Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sirenje zvuka (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13959)

Gianfranco 02-04-2006 10:19 PM

Re: Sirenje zvuka

Quote:

Originally Posted by Tazman
Voleo bih da cujem neko misljenje ili savet kako da ucinim neki synth sto masivnijim i sirim ? U principu mi treba za trance , znaci BAS VELIKI zvuk za lead syntove .

za masu najcesce koristim:
-veliki broj voices-a
-iste note u odsvirane vise oktava/sub oscilator
-detune
-eq

Za sirinu najcesce:
-detune
-obicno stereo sirenje/skupljanje
-phaser
-chorus

Najmasivniji i "najsiri" lead dobijem kada je lead vrlo uzak,skoro mono (!),a ima prostran i sirok reveb i delay.

Mislim da tek istrazujes kako da postignes to sto zelis i pri tom imas iluzije da je tu neki zestoki processing u pitanju...
Tako koriscenje kompresora ili stereo enhancera na lead-u igra nebitnu ulogu u celoj prici.Toliko nebitnu da ja se ne secam kada sam na neki od svojih lead-ova stavljao kompresor.

Za lead kao lead nema potrebe da se postize neka preterana sirina,osim ako nisi mislio na pad...a mislim da nisi.

lesha 03-04-2006 12:25 AM

Quote:

Originally Posted by Tazman
cek , cek jel to sve jedan paket ili kako ?

http://mda.smartelectronix.com

jackle & hyde sajt (www.devilswhisper.com) na zalost nisam uspeo da pokrenem.. probaj negde da nadjes detunator..

Max 03-04-2006 09:29 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Charles Dye ladno koristi imager na output-u, kad je postavio sve što se tiče miksa, stavi i imager, ali raširi samo malo, preko ivica.

Imas li taj DVD ? Rado bih ga pogledao .....

Pozdrav

@ Zagor

- Umesto sirenja u masteru , probaj kompresiju stereo kanala ...... bolji efektat , ne manjas sredinu , a druga verzija je da na odvojeni stereo kanal , paralelno dodajes rasireni , mada se ovo moze postici i kracim reverbom ili malim chorusom cak i kracim delayom stereo signala

- ja sam rekao za softwareske delay e :D

..... i dalje stojim iza toga ....... ;) ( sto naravno ne znaci da i to tako treba da mislis .... :) )

Pozdrav

zagor 03-04-2006 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Imas li taj DVD ? Rado bih ga pogledao .....

Pozdrav

@ Zagor

- Umesto sirenja u masteru , probaj kompresiju stereo kanala ...... bolji efektat , ne manjas sredinu , a druga verzija je da na odvojeni stereo kanal , paralelno dodajes rasireni , mada se ovo moze postici i kracim reverbom ili malim chorusom cak i kracim delayom stereo signala

- ja sam rekao za softwareske delay e :D

..... i dalje stojim iza toga ....... ;) ( sto naravno ne znaci da i to tako treba da mislis .... :) )

Pozdrav

Ko je pominjao shirenje u Masteru???:cool:

zagor 03-04-2006 11:39 PM

... Ja sam pricao o analognom miksu! A momku sam preporucio da napravi sam paralelu izmedju mog iskustva i njegovih mogucnosti ( kompa... )...

Dushan_S 03-04-2006 11:40 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Ja sam u startu rekao da ce neko da kaze da to moze i panom...:)
Vise iz tripoznih razloga:mrgreen: ... stvarno stvar tripa... ono kad slusas, nisi siguran i malte ne ubedjujes sebe da je dako bolje... :)

Uglavnom tako radim jer instrument shirim iza kompresora na grupi u cubaseu... dakle prvo Fairchild, pa onda imager... Znam sta ces da mi kazes... mozes me proglasiti loodim, ali probaj... nije isto...

Ai taj Ferchild...(nevezano i vezano za ovu temu)... ima divnu opciju LAT\VERT gde mozes odvojeno da komprimujes mono, odvojeno stereo signal i rezultati su vrlo zanimljivi...

Ovakvu primenu kao sto si ti rekao Dushane, nisam probao i probacu pod obavezno... zvuci zanimljivo, a nije mi palo na pamet...

Pa pazi, pretpostavljam da nije isto, jer waves radi preko nekog psihoakustičkog fazona, ne znam kako tačno, pa me je interesovalo da li i kakvu ti razliku do?ivljava? kad to uradi? tako, u odnosu na to da si ra?irio skroz gitare pan-om. Tako da ne mislim da si lud, samo me interesovalo kako tebi to izgleda :)

Max 04-04-2006 01:28 AM

Quote:

Originally Posted by zagor
... Ja sam pricao o analognom miksu! A momku sam preporucio da napravi sam paralelu izmedju mog iskustva i njegovih mogucnosti ( kompa... )...

ok ....... pogresno sam razumeo ......

Pozdrav

zagor 04-04-2006 01:42 AM

Quote:

Originally Posted by Max
ok ....... pogresno sam razumeo ......

Pozdrav

:beer:

idekius 04-04-2006 09:46 AM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Pa pazi, pretpostavljam da nije isto, jer waves radi preko nekog psihoakustičkog fazona, ne znam kako tačno, pa me je interesovalo da li i kakvu ti razliku do?ivljava? kad to uradi? tako, u odnosu na to da si ra?irio skroz gitare pan-om. Tako da ne mislim da si lud, samo me interesovalo kako tebi to izgleda :)

Pazi.. ti si gitarista i verovatno se slazes sa tim da je gitare za neki moderniji rock 'n' roll nemoguce uradi u zemlji... mislim... moguce je prici relativno blizu, ali jos uvek nisam cuo kod nas isproduciran (i snimljen rif) kao grupa Him, Poisonblack-Love Infernal, Beseech i takve fore...

Sad... ovo nije bas to... verovatno je kod njih u pitanju i sama gitara, naravno layerovanje (ali ne kopiranjem vec sviranjem), pojachala, snimac i ko zna sta jos sve ne..., ali kad dva ili vise rifa prvo komprimujem na samom kanalu, pa zatim Fairchildom na grupi i iza njega ih razvucem S-1 imagerom, dobijem nesto nalik tome... mislim koliko toliko... stalno cackam oko toga jer znam sta hocu, ali neznam kako to da dobijem do kraja dobro :-)

Oggy 04-04-2006 11:49 AM

Quote:

Originally Posted by idekius
verovatno se slazes sa tim da je gitare za neki moderniji rock 'n' roll nemoguce uradi u zemlji...

Pa u zemlji je pomalo skuceno... u studiju to vec lakse ide :D

All times are GMT +1. The time now is 03:09 PM.