![]() |
Re: Problem u miksu
nije bas, uvek stavim lagani sidechain na kik/bas. provalio sam sta je ali tu ne moze nista posebno da se uradi sem da se stavi eventualno limiter na nulu na toj grupi ili na masteru. glupo mi je kazem da smanjujem kanale jer gubim 1.5db mixa zbog jednog sitnog iskakakanja. ..
|
Quote:
a da ne pricam jos kakve probleme mogu da stvore losi efekti na masteru.. mozes da se patis 15 dana da slozis mix i dzabe... timeworks mastering compressor je jedini zadovoljavajuci od onih koje sam probao. secam se onog free classic limitera kojeg sam jedno vreme koristio dok nisam izvalio da toliko unistava sliku da sve zvuci kao da kompresuje u mp3 u realnom vremenu : ) |
Quote:
|
Quote:
|
Aj za bass i low end mozda, ali sta classic radi sa visokima! Ne znam dal si slusao... : ) Probaj da mu das koji put bypass kad stoji na masteru..
|
nista ja tebe druze, ne razumem.. kako ti to limiter krije greske u mixu? On meni zapravo otkriva mnogo toga...
|
Pa recimo da kad stavim limiter sve mi ok zvuci a kad ga skinem tek primetim gde sta iskace..
|
pa da, ali muzika ce ti na CD ici limitovana a ne mix verzija... mislim, bolje da ti iskontrolises to u mixu jer imas odvezane ruke nego da ti neko masteringom objasni kolko ti je los mix
|
:D
aj valjda cemo se na kraju razumeti.. bas to ti ja i pricam, necu da mi neko objasnjava koliko mi je mix los vec hocu da mix sredim maximalno sam koliko mogu. a ne zelim da ga sredjujem nikakvim limiterom vec miksanjem. (konkretno u slucaju navedenom gore iskoristicu limiter na 0db kao nuzno sredstvo) i sam radim "mastering" za kompilacije koje izbacujemo na net, i znam koliko je glupo kad mi neko posalje limitovan trek na -9db rms i kaze mi aj mi ovo izmasteruj (a ja pokusavam da dovedem trake na isti nivo)... |
a kako mislis da postignes zeljenu glasnocu? vrtimo se u krug. Da bi muzika stigla do zeljene glasnoce u loundess war okruzenju, mora da se limituje. Ako mixas bez limitera, to je kul, al ce se 90% raspasti pod limitingom masteringa.. Zato je najbolje IMO, da ga u startu tokom mixanja stisnes koliko god zelis i tako kroz tu prizmu smixas muzicki deo
|
All times are GMT +1. The time now is 02:42 AM. |