![]() |
Re: API 500 Moduli?
bravo boggy..odlican potez
|
A da li je neko poredio module sa 'pravim' spravama?
Npr. great river me1 , sa Great river 500 modulom? |
Quote:
Za Api znam da je isto , za A design P1 znam da lici ( ali nije isto kao pacifica ) , za GR ne znam tacno .... ali se nadam da stize u Maju :) Pozdrav |
nisam ja :)
|
Quote:
|
Quote:
Pozdrav |
koliko znam, jedina prava razlika je kod Chandler Germaniuma sve ostalo su zanemarljive nijanse
|
Quote:
a nemam ni sa cime da uporedim ;) Pozdrav |
1 Attachment(s)
Da se malo ukljucim u raspravu o API-ju. Naime, ovih sam dana napravio dva komada API 553 pasivnih ekvilajzera i lijepo rade, cak su dosta radikalni u smislu podizanja i gusenja frekvencija. Moj se prototip razlikuje u tome sto sam dodao selektor za tri frekvencije na midlu i po dvije frekvencije na basu i visokima, te balansirani ulaz sa operacionim pojacalom. Cak sam klonirao i API op amp 2520 (kao driver izlaznog trafoa) i nevjerojatno je koliko ima "masti" u tom zvuku. Zanime me samo da li je velika razlika u zvuku od modela 550 i 553 s obzirom da je po shemi ipak to sasvim razlicit ekvilajzer, a 550 hardver (osim plugina) nisam imao prilike cut. U kojim se je konzolama uopce koristio 553 eq? Evo i fotke mojeg prototipa. Pozdrav.
|
interesantno,
mada, nista mi nije jasno, al,ajde,elektronika je cudna. Caskom zasvira Oduvek mi se svidjala ta ideja,kako da ulozim 50 a da zvucim za 2000 vidim da ima resenja i za to mada nisam siguran vredi li truda. Verovatno je privlacno,kao i mnoge druge stvari,verovatno i interesantno,ali po meni pogresno. Licna ideja,licni proizvod,pa na trziste,kako muzicko tako i elektronsko sve ostalo je sarena laza. |
All times are GMT +1. The time now is 10:43 PM. |