![]() |
Re: nekad i sad
[mi smo tad imali kuci 8-kanala Tascam trakas (bio je i 4kanal kasetas i 4 ch trakas na pocetku)
Snimis sync tone na ch 8, isprogramiras 4 mono linije, ili 4 glasni akorde i snimis..premotas traku, opet ucitas sa kasetofona datu za naredna 4 kanala ili bubanj, pa opet smiksas odnose na 2 ch, pa na druga 2 kanala...utom ode 5 kanala! jos 2-3 za vokale i sta vec...pa u miksetu (sa 8 ulaza) AKG zicani reverb i Boss delay od efekata... U studiju , isto samo 16 kanala, veci mikser, mnogo efekata, 8 ruku na mikseti...i onda majstor Misa Stojke, sece traku i lepi! e bas je bilo zezanje...!! |
pogresno sam shvacen.. hvala bogu sto postoje pero i ziko.. tek se tad iskristalise ko zna a ko ne :)
Mislim da bi meni bilo zanimljivo da snimam na trake samo ne znam koliko dugo :) :rotfl: |
Quote:
|
Quote:
Btw. C mi je omiljena nota :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
Quote:
Sala na stranu,tada stvarno nisi mogao da se bavis muzikom a da je ne poznajes....nova tehnologija je u ovaj posao ubacila i ljude koji apsolutno nista o njoj ne znaju.....nemam nista protiv,neka ljudi pice ako to dobro zvuci.Pozz |
Sumnjam da je neko u "poslu" sa muzikom, tj, da zivi od toga a da je poceo da se bavi time sa pojavom racunara i slaganjem lupova u njemu. Ne ide to bas tako, budimo realni:wink: Ako je drugacije, daj primer...
|
Quote:
|
Sve ima svoje prednosti i mane:wink:
Ja volim poslusati stare snimke, nekad me bas opuste, a nekad ih ne mogu da slusam jbg... Zanimljiva mi je ona fora sa trakama na koje i dan danas snimaju glas, cuvaju se na posebnoj temperaturu itd, mislim da toga ima samo jos u Londonu, ako neko zna nesto vise o tome bilo bi lepo da napise. Pozzz |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:26 PM. |