Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Obavestenja (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   ruDAW XTM (OSX i WIN) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21985)

Tomislav 25-03-2008 03:01 PM

Re: Pitanja za diviner-a

Onda uzmi ruDAW pro :)

LACKY 26-03-2008 01:44 AM

Re: ruDAW XTM (OSX i WIN)

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 196787)
a najnoviji 8 Core Mac Pro je $2800 sto je danas oko 1800 EUR i to ne samo u USA, vec na pr. u Slovackoj - nije daleko.

RM

Kako ti rece, 2800$ oko 1800 e. Ja ti za taj comp dajem 2000 e, znaci castim.
E da, sta cemo sa jos dodatnih 6 Gb rama i jos 2 diska po 500 Gb?
Strpaj i to u cenu od 3000 e.

LACKY 26-03-2008 01:54 AM

I ajde da skratimo ovu lakrdiju. Otvoren je tread o novoj ponudi Ru Daw-a a vi odmah krenuli sa pricom kako je mac. bolji.
Pa Boblji je, ali kakve to ima veze sa ovom temom.

DaBear 26-03-2008 12:10 PM

Ja mislim da kad se uporedi sa PC masinama koje ovde prave za muziku, ruDAW ujeda !! I po ceni i po specifikaciji!

a PC se koristi itekako! Tip pored mene ima 2 GIGA samplera u 2 PC racka, (svi znamo koliko desetina PC, ja ima Hans Zimmer),
pa onda OpenLabs masine su sve bazirane oko PC-ja, itd, itd..

Ja znam brdo faca koje imaju po 1 ili 2 pc-ja kao sound / sampler banku, sa ogromnim bibliotekama i koji su sinhronizovani / povezani na PTools ili Logic set-up!!

LACKY 26-03-2008 12:31 PM

Sta bre pricas, da Slovstarov miljenik Hans Zimmer radi na Pcjevaci. Pa to je nemoguce!

RetroMan 26-03-2008 01:12 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 196936)
Otvoren je tread o novoj ponudi Ru Daw-a a vi odmah krenuli sa pricom kako je mac. bolji.

Pa kad Zloba ne moze da odoli, a ja sam, ako malo pazljivije procitas, prakticno stao u odbranu PCja, a cene sam naveo zato sto ljudi (pa i ti) misle da je jos uvek Mac bezobrazno skup. Istina je medjutim da su se Mac i PC veoma priblizili, i po ceni, i po mogucnostima.

Elem da se vratimo na temu. Ja sam do sada imao samo Mac-ove, ali nisam gadljiv na PC, tako da planiram da za sebe uzmem bas RuDAW, jer verujem da sa pazljivim odabirom komponenti i overclockovanjem diviner uspeva da postigne sa 4 Core PC-jem performanse priblizne kao na 8 Core Mac-u, a uz OSX se dobije i WINDOWS za koji ne moram da mislim kako da ga optimizujem, posto verujem da ga je diviner slozio bez greske.

RM

dlukace 26-03-2008 02:21 PM

Svaka čast momci-kapa dolje! nije lako napraviti ovako ne?to.Dosta ljudi koji znaju raditi(i programirati te ostalo...) misle da bi svatko trebao i mogao sam sklopiti solidnu ma?inu te istu sam i namjestiti(manji problem je samo tvigiranje os-a),ali vi ste za ove novce izvukli dosta toga te mislim da je ovo stvarno dobra kupovina.Usput,negdje je bilo riječi o mogučnosti kupovine va?ih konfiguracija ovdje u HR pa mi stavite link ili brzi odgovor gdje bih mogao kupiti isti,a da ne trebam ići do vas u Srbiju...
p.s nije hitno(uskoro mo?da ne?to uzmem,a ovo je prihvatljivo)

dlukace 26-03-2008 02:28 PM

Nemojte se ljudi zamarati s platformom.I pc i mac su dobri koliko i vi sami,sve drugo su gluposti.

DaBear 26-03-2008 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 196963)
Sta bre pricas, da Slovstarov miljenik Hans Zimmer radi na Pcjevaci. Pa to je nemoguce!

Mac za Sequencer i Audio, i jedno 20-tak PC-ja (64Bit masine!!) za virtualni orkestar.

LACKY 26-03-2008 04:37 PM

Auuu moj Slowstare, sta nas snadje.

All times are GMT +1. The time now is 11:00 AM.