![]() |
Re: moj prvi highend pre .. (ideje za eq?)
Quote:
Za obrnuto ne znam (tj. mislim da ne moze). Takodje znam da su ljudi napljuvali celu ISA seriju, mada licno nisam imao prilike da se susretnem sa nekim uredjajem. |
ISA rade odlicno,kome trebaju takve sprave...po nekom mom vidjenju,te sprave su ok,ali nemaju karakter,tj. ne boje zvuk...nekako "hirurski" odradjuju posao...e sad,neko voli da dobije maximalno neutralan i cist zvuk pa da ga posle "provlaci" korz sve i svasta a neko voli da u startu pokupi malo karaktera sa sprave...ja spadam u ove druge,tako da se ne bih odlucio za ISA seriju,ali daleko od toga da je losa,naprotiv...
|
I ja sam cuo pohvale i malo se igrao sa jednim ISA430 (mislim). E sad........
|
sto se focusrita tice...postoje mnogi koji ih ne vole...ali uz pravi izbor mikrofona ISA i RED zvuce NENORMALNO dobro, ja na primer za percusije ne koristim nista sem RED 7 jer to najbolje zvuci od svega sto sam probao do sada, a verujte mi probao sam skoro sve. Focusrite isa nema karakter, a red pa ima mnogo...pojedini nikada nisu zadovoljni:D Salu na stranu focusrite zahteva poznavanje uredjaja i zahteva dobar mikrofon i kabal, kada se to ispuni zvuci odlicno( npr. royer 121 + vovox + Isa, najbolji izbor za snimanje E. gitare)
|
Ah da...kome treba PRAVI HIGH END pre neka stedi za buzz audio...i zaboravicete na te USA takozvane High End uredjaje
|
1 Attachment(s)
slika
|
Quote:
cuo jesam dosta hvale za njega, kad je potreban cist zvuk, a da nije malo hladan kao millenia hv3 (moje iskustvo na stt1). moja ideja je i bila da, kad slozim svoj diy api500 rack i napajanje, u njemu bude i buzz Elixir.. sto mislis o njemu? inace prijatelj, koji snima cello i gudace cesto, je nabavio GML 8032. dobit cu ga na test, obzirom da sam mu pomogao da ga nabavi.. bas me zanima kako radi vrhunsko cisto pre. Quote:
znas, naravno i "Manley" je USA firma. to je nezgodno, morat ces promjeniti nick name.. da se ne zoves po "low end" kompaniji :o :D salu na stranu, da mi netko da par api, ams neve i gml uredjaja, ja se nebi bas puno bunio..bili oni iz USA ili ne ;) |
ma znas da sam ja extreman u mojim komentarima malo:D
nema ljutnje, ne mislim nista lose. manley ime je jer mi je to jedino palo napamet tog trenutka;) a sto se buzz-a tice, cudo je...elixir nisam probao, ali ima mnogo pozitivnih kritika |
evo kad krenuse ovi postovi sa novim kupovinama, da pridodam da je i meni napokom stigao Great River.. probali smo tek malo na govoru, side by side sa RME FF800 koja (recimo) vaze za solidna, cisca, lo/mid end predpojacala. mogu samo reci, i to su i kolege potvrdile, da moje smece od NT1 nije nikad ovako dobro zvucalo. sva bulaznjenja koja sam slusao po netu su ipak istinita; trodimenzionalniji zvuk, fokusirani/linearni basevi i prezentnost/svila na visokim. vokal vec zvuci pomalo udaljen, nije toliko izravan kao da oce glavu da ti razvali. RME u usporedbi s time, nema nista od navedenog, mutez u visokim, dole je juha - neravni LF i LMF. eto znam da su nekima ovdje fina pretpojacala vec ko dobar dan, ali ja sam iskreno odusevljen. imao sam mileniu pa mi nije bio takav trip. cekam sad jednu reklamu gdje cu ga staviti ozbiljnije u pogon.
http://www.babic.com/TEMP/DSC02514X.jpg |
Iskrene cestitkke. U zdravlju ga pokvario! :D:D:D
|
All times are GMT +1. The time now is 04:31 PM. |