![]() |
Re: Najnovije chudo, smrt digitaliji
Al Shvabo je to napravio;)
A kad Shvabo napravi, to je to |
pa ovaj da
|
A pored tolikih Lampa, moze li danasnja tehnologija hladjenja da ohladi sobu?
|
Quote:
|
Epa dobro je, Roginator je ipak u formi, heheheh, uvek volim da cujem njegovo razmisljanje, anyway long live MCI
|
Mislim da to ipak nema buducnost, i pored lepih zelja. Ima iste sanse kao kada bi mercedes napravio drvenu kociju, vucenu sestopregom ili devetopregom trkackih konja sa "turbo" punjacem (vitaminizirana zob ili psenica) i otisao sa istim na Monzu...
Nazalost, poslednji zaista dobar analogni, ponavljam analogni, (znaci ne mislim na NEVE GENESYS) je NEVE 88 RS, koji mozemo smatrati poslednjim Mohikancem, izuzev delimicno SSL DUALITY koji ne spada u istu kategoriju... Dame i gospodo, od lampi (cevi) nista nema, to su samo samrtni grcevi tehnologije koja je nazalost, i pored svojih pojedinih lepih, doduse subjektivnih zvucnih osobina - prevazidjena, i to poodavno. Nemojte smetnuti sa uma, da sva ta "toplota" (warmth) i lepota, i "personality" tog lampaskog zvuka potice uglavnom zbog tzv. izoblicenja drugog harmonika, kao i ostalih, parnih harmonika (alikvota), tako da ce lepota cevnog tojest lampaskog zvuka jos neko kratko vreme ostati samo prisutna u pojacalima za gitaru, jer je to kreacija, a ne reprodukcija zvuka, tako da je izoblicenje i ostali neresivi problemi lampaske tehnologije prisutno, ali NAMERNO, jer gitaristi su tako hteli... |
pa slowstar uz duzni respekt nebih se slozio s tobom!!!!!
ja jos uvijek dobro cujem ;) i mogu ti reci da su neke snimke koje su uradjene na posljeratnim TAB, WSW i SIEMENS lampaskim sistemima zvucno bolje od svih nabrijanih top produkcija danas,,,, pa ne znaci da ako je neki dio harmonicki izoblicen da to ne valja...ljudsko uho kao sto znas nije savrseno tako da neke vibracije koje izaziva i sama lampa remecenjem harmonickog savrsenog reda JEDNOSTAVNO PASE VISE OD STERILNO TOCNE I CISTE ELEKTRONIKE!!!! to je naravno i stvar ukusa ali moje uho ne zbraja digitalno ( citaj binarno) pa kad lampa to omeksa ( tj, promjeni - distozira) i to pase uhu to je to... ja ne volim glazbu koja se pravi da bi bila savrseno tocna jer tako mora bit...ja volim da se frekventno ne opterecujem i uzivam pa makat i ta izoblicenja drugog harmonika nebila tehnicki OK...ali ako je ugodno... ugodno je pa makar bila lampa, ali opet to sam ja ...sto ljudi sto cudi sto žena 200 :smile2: ...na kraju krajev slicno razmisljamo oko drugih stvari..i ti i ja vozimo DOVa ( skoda dostavno vozilo :D ) ako se ne varam pozz |
Tako je Rogi, slažem se sa tobom po pitanju ukusa 100%!!!
Imao sam i prilike a i časti da radim na tim gore pomenutim lampaškim stolovima (WSW, SIEMENS) i što se samoga zvuka tiče, ne mogu a da se ne složim, ali ostajem pri stavu, da treba početi od maksimalno čistog, realnog zvuka i snimka, pa ga onda kreativno "uobličavati" ili izobličavati cevnom tehnikom, ali zato što TAKO ŽELIMO a ne zato što nam je tako dato, zar ne? Kao primer lepote čistog, neizobličenog zvuka te molim da nađeš i preslušaš CD pevačice Lory Liebermann, ali ne mp3, nego zaista original CD zaturio sam je negde u ovom mom sveopštem kršu, ali kada nađem, poslaću ti starinski - poštom, sporo narezano da čuješ šta rade ti "sterilini" tranzistori (Bend od 20-ak ljudi, sa gudačima, klavirom harfom, i full ritam sekcijom snimljen JEDNIM STEREO MIKROFONOM!! - Stereo modifikovani Neumann, sa "Cello electronics" predpojačalom direktno, bez mixera u NAGRU DIGITAL, bez postprodukcije) |
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:55 AM. |