Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   molim savjet: preamp za snimanje bubnja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13822)

Max 24-03-2006 01:44 PM

Re: molim savjet: preamp za snimanje bubnja

Quote:

Originally Posted by Manley
Ne, chanell one je vec ozbiljniji...mislim na odnos Goldmike i TLA ivory seriju

Da li si siguran ( ne mislim da nisi ) ali kad uporedis cene

SPL channel one je 888 e kod Thomanna

Spl Gold mike II 888 e na istom mestu

S' obzirom da u prvom slucaju placas (Tube Mic/Line Preamp, ARC Noise Gate,Compressor/Limiter, De-esser, EQ, Headphone monitor, 48VPhantom Power, Pad, phase reverse )

a u drugom (2 channel Class A solid stage, tube drive inthree different intensity levels, FLAIR presenceenhancement in two switchable settings, Switching inserts,pre-output limiter stage, VU metering with threedifferent, switchable display ranges, Front panelinstrument input, separate rear-side microphone and lineinputs, Phantom power, phase reverse, pad and high-passfilter (50Hz), Options include 24/96 AD converter andin/output transformers by Lundahl )

Rekao bih ( iz ciste logike ) da se radi o istom preampu ....... gresim ????

Pozdrav

Max 24-03-2006 02:35 PM

Posle kraceg istrazivanja .......

"Goldmike and Channel One are the same Pre...the Gain Station is different.. It runs on a 60 Volt Rail and is both tube and solid state...you can run it solid state only or tube only or a blend of both.
Marty Druckman
Network Pro Marketing
SPL-USA

....sad me stvarno interesuje ......

Pozdrav

Max 24-03-2006 07:30 PM

nemam ni najmanju nameru da te provociram , samo sam na 5 min od kupovine istog i sad mi je zalet definitivno uzdrman .....

Posle nestajanja amek 9098 amp + eq ..... ovo mi je izgledalo kao najbolja kupovina , sada sam ponovo pred nedoumicom .

Ja nikada ne koristim eq i comp sa channala pa cak ni deeser ..... srogo koristim samo preamp zato mi ostalo sa channela i ne treba , ako je pre amp isti onda bi ga kupio ....

.... ili ipak da uzmem gain station .....

.... a pitao sam jer si me zbunio sa time da se razlikuje goldmike i channel one , a nekako iz iskustva znam da te firme ne prave preko 1 do 2 razlicita preampa .... cene su bile slicne pa je logika radila ..... a ti si rekao da je channel one u drugoj klasi .... dakle bolji ......

.... koja je tvoja preporuka do 1000 e ???

( ja sam poredjenje sa smpro om .... shvatio kao cinizam ..... ;) ... cudan je internet za cas se ljudi pogresno razumeju )

Pozdrav

Manley 29-05-2006 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by Max
nemam ni najmanju nameru da te provociram , samo sam na 5 min od kupovine istog i sad mi je zalet definitivno uzdrman .....

Posle nestajanja amek 9098 amp + eq ..... ovo mi je izgledalo kao najbolja kupovina , sada sam ponovo pred nedoumicom .

Ja nikada ne koristim eq i comp sa channala pa cak ni deeser ..... srogo koristim samo preamp zato mi ostalo sa channela i ne treba , ako je pre amp isti onda bi ga kupio ....

.... ili ipak da uzmem gain station .....

.... a pitao sam jer si me zbunio sa time da se razlikuje goldmike i channel one , a nekako iz iskustva znam da te firme ne prave preko 1 do 2 razlicita preampa .... cene su bile slicne pa je logika radila ..... a ti si rekao da je channel one u drugoj klasi .... dakle bolji ......

.... koja je tvoja preporuka do 1000 e ???

( ja sam poredjenje sa smpro om .... shvatio kao cinizam ..... ;) ... cudan je internet za cas se ljudi pogresno razumeju )

Pozdrav

tek sada sam video tvoju poruku...izvini

do 1000e moja preporuka je millennia TD-1 (polovno) ili Avalon M5(nov)

STUDIOTON 29-05-2006 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by Manley
tek sada sam video tvoju poruku...izvini

do 1000e moja preporuka je millennia TD-1 (polovno) ili Avalon M5(nov)

avalon M5 u evropi ne moze se nabaviti ispod 1000 eur .. od 1200-1500 eura .. ja sam ga pazario

All times are GMT +1. The time now is 06:59 AM.