Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   OT: Kompresor (pomoc) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20156)

roginator 04-11-2007 07:13 PM

Re: OT: Kompresor (pomoc)

naravno da ima stereo link, EX sidechain, TUBE, EXCITER, EASY RIDER....

PILA i PO...obozavam ga!!!!!!!

I btw kupujte to dok nisu shvatili neki likovi da to ubija za malo para!!

roginator 04-11-2007 07:16 PM

Quote:

Originally Posted by gregor z (Post 177804)
Od starijih DBX 160 XT ili 160A sa Jim Williams modifikacijama, mozes jih dobiti veoma jeftino.....

Od novijih SPL Dynamaxx, super clean sound i radi svoj posao odlicno...

Meni osobno najbolja je kombinacija Distressora i DBX 160SL.....:D

Pozdrav, Gregor

taj isti Jim Wiliams je na Gearslutsu napisao da je apheh 661 najbolji bass kompressor za koji on zna..ETO.....;)

gregor z 04-11-2007 07:21 PM

Quote:

Originally Posted by sare (Post 177852)
aaaa, transient designer! super sprava za masakriranje :taz: :rafal: :kipuceljut: loopova.
(gregor z gdje je tvoj t.d.? prodao?)

bas sad masakrira andromedu:dance: :banana:

imaju stereo link.....

OFF 04-11-2007 07:31 PM

Narode, da ne otvaram novu temu...... moze li neko da mi pojasni razlike u DBX160 modelima (A, X.....)..... koji se za sta najcesce koristi i kakve su cene rabljenih?

Don Solaris 04-11-2007 08:03 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 177860)
taj isti Jim Wiliams je na Gearslutsu napisao da je apheh 661 najbolji bass kompressor za koji on zna..ETO.....;)

Evo da objasnim situaciju. Za mixing i mastering ja ionako koristim waves i slične softwerske kompresore koji u pravilu ništa ne boje, nego samo rješavaju amplitudu. I to je meni ok.

Međutim, ja trebam nešto skroz jednostavno za krotiti ove divljake poput CS-15 i Monopoly koji imaju i po 20dB razlika između rezonantnog i nerezonantnog djela. Dali to mogu rješiti sa FMR Audio RNC?

Ili da ipak ubodem 3 puta skuplji Aphex 661?

Dali je njegov zvuk fakat "topao" zbog tih cjevi koje su unutra?

roginator 04-11-2007 08:11 PM

ovisi kako zelis ..u tome je trick na 661

ako zelis cisti i transparentan sound
onda ulaz nula...izlaz recimo nula

a ako zelis SATURACIJU
onda ulaz recimo -9db pa na izlazu zasaturiras lampu na +9 db i jos malo exciter,,,mozes i vise puno vise

I onda APHEX RULEZZZZ

:)

clusterchord 04-11-2007 08:27 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 177879)
Evo da objasnim situaciju. Za mixing i mastering ja ionako koristim waves i slične softwerske kompresore koji u pravilu ništa ne boje, nego samo rješavaju amplitudu.

da wavesi ne boje kao hardver, ali unistavaju i pretvaraju sve u plastiku. osim ako se drzis minimalnog gain reductiona do par dB. L1, L2 definitivno imaju svoj plasticni nazalni "sound", kad stavim L2 na 6dB reduction, moram hitno na vecu da bljujem :scared::D. jos je L3 nekako najprihvatljiviji, ali ni njega ne treba goniti previse. URS koje u zadnje vrijeme koristim po kanalima su 3 klase iznad wavesa, takodjer bojaju na ekstremnijim settinzima, ali je ta boja prilicno ugodnija, muzikalnija, a moze bitz i pozeljna..

usput da pitam - softverski comp koji zvuci dobro na akusticnom klaviru - e to jos moram cut. uzas. nastane neka juha u mid frekvama. ako netko ima oprobano ITB rjesenje (ne ono "cuo sam da.." ili "procitao sam..", vec iz prakse) rado bih znao za to.. :banghead:

e Gregor ti imas 33609 ili nemas, ne sjecam se..?? jesi vidio remake clone 2254/33609 od Vintage Design iz Svedske.. ne znam koliko je to vjerno, ali neve mi je the "dream" 2-mix compressor. plus jos jedan api2500, i to bi bilo to :D

ovaj je dual comp/limiter i kosta preko 3kiloeura ..

PS javi se kad si u zg.

milos 04-11-2007 09:20 PM

Clusterchord,probaj ove nove Waves API bundle i V Series(iz Mercury bundlea):jupi:

Don Solaris 04-11-2007 09:27 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 177882)
onda ulaz recimo -9db pa na izlazu zasaturiras lampu na +9 db i jos malo exciter,,,mozes i vise puno vise

I onda APHEX RULEZZZZ

:)

Eto.... i sad mora da kupim i FMR Audio RNC i Aphex 661. :banghead:

Po?to znam da kada ti i Cluster ka?ete da je ne?to dobro, onda je to dobro.

Nadam se da ću nać 661 po 300 baksa. Ne?to se slabo vrte na eBayu....

roginator 04-11-2007 09:51 PM

ima samo budi strpljiv

ima jedan u BiH za 350 eura
ako oces dam ti broj

All times are GMT +1. The time now is 11:04 PM.