Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Multitrack za live playback... Koji? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22796)

magnum 14-05-2008 12:36 AM

Re: Multitrack za live playback... Koji?

Klik se pojacava i smanjuje na zadnjem 15/16 kanalu znaci odvojen je i posebno se pojacava.

zZaXx 14-05-2008 02:29 AM

Quote:

Originally Posted by magnum (Post 203828)
Klik se pojacava i smanjuje na zadnjem 15/16 kanalu znaci odvojen je i posebno se pojacava.

Da, ali ne mogu ga poslati posebno. Trebaju mi oba outputa za matricu, gde sa klikom?

E, da!
Palo mi je na pamet i da uzmem dva cd/mp3-plejera (na jednom matrica, na drugom klik) i da se stvarno potrudim da pritisnem play na oba istovremeno! :rotfl::rotfl::rotfl:

magnum 14-05-2008 01:50 PM

Taj zadnji 15/16 kanal se pusti da se cuje samo u slusalice, vrlo prosto, a to sa plejerima neces nikad moci tacno u isti vreme da pritisnes jer je dovoljna i jedna stotinka sekunde i da 'omanes', neznam probaj, drugo tu treba dosta pesama da pustas u toku veceri i da pogodis tacno da pustis istovremeno, mislim da je to mnogo tesko i komplikovano neces moci da se opustis. Uzmi probaj na svakojake nacine, pa vidi sta ti najvise odgovara. Toliko pozdrav i srecno !!!!!!!

zZaXx 18-05-2008 02:45 AM

Quote:

Originally Posted by magnum (Post 203891)
Taj zadnji 15/16 kanal se pusti da se cuje samo u slusalice, vrlo prosto, a to sa plejerima neces nikad moci tacno u isti vreme da pritisnes jer je dovoljna i jedna stotinka sekunde i da 'omanes', neznam probaj, drugo tu treba dosta pesama da pustas u toku veceri i da pogodis tacno da pustis istovremeno, mislim da je to mnogo tesko i komplikovano neces moci da se opustis. Uzmi probaj na svakojake nacine, pa vidi sta ti najvise odgovara. Toliko pozdrav i srecno !!!!!!!

CARE!!! LOL!
Za malo pa si gori od mene!!! Salio sam se za te plejere (i to jako), ali cenim tvroj trud da pomognes nekome cak i toliko neinformisanom!!! I ja bih verovatno isto postupio da sam bio na tvom mestu...

A sad, jesi bas siguran da je moguce da se klik salje samo u slusalice? To znaci da mu je Master odvojen od Phones izlaza...

yanprawda 19-05-2008 01:44 AM

istu stvar sam ja trazio za moj/nas bend a rijec je o hiphopu gdje matrica i semplova i ostalih drangulija u tempu stvarno ima na pretek! u danasnje doba to sve nije neki veliki problem. najvise te koci budzet. jaaako jednostavno mozes to rijesit na dva(ma na vise ali prva dva kojih se sjetih)nacina. evo ovako:
1. kompujter/laptop sa "solidnom" 5.1 karticom, ja koristio godinama p4(komp)+terratec dmx6fire lt+behringer di20 + ableton
2. neko je spomenuo sampler sa vise izlaza, moze i to naravno a problem trigiranja je rjesiv upotrebom nekog od midi kontrolera a hvala napretku u tehnologiji - ima ih! od noznih preko klavijatura pa do drumpadova i samih switcheva i ostalih extravagancija. a nisu ni skupi.

uz gugle,ebay i sl.,mozes naci sebi konfiguraciju kakva ti odgovara za cas posla! ili dva casa:D

ja trenutno koristim jako zgodan mackie onyx satellite uz laptop i ableton (i par midi kontrolera ali nebitno za ovu temu) i savrseno funkcioniram s bubnjarom a na nekim stvarima i bez njega a izbacim dodatan par slusalica za recimo basistu ili gitaristu ovisno o kompoziciji tako da bubnjar ne mora da daje svoje slusalice:wink:. zvuk fenomeno! kontrola/veza isto! plus bubnjaru ne param usi kako ona kaze, fakin klikom! pustim mu sempl po izboru. ma milina!
evo ovdje ima par stvari,uzivo. zanemari kvalitetu jer je zvuk s kamere:ups:
nadam se da je pomoglo

All times are GMT +1. The time now is 08:57 PM.