Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   rodeK2 ili akg solidtube ili neumannTLM193 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22313)

Jan 09-04-2008 10:22 PM

Re: rodeK2 ili akg solidtube ili neumannTLM193

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 199117)
Nisu li i Tube mikrofoni kondenzatorski?:confused:

pa koliko ja znam jesu...
Aj ako neko ima taj Solidtube da okaci neke snimke vokala, bas me zanima kakav je zvuk...

DaBear 09-04-2008 10:49 PM

ja sam ga (Solid Tube) kupio davno sa Joe Meek VC1 (bilo jeftino)...snimao sam dosta sa njim, ne znam za bolje..
svojevremeno sam ga pozajmljivao mrmotima u glavnom SSL studiju, kad su snimali neke rappere i bio je u duetu sa C12 (valjda se tako zove..) snimatelj kaze da nije bila tolika razlika..
Opet da se ogradim - NIKADA nisam imao neki drugi mikrofon...

sad ide kroz Avalon , koji je isto lampas, i nekad ne ubodem bas najbolje, taman sam pomislio da ne moze nista da se uradi u toj kombinaciji, ali jedan mali jesha je nesto snimao kod mene i namestio je sound do jaja!

meni je inace usnimavanje slaba strana...ponekad nabodem , ponekad ne!

Jan 09-04-2008 10:53 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 199124)
ja sam ga (Solid Tube) kupio davno sa Joe Meek VC1 (bilo jeftino)...snimao sam dosta sa njim, ne znam za bolje..
svojevremeno sam ga pozajmljivao mrmotima u glavnom SSL studiju, kad su snimali neke rappere i bio je u duetu sa C12 (valjda se tako zove..) snimatelj kaze da nije bila tolika razlika..
Opet da se ogradim - NIKADA nisam imao neki drugi mikrofon...

sad ide kroz Avalon , koji je isto lampas, i nekad ne ubodem bas najbolje, taman sam pomislio da ne moze nista da se uradi u toj kombinaciji, ali jedan mali jesha je nesto snimao kod mene i namestio je sound do jaja!

meni je inace usnimavanje slaba strana...ponekad nabodem , ponekad ne!

Pa to, ja tripujem da ima warm zvuk i da je prikladan za hiphop i rnb vokale

Dexxy 09-04-2008 11:26 PM

I ja imam AKG-Solidtube i zadovoljan sam uglavnom.

kravadinka 09-04-2008 11:37 PM

Pa naravno da je i tube mic kondenzator! :confused:

Ovo je nesto od pre par godina, Solid Tube na JoeMeek VC1Q

Jan 09-04-2008 11:54 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 199130)

E falati brate:D
Lepo zvuci, toplo, al ja bi ipak voleo da cujem muski vokal bez ikakvih podesavanja na njemu:(
Posto razmisljam o nekim kupovinama (ja to stalno razmisljam al pare nisu problem, para nema:)), pa bih voleo da u ovih par meseci, godinu dana, napravim selekciju svega sto ocu i da nekako krenem u realizaciju :)

kravadinka 10-04-2008 12:07 AM

E to nema! :wink: Ratosiljasmo se Solid Tubea cim smo pre mogli! :D
Ne gubi mnogo vremena na njemu, poslusaj K2 (ili kako rekoh NTK) i ako ti to odgovara uzmi, neces pogresiti!
Smara me ovaj upload, saljni mi tvoj mail na PM da ti posaljem neprocesiran K2 da cujes!

Oggy 10-04-2008 12:15 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 199130)

Ti si radio Ani ovu pesmu?! :)

Extra je. Navijao sam za nju kod nas na festivalu iako sam imao i svoju pesmu, a upravo zbog ove pesme sam bas nju vodio u Belorusiju prosle godine ;)
Mali je svet... :)

kravadinka 10-04-2008 12:28 AM

Zvala je u utorak da kaze da joj treba pesma za cetvrtak i eto... Nije za neku pohvalu, ali naslo se nekih dva metra kanapa na tavanu, a stap smo uzeli iz komsijske baste, onaj za paradajz... :D
Jos je ovde vokal ispao pristojno, sa sve ST i JM, valjda ima nesto i do Mandusica Vuka, to jest pevaca u ovom slucaju... ;)
Kako ide Alfa? :)

Oggy 10-04-2008 12:37 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 199138)
Kako ide Alfa? :)

Sporadicno... :D
Pre 2 dana sam prvi put izasao iz kuce posle deset dana danonocnog rintanja. Radio pesmu za Belorusiju i jos neke pesme za ovdasnje festivale, pa zaginuo, tako da nisam imao mnogo vremena ni za sebe, a kamoli da se vozam...
Sad se jedno 2-3 dana unazad izivljavam u 4 ujutru kad popizdim, pa odem da kupim Tuborg i grickalice... :D
Lepo ide kad ima vremena za to ;)

All times are GMT +1. The time now is 12:35 AM.