![]() |
Re: savjet-sekvencer
Quote:
|
Quote:
on se proizvodi. mozes ga kupiti novog u europi, pogledaj listu dealera na futureretro site-u. vjerojatno "touched by sound" itd.. pito sam ovog svog lika u minhenu oce li raditi s future retro, pa je reko da ce ispitati stvar.. ako se to dogodi , on bi mogao imati fantasticne cijene, ko sto vec ima za nord, i jos neke stvarcice.. |
Ja sam ga kupio od dealeara iz berlina (i jo? par drugih stvari), cjene su o.k., i totalno je cool lik.....sa po?tarinom i drvenim side panelima je do?ao nekih 500?.....
http://www.schneidersbuero.de/index....g=en§=news |
Upgrade za SQ 10.....slao sam mu mail da kupujem odmah ako mi kaze cjenu....mislim da ce na kraju dat nacrt online....ali je totalno cool ideja....
http://www.quadratschulz.com/SQ10EXT/ |
Ljudi, sa dobrim MIDI-CV konvertorom, dobar "jabucar" moze da vozi ISTO kao stari step sekvenceri, uslov je da ne bude windows masina, i da interface bude
po mogucnosti UNITOR 8 ili AMT 8 koji su najbolji i najtacniji. to kazem, jer sam pocinjao na tim antiknim sekvencerima, i apsolutno nema razlike u timingu ako su uslovi tipa Jabucar-Unitor-dobar MIDI CV konvertor zadovoljeni, verujte mi, ne palite se na starudiju, samo vam donosi probleme... Naravno, slazem se u potpunosti sa tvrdnjom da lanac Cubase-PC-midex nije ni prosao blizu nekog groova, to sam se vise puta uverio... |
Quote:
|
Quote:
Od kada nabavih LOGIC 8, PC nisam upalio, bukvalno. Ne podcenjujem PC, naravno, ali mi je rad u LOGIC-u puno laksi. Ne treba mi nikakav dodatni plugin, koristim samo njegove, koji su prebrutalni (pogotovu kompresori), a ujedno su CPU friendly. MACBOOK core2duo potera 10-ak sintova, 30-ak audio kanala i na svima po kompresor i reverb i sranja a CPU na 15 % :grin: :rotfl: :D :) :confused: Nemam reci...Jedino sto mi fali su SONOX plagovi za MAC i to je to. Naci ce se valjda... |
Quote:
A iskreno receno , nije toliki point u groovu (koji nije isti) nego u nacinu rada.... Ja volim da pipkam i tipkam i da ne trebam gledat u monitor....:cool2: |
Quote:
prva stvar koju sam nasao na internetu.... http://www.soundonsound.com/sos/Jul0....asp?print=yes |
Quote:
Mislim da vlada mala neupucenost u neverovatne mogucnosti MIDIja na LOGICu, koje su skoro beskrajne kada se uzme u obzir environment i njegove mogucnosti, koje ni ja, koji sam 15-godisnji manijak na LOGICu jos ni izbliza nisam ispitao, ali uglavnom, SVE STO SAM HTEO uspeo sam da uradim, iako ponesto i nije navedeno u manualu. Sto se groova tice, jos jednom ponavljam, da ako se koristi jabuka sa dobrim (citaj EMAGIC) MIDI interfaceom, groove i tacnost quantizacije uopste nisu nikakav problem, i mislim da nijedno uvo ne bi moglo lako da razlikuje hardware CV sequencer od LOGICa na "jabuci"... |
All times are GMT +1. The time now is 11:55 AM. |