![]() |
Re: NAMM klavijature..
Quote:
pozdrav bogi |
Kako se ovo cudo vozi?:rotfl:
|
Josh fotki novog Rhodes-a..
http://createdigitalmusic.com/2007/0...s-retro-glory/ jako jako jako lepo.. :) a cena.. 2-5k :( |
meni se moram priznati uopce ne svidja. ne hvala zadrzat cu svoj rhodes stage iz 73-ce.:cool:
stovise. za te pare bih jos nabacio i jedan Wurlitzer 200a ili, isto rane 70te, Rhodes Suitcase. naime, rhodes je vjecan instruemtn. samom mu malo paznje treba posvetiti. ne vidim razloga da se kupuje novi. ok svidja mi se da ima midi out (da mozes druge stvari voziti sa tom tipkom). ali i to se moze staviti na stari rhodes. volume kontrola s desne strane - koji kreteni... |
1 Attachment(s)
Quote:
Quote:
|
Quote:
Razumem te , i ja imam taj rhodes i to je taj sound ...... a za ovaj ( u kome zvucno nije nista promenjeno ) ne znam zasto davati ( do ) 5000 $ ???? Jedina stvar ( ako sam dobro shvatio ) je da ovaj Rhodes moze da " cita " midi , zapravo da svira kao oni klaviri na traku , to je po meni u stvari jedina zaista bitna prednost ( ako se to moze tako nazvati ) ...... Quote:
Nisam neki strucnjaka za klavijature i midije , ali kako se to radi ????? Pozdrav |
Quote:
jedino sto ja jos zelim za svoj rhodes je jedna suitcase tremolo pedala (speakeasy music ili major key) i mali fender bassman 59. njam njam njam.. Quote:
|
Quote:
klasicna varijanta je midi out only. naime speakeasy music a i jos neke firme stavljaju neki opticki k.. koji skenira brzinu prolaska batica (hammera), na svaku tpiku, i pretvara infomaciju u midi i salje van. ideja je da mozes (obzirom da je rhodes akusticki prilicno tih) koristiti njegovu tipku da pogonis druge sinteve, bilo uzivo ili u studiju. na tom principu radi i moog piano bar. medjutim , ici unatrag , tj. da npr. sa cubaseom mozes pogoniti rhodes da svira, e to je znatno kompleksnije - morao bi imati dodatnu mehaniku koja kontolu iz midija pretvara u opokret i udara u zicu.. iskreno, nisam siguran jos jeli su to stvarno napravili, ili nisu? morao bih malo pogledati.. ako jesu ne cudi me visoka cijena, samo.. kome to uopce treba pitam se? rhodes uvijek bolje odsviras sam, mislim nece sigurnoa netko kupiti ko nezna bas svirati, da ga koristi kao "modul".. to bi bilo apsurdno. |
Quote:
Na sajtu (http://rhodespiano.com/rhodes_news.htm) pishe: Passive-to-active capability with MIDI. Nisam bash siguran shta to znachi.. |
1 Attachment(s)
Quote:
Speakeasy je super! Imaju sjajan program, restauracije su im neverovatne.. jedna od najlepshih fotki :) |
All times are GMT +1. The time now is 09:35 PM. |