Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   moog Prodigy problem (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21072)

relis 12-01-2008 04:55 PM

Re: moog Prodigy problem

Danas sam svirao Voyager u audiopro-u i nije pobudio nista u meni, nistica. Al to vjerovatno zato jer sam zadovoljio svoju zelju u tom segmentu. Inace je sint zvjerinjak. Zvuk, makar je analogni mono (među kojima valjda postoji najvise slicnosti u sint svijetu), nemres fulati, mug-je-mug.

clusterchord 12-01-2008 05:55 PM

Relis, ja se s tobom slazem.. daj mi neki Studio Electronics umjesto Voyagera.. any time. ima vise onoga sto ja trazim u moog-u, u smislu kako je zvucao 70tih..

danasnji vyg je super sint kao takav, ali nema tu farbu.. ni debljinu

Yoyba: znam da ima ljudi koji sredjuju analogiju u BG, frend mi je nedavno sredio svoj Polyvoks. ali neznam kako se tip zove jbga.

milos 12-01-2008 07:33 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 186614)
Relis, ja se s tobom slazem.. daj mi neki Studio Electronics umjesto Voyagera.. any time. ima vise onoga sto ja trazim u moog-u, u smislu kako je zvucao 70tih..

E to ,pogotovo ove nove edicije sa fuzzom i sine waveom tj midiminify mod:wink:

clusterchord 13-01-2008 01:06 AM

na te sa midiminify sam i mislio. fuzz je postojao i ranije, ali ovaj ugrade daje diskretni VCA, koji daje onu laganu saturaciju i cini zvuk velikim ko kuca - tocno ono sto ima stari minimoog i ostali moogovi iz tog vremena. a Vyg i LP nemaju.

upgrade sadrzi i moog style envelopu kojoj su oblik modelirali tocno po moogovoj 911.

milos 13-01-2008 01:44 AM

Jel mozes odnekle da iskopas onaj demo gde se uporedjuju midiminify mod i obican (cini mi se da je bio SE1X)?Secam se da sam se smeskao kada sam slusao mod varijantu i prva pomisao kao sto ti kazes - overdriven discrete VCA:da:

clusterchord 13-01-2008 01:54 AM

potrazicu.. bio je to ATC-1. prvi njihov monosynth nakon midimooga.

Joyba 13-01-2008 10:21 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 186614)
Joyba: znam da ima ljudi koji sredjuju analogiju u BG, frend mi je nedavno sredio svoj Polyvoks. ali neznam kako se tip zove jbga.

ako se kojim slucajem cujes sa njim ili se setis ko to radi kod nas obavezno mi javi bio bih ti mnogo zahvalan :)
pozz.

roginator 13-01-2008 11:11 AM

pa mozda sam sam na otoku ali volim voyagera ..upravo sam ga svirao i zadovoljan sam
nije to MINIMOOG ( to imam i znam cemu sluzi - I ne rastelava se BTW)

RME sam ugradio glide mod i promjenio par filtera prema instrukcijama koje mi je dao covjek koji je radio na designu i pise software za Voyagere...RUDI Lintronics...

postoje 2 mod za voyagere...i oba su 8-)

svirao sam SE1 u BG kod Kobca, Imam mini i RME...ja nebi SE1 ..meni bolji Voyager..a da budemo iskreni i dosta drugaciji...

nisam probao SE1x..pa to nemogu ocijenit ali volio bih cuti demo koji ima Clusterchord...:rolleyes:

taj ima sve demoe :D

RME nije kolektabilno cudo nego WORKPONY.... i mislim da ce brzo pola svijeta shvatit da ga ima doma jer se uvlaci u domove i studija JAKO BRZO!!!

kao sto andromeda nije ni jedan analogni sint iz proslosti tako RME nije minimoog...E BAS TO SE MENI SVIDJA ;)

jer orginale imama ..

relis 13-01-2008 11:58 AM

Roginator, nisi sam na otoku. Odlican je sint taj voyager. Imam osjecaj da bi mogao napraviti citav monofoni dio svih Kraftwerk-ovih albuma samo na njemu. Ali, u ovom trenutku me ne uzbudjuje:D .

roginator 13-01-2008 12:31 PM

PA SUPER

a tko te uzbudjuje :shock: :shock: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :wink:

All times are GMT +1. The time now is 12:08 PM.