta da se cudis sto ti pola ne radi !!??
Drugo..sta ocekujete sa ko-zna-kakvim krakovima? Pa to je recepat za sranja..!! Ok ima ljudima kojima i tako sljaka....ali sve je lutrija!
Neko ce i da trpi da mu sve pada svremena na vreme...al' kad je za dzabe i bogu je drago!
Na PT-Le ti nece raditi skoro nikakvi kraknuti plugovi....stabilno! (ako i uopste)..drugo, opet ces ga terati na sklepanoj masini, i to PC, na koji nije idealan za PT...

Imas dve opcije - stari Mix sistem (ima - kad natrcis, jer planu odma) ima za dzabe!!! Ovde u oglasima bude tipa Mix3 (3 DSP karte, 24 analog out, comp isve drugo za , recimo ?2000-2500!
Ili lepo uzmes polovan HD2, koji isto ima da se nadje povoljno , naprimer:

Digidesign Pro Tools HD2 system complete with G5 2.5GHz dual computer. Plus Digi 96 I/O converter. PT 7.1cs8. HD Pack 2 and SoundToys plugins. All excellent. ?4500.

is Sound on sound oglasa...

Onda si PRO studio i bole te patka..!!
Moj savet, stedi pare i kupi HD kad ustedis..ovako "seces ushi - krpis dupe!!

PS meni PT Mbox Micro na G4 Laptopu radi SAVRSENO !!!!

OFF 27-08-2008 05:31 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 214509)

PS meni PT Mbox Micro na G4 Laptopu radi SAVRSENO !!!!

Verujem, ali bez crackovanih plugova.... originalan soft i samo vozi:wink: . Takodje, znam da moze PT LE da radi na PC-ju bez problema, ali poenta je u nasim losima navikama i ociglednom nerazumevanju poslovne politike Digidesigna. Ne mozes vecno da se updatujes za free (mozes, ali onda nisi legalan)..... puuno su osetljivi po hard/soft zahtevima, nece svaki PT sa svakim XP SPom....... ako neko prenese svoje navike iz Nuenda, da trpa sve i svasta na PT, onda se u startu zajebao, a ako skonta pricu od pocetka drugacije, onda ima nade da se bude super

Everbeatz 27-08-2008 06:29 PM

I ja bi se tu slozio sa DaBearom - PT vredi jedino u HD varijanti..nisam ga probao ali ove LE i M-powered verzije su obogaljene u startu - brines o broju kanala, bus-eva, pluginovi..sve se dokupljuje

Digidesign sistemi su skupe varijante, ali sta realno bolje dobijas tu??

Ja bi se pre odlucio za Cubase 4 sto se tice softvera i to na TinyXP koji trosi ni 100mb RAM-a:) , iz kog su izbacene sve nepotrebne stvari koje ni ne koristis

Ili Mac - pa sve legalno i stabilno :) ..tako kazu, a i meni moj kvaziMac radi perfektno ovde:)

Moritz 27-08-2008 07:50 PM

PT samo HD ostalo nema veze sa mozgom.

Zar ti nije jeftinije da kupis original Cubase 4 za 600 e ( Zvanicna cena a mislim da se moze i za manje naci) i da se resis svih tih muka a pri tome skocis za 3 klase vise nego sa SX3/N3?

PT LE i ta sranja su bacanje para. RME ili TC, kupis Cubase i RuDAW i da te vidi Bog. :wink:

gorjan 27-08-2008 08:17 PM

...i nemoj zaboraviti kupiti MAC G6! To je tako sexy uz PT HD...A ostatak opreme u kucnom studiju da ti vredi npr 200eur
to recimo ima veze s mozgom...

mislim koji su to nadobudni komentari, opravdajte malo kad savetujete ovako nesto
Zasto M-powered nema veze sa mozgom?200eur nije neko ulaganje(toliko kosta zajedno sa karticom)

Braca 27-08-2008 09:02 PM

Ej ljudi Cubase mi je prva ljubav, imam originalne verzije za atari i za atari falcon, ali sam jos davne 1999 kupio Digi 001, e onda mi je PT postao prava ljubav do danasnjeg dana, licno ne volim digijevu poslovnu politiku ali im je softwer zaista fenomenalan. Znaci moja konfiguracija je AMD burton 2400, radi savrseno, stabilno, a uspeo sam cak da ga instaliram i na novi AMD (pandan coreduo intel). Sada radim na RME HDSP9652 i SSL konvertorima, ali moja prva ljubav zaborava nema, stoji mi DIGI ukljucen, jedino sto uradim bas kad moram provucem ga kroz ssl konvertore. Prema tome uzimaj DIgi bilo koji i ne sekiraj, to radi do jaja, ukljucujuci i MIDI koji mu kao nije nesto, to jednostavno dobro radi. A ako imas para kupuj HD sa plugovima da izadje preko 20.000$ i to je to, da se ne lazemo. By the way na mom digiju 001 radi softver 6.9TDM i ima 40 audio kanala, a to znaci dalje da za jedno 400 eura imas i racunar i digi 001!!!!!!

All times are GMT +1. The time now is 01:14 PM.