![]() |
Re: kompresori...sigurica....?
Evo recimo ovo je tako miksovano, attack je 4ms, release je 0.050s, treshold je nekih 6db komprimovao,sonnox kompresor sam koristio (kao i uvek), snimali su na AKG C3000B u MBox2...
http://www.sendspace.com/file/j802ll Ali isto tako imam i snimke koje sam miksovao i sa Neumann U87 i nekim od TLA Preampa, ali su oni stavili neki limiter na vokalu na putu do konvertora, tako da nije merodavno, i ne znam snimke sa kojim sve mikrofonima nisam miksovao (NT2. NT1000, C414, NTK), za neke snimke i ne znam na cemu su snimani.... A ovde u ovom miksu sam ja malo preterao sa kick-om ali sredice se to, ali zbog vokala koji su suvo snimljeni sam stavio taj snimak, ima malo eq-a i kompresije u miksu onako kako sam napisao |
Na stranu sto je pravilna upotreba noise gate i compressor sprava bazna stvar ovog posla, za svoju sigurnost (kako bi izbegao brdo problema) uvek snimaj (pogotovo kad je digitalno snimanje u pitanju) pored track-a na kojem eksperimentises jos jedan sa maksimalno cistim signalom, po mogucnosti sto direknije. Cak i ako eksperiment ne uspe, uvek mozes naknadno da poradis na originalu, a i sam znas - nesto sto nije zabelezeno na snimku nikad nije ni postojalo. Nas posao je da sto vise onoga sto vredi ostane uslikano.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:38 PM. |