Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Obavestenja (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   ruDAW 4U rack (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23581)

Haxli 29-06-2008 10:02 PM

Re: ruDAW 4U rack

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 209625)
koji je spec? Processori, RAM, HD..itd..i posto?

e da, ne bi bilo na odmet reci ;)

silicon science 29-06-2008 10:06 PM

Quote:

Originally Posted by Haxli (Post 209636)
e da, ne bi bilo na odmet reci ;)

Jel, pa da sami sklopite i chovek vam pokloni stotine sati testiranja i zezanja:rotfl: :rotfl: :rotfl: Ljudi, imajte malo respekta, plus sto se gosn Diviner ne ugradi mnogo preko cene komponenti, a garantujem da necete imati tako tih rachunar da ga sami sklopite.:wink: A o tehnickoj podrsci da i ne prichamo...

milanCHE 29-06-2008 10:37 PM

hmmm....nakon malo zagledanja prilozenih fotki,ploca mi jako lici na ASUSP5K Premium/WiFi-AP....za ostalo,Divi mora da se oglasi...

silicon science 29-06-2008 10:39 PM

A sto te bas to toliko zanima:confused: :confused: :confused:

milanCHE 29-06-2008 10:46 PM

mene i ne preterano,skockao sam skoro sebi nesto pristojno za rad,ali vidim da se ljudi interesuju...sta je tu lose?ko voli,nek' sam proba...poz

silicon science 29-06-2008 10:50 PM

Lose je to sto se covek time bavi i zivi od toga a ti zapeo da ti kaze i ne odustajes:banghead: :banghead: :banghead: Aman, razmisli malo:wink:

Haxli 29-06-2008 11:05 PM

Pa na sajtu imash... ma nebitno...

Izvini shto sam pitao, i ako je bilo vishe znatizelje radi, nego radi bilo chega drugoga.

milanCHE 29-06-2008 11:13 PM

skroz pogresan trip,Sil.Science.sem procesora,otprilike znam koje su ostale komponente,i ne mora da mi kaze Divi(a znam da bi mi rekao,i ne samo meni vec bilo kome,ko ga pita,jer je ne mali broj puta detaljno i nesebicno iznosio informacije za koje su ga ljudi pitali).a,evo, da ne mislis i dalje da nekoga miniram,ili jos gore-omalovazavam,samoinicijativno se iskljucujem iz ove temeposto,na zalost, ni jedna tema na forumu ne moze da prodje bez off topica i prepucavanjapoz

diviner 29-06-2008 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by cucko (Post 209600)
Fantasticno!!!!
Svaka cast na novoj masini!!!

Jedno pitanje:

Dali je moguca varijanta reka koji je malo kraci ?

Pozdrav,Cucko

Zasada ne, iako Codegen ima u ponudi i 4U-500 model (500 je valjda dubina). Na slikama je Codegen 4U-600 rack kuciste! Problem je sto to kuciste jos niko kod nas ne uvozi (mi ih nabavljamo kako znamo iz BL i ZG-a).

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 209618)
Extra...Commando?

Moze i Commando :) . Zavisi od potreba kupca, interfejsa koje koristi.

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 209631)
koliko dodje samo kuciste ??? ako je to ikako moguce da se kupi

Odgovor se krije gore. Nazalost zasada nema posebno kucista, ali moglo bi da bude za 3-4 mjeseca jer smo u pregovorima sa jednim domacim distributerom da nam uveze nekoliko desetina tih kucista.

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 209603)
ovome izgleda nema sta da se zameri,koliko se vidi sa slika,predfiltriranje vazduha

Nema filtera za vazduh. Ovo naprijed je pluta koja zatvara prednje otvore za usis, a na prednjoj masci skidamo donji dio, a od sledeceg kucista i sa bokova, kuda se inace sada usisava svjez vazduh. Ovo je ucinjeno da bi se veoma efikasno izolovala buka koja potice od HDDova (treba cuti uzivo, kolika je razlika sa nemodovanim vratima, i ovim ovakvim sistemom...razlika je drasticna, i dzaba bi bilo stisavanje kulera na 600 rpm kada su HDDovi prvi na udaru, kroz supljine za hladjenje. Filter smatramo da nije neophodan, upravo zato sto se vazduh uvlaci indirektno, ali ostavicemo da vidimo sta ce pokazati testovi. Cak i ako stavimo filter, on je dovoljno porozan da propusti onu najfiniju prasinu, tako da je ona svakako tu (ali to je ona kontrolisana kolicina, koja je vec ukalkulisana kao stavka).

Quote:

,frontalni hladnjak,plus uzgonsko strujanje (ako me oci ne varaju-slika br.7),plus silent tower sa dvostrukom prisilnom cirkulacijom....

Sonic Tower sa push-pul, sa samo 500-600 rpm, hladi i cipset maticne ploce i procesor veoma efikasno i odvodi toplotu van kucista i napajanja. Uz pomenutu frontalnu izolaciju, racunar generise tek toliko shuma da u gluvoj sobi (ili gluvo doba noci) mozete tek nazreti da komp radi (i to jedva). Preko dana, nema ni teoretske sanse da ga cujete, jer su ambijetalni shumovi i u najtisoj prostoriji sigurno glasniji.

Quote:

plus lak-crna farba!jebitacno....svaka pohvala.o tehnickim detaljima necu ni da pitam,pretpostavljam da je neki q6600 u pitanju,a vidim da je gigabyte grafika i asus maticna.zanima me eventualno RAM,da pogadjam GEIL Dragon+ ili...?svaka cast,Divipozdrav.
Tehnicki detalji, kao i cijena su otprilike dati ovdje (update-ovana je ponuda):

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21985

S tim da mozemo biti fleksibilni, pa staviti i neki jaci ruDAW PRO (na slici je ruDAW PRO po specifikaciji sa 750GB diskovima i 4GB RAMa).

diviner 29-06-2008 11:42 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 209642)
A sto te bas to toliko zanima:confused: :confused: :confused:

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 209647)
Lose je to sto se covek time bavi i zivi od toga a ti zapeo da ti kaze i ne odustajes:banghead: :banghead: :banghead: Aman, razmisli malo:wink:

Quote:

Originally Posted by Haxli (Post 209652)
Pa na sajtu imash... ma nebitno...

Izvini shto sam pitao, i ako je bilo vishe znatizelje radi, nego radi bilo chega drugoga.

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 209653)
skroz pogresan trip,Sil.Science.sem procesora,otprilike znam koje su ostale komponente,i ne mora da mi kaze Divi(a znam da bi mi rekao,i ne samo meni vec bilo kome,ko ga pita,jer je ne mali broj puta detaljno i nesebicno iznosio informacije za koje su ga ljudi pitali).a,evo, da ne mislis i dalje da nekoga miniram,ili jos gore-omalovazavam,samoinicijativno se iskljucujem iz ove temeposto,na zalost, ni jedna tema na forumu ne moze da prodje bez off topica i prepucavanjapoz

Opusteno ljudi...Kao sto rece Milanche, nema razloga da skrivamo takve stvari. Jedino sto cemo sakriti jesu neki postupci izrade, specifikacija, djelovi, to je sasvim normalno da se objelodani.

All times are GMT +1. The time now is 06:27 PM.