![]() |
Re: Art Of Mixing
Quote:
|
Quote:
Konačno podr?ka! Ovaj deo u knjizi vezan za vizuelno predstavljanje mixa me je stvarno privukao ali me je i totalno zbunio sa tom podelom nivoa jačine. J kad sesnem i odradim mix na sluh meni to uop?te ne zvuči lo?e, a skoro da nema nikakve veze sa uputstvima datim u knjizi. Ipak ću ja da se oslonim na svoj sluh samo po malo na knjige! HVALA svima na pozitivnim i negativnim kritikama!:) |
U knjizi je predstavljena 3D vizualizacija miksa.Pri tom su svi ti nivoi imaginarni.
Nigde se ne spominju brojke,jer sve to treba da bude tvoj dozivljaj kada je neki instrument na x-tom nivou.To nema veze sa decibelima.Neki instrument moze biti jaci kada se gledaju dB,a da se cini da je dalji u prostoru. Ako zelis da neki instrument pomeris sa 1-og na 5-ti nivo,to ne znaci da ces ga samo utisati,vec mu i promeniti EQ (Fletcher-Munson). Razlika izmedju 1-og i zadnjeg nivoa (tj. dubina) miksa varira i zavisi od miksa do miksa. Sve u svemu zaboravi na brojke. |
Objasnjenje za "Fletcher-Munson" se moze naci na:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fletcher-Munson pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi p.s. Evo, probaj da trazis USB na google i wikipediji, pa proveri gde ces brze naci opis generickog pojma, a kada stavis SAMO "usb" onda definitivno zelis da nadjes ukratko o tome, da li iz radoznalosti, ili nekog posla koji nije pravljenje danas veoma trazenog USB2SPDIF interfejsa, nego 'nako, ne znas sta je pa zelis da saznas... Wikipedija je enciklopedija koju svi mogu editovati, cak ima tekstova i na nasem jeziku... a Google je pretrazivac sirovog interneta p.p.s Evo, ima i za S/PDIF, sa sve impedansama kablova i ostalim tesko zapamtivim stvarima... sta ces lepse... a kada koristis google? |
Sto bi rekao VD "don't mix grandmothers with frogs". G je pretrazivac, a W je enciklopedija. Poenta je na drugom mestu, ali ... da ne spamujemo previse.
@OnTopic Knjiga je odlicna, da neko pogresno ne shvati komentare iznad. Neki ljudi jednostavno ne razmisljaju kreativno kad rade mix (ili barem pocetnici) i tu ova knjiga daje neke ideje (razmisljaj vizuelno, i taj koncept primeni na mix). Ovo je koncept koji samo otvara vrata za one koji ce da odu korak dalje i koji daje ideje za razvijanje slozenijih nacina razmisljanja. ;) |
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:07 AM. |