![]() |
Re: Koju akusticnu gitaru da kupim?
Vidjao sam ja i korektnih gitara od 150 evra. Moj prijatelj se zaleteo pa je i kupio uprkos mome odgovaranju. Lepo se svirala, pristojno zvucala par meseci...
I onda spektakl... Drvo se potpuno pokrivilo, nestade i izgleda i zvuka i svirljivosti... Dakle. Da Capo gitare nisam nikada svirao, ali verovatno imaju odlican razlog zasto kostaju 200 evra. |
Quote:
Tako da govorim iz licnog iskustva i sopstveno misljenje, koje ce naravno momak uzeti sa dozom rezerve kao i sve druge! Neka svakako uzme gitaru, proba i cao! :grin: |
Quote:
Stvar je u tome sto vashi licni standardi nisu adekvatni covekovom pitanju... Neko hoce da svirucka akustaru gajbi i vi odjednom predlazete da ustedi josh toliko para koliko je spreman da potrosi i kupi nesto bolje. To nije odgovor na njegovo pitanje...Bez uvrede naravno!:wink: Evo, sad sam proverio na sajtu 120 - 130 jura. E za te pare nema bolje nikako :wink: |
Quote:
Slazem se da su yamahe malo precenjene ali mislim da treba da odvoji 400 evra za gitaru koja ce ga sluziti dugo. Vredi pogledati kod dzindzera na zelenom vencu. :) |
Svojevremeno sam sa prijateljem obisao ceo BG i sve radnje sa akustarama.... veellliikih razlika ima u isoj cenovnoj klasi. Na kraju smo pazarili nekog Fendera, secam se da je kostao 750dm. Gitara je odlicna bila i ostala (nije Martin, ali jbg).... Mogu da se raspitam koji model tacno bi, ali svakako prosetaj i do Mitrosa i probaj kog Fendera
|
kolega koji radi sa mnom kupio godin multiac nylon gitaru .. VRH,prelepo
http://www.thomann.de/gb/godin_multi...sa_natural.htm http://www.thinmanmusic.com/SOLIDACACS.jpg |
eh godin.. to kosta.
A ovo ona slici je plasticna varijanta (zice). |
Quote:
http://www.thomann.de/gb/martin_guit...y_cash_d35.htm :D |
Quote:
Na kraju.. nikada ne mo?e? biti 100% siguran |
Ja posedujem Ovation .Kupljen kod Dzindzera za 390e pre par godina.
Ne gubi stim.Tonira po celom vratu.Pretvrda sa 11 zicama.Aktivno ozvucena. Ima manje telo i samim tim je tiha u odnosu na full akusticnu gitaru. Jedino sto mi smeta kod nje je preuzak vrat a meni su prsti vremenom odebljali i teze mi je da hvatam neke akorde.Ali ne bih je prodao nikad.Osim ako neko ne plati 500e :) Da se sad ne pravim preterano pametan mogu samo sledece da kazem. Ako kupujes za svoju dusu pusti dusu da izabere gitaru. :rolleyes: Odluci koliko tacno para imas za kupovinu gitare.Obidji prodavnice i pogledaj oglase.Probaj gitare u tom cenovnom rangu pa onda napisi modele koji su usli u uzi izbor. Ovako je presiroko pitanje. Video sam u oglasima Takamine sa plasticnim zicama(ne zelim da je nazovem klasicnom gitarom jer to sigurno nije)+ozvucena+kofer za nekih 200e |
All times are GMT +1. The time now is 11:41 PM. |