![]() |
Re: Sirenje zvuka
Quote:
-veliki broj voices-a -iste note u odsvirane vise oktava/sub oscilator -detune -eq Za sirinu najcesce: -detune -obicno stereo sirenje/skupljanje -phaser -chorus Najmasivniji i "najsiri" lead dobijem kada je lead vrlo uzak,skoro mono (!),a ima prostran i sirok reveb i delay. Mislim da tek istrazujes kako da postignes to sto zelis i pri tom imas iluzije da je tu neki zestoki processing u pitanju... Tako koriscenje kompresora ili stereo enhancera na lead-u igra nebitnu ulogu u celoj prici.Toliko nebitnu da ja se ne secam kada sam na neki od svojih lead-ova stavljao kompresor. Za lead kao lead nema potrebe da se postize neka preterana sirina,osim ako nisi mislio na pad...a mislim da nisi. |
Quote:
jackle & hyde sajt (www.devilswhisper.com) na zalost nisam uspeo da pokrenem.. probaj negde da nadjes detunator.. |
Quote:
Pozdrav @ Zagor - Umesto sirenja u masteru , probaj kompresiju stereo kanala ...... bolji efektat , ne manjas sredinu , a druga verzija je da na odvojeni stereo kanal , paralelno dodajes rasireni , mada se ovo moze postici i kracim reverbom ili malim chorusom cak i kracim delayom stereo signala - ja sam rekao za softwareske delay e :D ..... i dalje stojim iza toga ....... ;) ( sto naravno ne znaci da i to tako treba da mislis .... :) ) Pozdrav |
Quote:
Ko je pominjao shirenje u Masteru???:cool: |
... Ja sam pricao o analognom miksu! A momku sam preporucio da napravi sam paralelu izmedju mog iskustva i njegovih mogucnosti ( kompa... )...
|
Quote:
|
Quote:
ok ....... pogresno sam razumeo ...... Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
Sad... ovo nije bas to... verovatno je kod njih u pitanju i sama gitara, naravno layerovanje (ali ne kopiranjem vec sviranjem), pojachala, snimac i ko zna sta jos sve ne..., ali kad dva ili vise rifa prvo komprimujem na samom kanalu, pa zatim Fairchildom na grupi i iza njega ih razvucem S-1 imagerom, dobijem nesto nalik tome... mislim koliko toliko... stalno cackam oko toga jer znam sta hocu, ali neznam kako to da dobijem do kraja dobro :-) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:09 PM. |