Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   VOVOX kablovi, fenomenalno!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14262)

Arthur 05-05-2006 01:57 PM

Re: VOVOX kablovi, fenomenalno!!!

ma taj Rick Rubin je budaletina, skroz-naskroz .. 70 % muzike koju slusam svaki dan tokom referenci je njegova..

perun 05-05-2006 02:04 PM

Quote:

Originally Posted by Manley
Prosto i jednostavno!!!

Probaj pa ces videti ili zivi u zabludi da si u pravu!:cool:

Razlika je primetna i to ogromna da li je 30%, 10% ili 110% cifra je bila kao figurativno objasnjenje...

ali koliko vidim vise pojedini veruju ono sto je napisano negde neko, nego svojim usima....:D

Nemoj pogresno da me razumes! Moja ekipa i ja besomucno ulazemo u razne detalje, razbijamo glave i oko konektora, kamoli kablova... ali prijatelju, ja sam se uhvatio ne za kvalitet ili nekvalitet Vovoxa (za koji sam chuo, istina nisam ga probao), vec za tvoje "previse slobodno baratanje" ciframa, tj. procentima... A verovatno nemas 16 godina, video sam gde radis, tj. sta imas... znas da je moja pricha o 1% tacna! Svuda u svetu!

Uvoznik TRANSPARENT kablova u Srbiji mi je 2 sata pricao o Bob Ludwigu i Transparentu koji vezuje njegove Egglestone zvucnike, o beskrajnom poverenju prema toj firmi, da bi mi njih 20 reklo da su Cardasi koje imam 10 puta bolji... Manley, sve je subjektivno i samo je stvar gde i "u cemu" se covek lepse i sigurnije oseca! A ja se u zivotu ne bavim testiranjem i dokazivanjem sta je bolje od cega, vec muzikom... Ok, cesto sebe hvatam kako preterujem u nebitnim poredjenjima kafe skuvane sa 1/8 kashichice kafe manje i one standardne, ali... na jednu sam "navikao" celog zivota!;)

No dobro, ziveo Vovox i poboljsao nam zvuk za 300% ako je moguce...;)

Pozdrav!

Manley 05-05-2006 02:04 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Ok,onda da ocekujemo skok u svetskoj produkciji za 30% zahvaljujuci Vovox-u! :bend: :mase::beer:

moracu da editujem onih 30%....nije poenta o tih 30% vec o dobroj ideji, ali kao i kod svake dobre ideje uvek na pocetku bude ismejavana....na kraju krajeva...videcemo sta ce vreme da pokaze. Ja sam definitivno postao fan ovih kablova i za par meseci cu promeniti svoje stare.....

necu da se maltretiram vise, ispada da reklamiram neku firmu ne znam iz kojih razloga.....ko voli neka izvoli, nisam imao losu nameru, vec da prenesem svoja iskustva i da pomognem koliko mogu da dodjete do sto boljeg zvuka

Pozdrav svima;)

perun 05-05-2006 02:06 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
ma taj Rick Rubin je budaletina, skroz-naskroz .. 70 % muzike koju slusam svaki dan tokom referenci je njegova..

Normalno... kupi Vovox!;)

Ej, Arture, posalji mi telefon na PM... vidim da si na NBG, nasao bih vremena ovih dana da se vidimo...;)

Manley 05-05-2006 02:10 PM

Quote:

Originally Posted by p.e.r.u.n.
Nemoj pogresno da me razumes! Moja ekipa i ja besomucno ulazemo u razne detalje, razbijamo glave i oko konektora, kamoli kablova... ali prijatelju, ja sam se uhvatio ne za kvalitet ili nekvalitet Vovoxa (za koji sam chuo, istina nisam ga probao), vec za tvoje "previse slobodno baratanje" ciframa, tj. procentima... A verovatno nemas 16 godina, video sam gde radis, tj. sta imas... znas da je moja pricha o 1% tacna! Svuda u svetu!

Uvoznik TRANSPARENT kablova u Srbiji mi je 2 sata pricao o Bob Ludwigu i Transparentu koji vezuje njegove Egglestone zvucnike, o beskrajnom poverenju prema toj firmi, da bi mi njih 20 reklo da su Cardasi koje imam 10 puta bolji... Manley, sve je subjektivno i samo je stvar gde i "u cemu" se covek lepse i sigurnije oseca! A ja se u zivotu ne bavim testiranjem i dokazivanjem sta je bolje od cega, vec muzikom... Ok, cesto sebe hvatam kako preterujem u nebitnim poredjenjima kafe skuvane sa 1/8 kashichice kafe manje i one standardne, ali... na jednu sam "navikao" celog zivota!;)

No dobro, ziveo Vovox i poboljsao nam zvuk za 300% ako je moguce...;)

Pozdrav!

slusaj rado cu kada dodjem u BG poneti jedan kabal sa sa sobom....to ces dobiti na poklon OBECAVAM, testiraj, probaj pa ces mi posle toga reci!

Postujem ljude koji ulazu i znaju da bez ulaganja nema ni kvaliteta...zato sam dobrom namerom hteo da pomognem, a ne da izazovem svadju i raspravku. video sam sada da sam 30% napisao kao fixnu cifru i jedinicu mere, a ne kao pokusaj da pokazem svoje iznenadjenje i odusevljenje.....moja greska

perun 05-05-2006 02:10 PM

Quote:

moracu da editujem onih 30%....nije poenta o tih 30% vec o dobroj ideji, ali kao i kod svake dobre ideje uvek na pocetku bude ismejavana....na kraju krajeva...videcemo sta ce vreme da pokaze. Ja sam definitivno postao fan ovih kablova i za par meseci cu promeniti svoje stare.....

necu da se maltretiram vise, ispada da reklamiram neku firmu ne znam iz kojih razloga.....ko voli neka izvoli, nisam imao losu nameru, vec da prenesem svoja iskustva i da pomognem koliko mogu da dodjete do sto boljeg zvuka

Pozdrav svima;)

Ponavljam, ne hvataj se ni ti za moje "preterane" detalje!;) Ako nista drugo, nabavicu par komada, probacu i potvrdicu da mi se dopadaju, ako mi se dopadnu!

Nemas frke, naterao si me (bez obzira na preterane %) da ih kupim i probam... sta sada?:confused:

Ja sam neko ko voli preciznost ako se radi o grupnoj diskusiji, a malo zajebancije nije na odmet nikada, bar po meni... ali opet, ako mi neko kaze da je razlika velika, nista me ne kosta da to i probam... tj. kosta me 140 evra za 2 komada!:)

Ajde, opusti se, niko ti nista lose nije rekao!

Manley 05-05-2006 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by p.e.r.u.n.
Ponavljam, ne hvataj se ni ti za moje "preterane" detalje!;) Ako nista drugo, nabavicu par komada, probacu i potvrdicu da mi se dopadaju, ako mi se dopadnu!

Nemas frke, naterao si me (bez obzira na preterane %) da ih kupim i probam... sta sada?:confused:

Ja sam neko ko voli preciznost ako se radi o grupnoj diskusiji, a malo zajebancije nije na odmet nikada, bar po meni... ali opet, ako mi neko kaze da je razlika velika, nista me ne kosta da to i probam... tj. kosta me 140 evra za 2 komada!:)

Ajde, opusti se, niko ti nista lose nije rekao!

ma opusten sam...nego moj je problem jer sam perfekcionista pa volim najbolje, a slab sam u tome da prenesem iskustvo pa imam konflikt u sebi;)

sve je pod kontrolom

boggy 05-05-2006 02:21 PM

Quote:

ma opusten sam...nego moj je problem jer sam perfekcionista pa volim najbolje, ....

:o
Joj, pa ti onda pod obavezno moras da probas Sparrow, doduse on je Made in Srbija&Crna Gora ;)
I pri tom nas Vrabac Podunavac radi odlicno sa svim kablovima i svim slusalicama :da:... zamisli sta ces tek s njim da cujes?:o

pozdrav

bogi

p.s
Mada smo za Sparrow u konstrukciji koristili jone "standardne" brzine.

Manley 05-05-2006 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by boggy
:o
Joj, pa ti onda pod obavezno moras da probas Sparrow, doduse on je Made in Srbija&Crna Gora ;)
I pri tom nas Vrabac Podunavac radi odlicno sa svim kablovima i svim slusalicama :da:... zamisli sta ces tek s njim da cujes?:o

pozdrav

bogi

p.s
Mada smo za Sparrow u konstrukciji koristili jone "standardne" brzine.

ako mislis da zajebavas kod mene si na pogresnoj adresi...

boggy 05-05-2006 03:25 PM

Quote:

ako mislis da zajebavas kod mene si na pogresnoj adresi...

Polako Manley... ako mozes.

Ne, nemam nameru uopste... verujem da razlike u kablovima neki ljudi mogu da cuju, ja inace ne mogu to da cujem. Najvise sto mogu u tom slucaju je da im verujem.

Sparrow jeste napravljen za analizu detalja, u smislu, zaostalih "necujnih" sumova u snimku, gliceva u editingu, itd.

Po tehnickim karakteristikama jedan je od najboljih na svetu, i to je sve sto mogu da kazem sa svoje strane... ostalo mora da se cuje, posto ja nisam merodavan da ti iznosim takve utiske.

Prema tome, ako jesi perfekcionista, a verujem da jesi, nemas bas uvek priliku da cujes ovako nesto... pri tom je delo konstruktora koji je tvoj zemljak... razumes?

Ono za jone je sala, obojica smo ih upotrebili i odgovorio sam ti na to...
Internet je prepun takvih prica... tek da vidis OSIGURACE koji zvuce bolje od standardnih... ja znam da takva roba ima svoje kupce, kao sto svaka muzika ima svoju publiku... nema tu "naucnih" objasnjenja, licni utisci i emocije su u pitanju...

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 12:27 PM.