Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Mali test... RME ADI-2 vs. Behringer ADA8000 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12509)

zvincic 27-09-2005 07:53 PM

Re: Mali test... RME ADI-2 vs. Behringer ADA8000

Quote:

Originally Posted by idekius
Mandrak je u pravu:)

Jedinica je Behringer ADA8000, a dvojka RME ADI-2...

iako sam pogrijesio u prognozi moje uho ipak zna prepoznat skupo (kao da sam zensko :D ).
u prvom postu sam napisao da mi se drugi fajl vise svidja.
iskreno da kazem, nekako sam se nadao da je to bio behringer al jebiga :)

Quote:

Samo, stos je sto su recimo sa vokalom rezultati drugaciji... Snimio sam dva fajlica sa glasom i uploadovacu ih da uporedite... Moracu u dva posta zbog ogranicenja velicine fajla... Mislim, bez obzira sto neznam da pevam, ipak je glas u pitanju pa su fajlovi nesto veci jer su text i kompozicija morali biti smisleni :mrgreen::twisted:
pukni na moj ftp ako hoces, ili posalji meni na mejl pa cu ja staviti gore.
ide PP

zvincic 27-09-2005 08:37 PM

test je tu

koji glas! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Mogli 27-09-2005 08:50 PM

Mozda bas i nije trebao da ide u prvi mah kao poredjenje, jer recimo ja vise volim pastorius sound sa manje basa, pa mu to onda dodje kao stvar ukusa. Jednostavno ne volim kad je mutan, a to je na drugom fajlu primetno.
Mozda bi stvarno vokal bio bolji da se komentarise.

mandrak 27-09-2005 09:43 PM

Mislim da je prvi Rme ....jer je nekako prezentniji sa vi?e detalja u glasu a drugi mi opet zvuči malo mr?avije ....tako barem ja to čujem, mada bi bilo dobro čuti vi?e kanala i vi?e situacija za neki konkretniji sud o ovom testu.

Pozdrav

idekius 28-09-2005 04:17 AM

Quote:

Originally Posted by mandrak
Mislim da je prvi Rme ....jer je nekako prezentniji sa vi?e detalja u glasu a drugi mi opet zvuči malo mr?avije ....tako barem ja to čujem, mada bi bilo dobro čuti vi?e kanala i vi?e situacija za neki konkretniji sud o ovom testu.

Pozdrav

I dalje je prvi Behringer, a drugi ADI-2

RME se u snimku da lepo "stesati", ali poenta je bila nesto drugo... Trip i predrasude... Zbog toga i nisam odmah rekao sta je sta...

Neznam koja sad bese razlika u ceni ADI-2 i ADA 8000, ali znam da bese nesto od vise nego x2 u "korist" RME-a sa svoja dva kanala, bez phantoma i preampa, dok ADA8000 ima skromnih osam ulaza i osam izlaza, phantom power i preamp...

Sad, istini za volju, ja cu i dalje pojedinacna usnimavanja raditi RME-om... Predrasude su predrasude i treba ih prihvatiti i ziveti sa njima :mrgreen:

SandRob 28-09-2005 04:18 PM

ja mislin da ovi test nista ne govori... iako nisan ni slusa primjere :mrgreen: sto je komu lipse pitanje je ukusa. po meni je bitno koji je realniji i koji snimak u mixu bolje prolazi. za ucinit pravu usporedbu trebalo bi puno vise vrimena potrosit.

sasaristic 28-09-2005 05:25 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
ja mislin da ovi test nista ne govori... iako nisan ni slusa primjere :mrgreen: sto je komu lipse pitanje je ukusa. po meni je bitno koji je realniji i koji snimak u mixu bolje prolazi. za ucinit pravu usporedbu trebalo bi puno vise vrimena potrosit.

100% tacno. Definitivno nema smisla izoblicenje izvornog zvuka komentarisati sa ..ima vise basova ,zvuci masnije ...Inace meni cak i na slusalicama razlika nije u tipu vec u samom kvalitetu usnimka.
Sonicno drugi voc. je definitivno mnogo bolji, naglaseniji je utisak da postoji odredjeno rastojanje izmedju vokala i mikrofona tj. oseca se vise trodimenzionalnosti.Donji spektar je mnogo rastereceniji i zvuci prirodnije.Dinamika je bolje izrazena i bolje se cuju detalji prostora u kojem je pevano.

idekius 28-09-2005 06:30 PM

Ne pretvarajte ovo u raspravu:!:
Nije mi to bila namera i svako ima prava da misli sta god hoce...
Post je postavljen iz krajnje konstruktivnih namera i nema mesta prepucavanjima...

@Sandro - Naravno da transparentnost usnimka ("sedanje" u mix) igra puno...
Ali zamisli sta bi bilo da krenem da uploadujem ceo cubase project!?

Koga zanima tako nesto, lako moze da kucne neki bubanj, doda gitarsku liniju i neki pad... dovoljno je da se i to proveri...

Sad, ako neko kaze da je to smarajuce, smarajuce je i meni :-) Sam ima mogucnost da to uradi, a upload takvih stvari je nemoguc...

Neznam da li toga ima jos uvek, ali barem je ranije bilo da na fenderovom sajtu mozes da preslusas njihove bass gitare. Solo, a ne u matrici... verovatno iz istih razloga...

Jos cu na kraju ja da ispadnem kriv sto sam uploadovao fajlove, ili sto u startu nisam rekao sta je sta, pa da se svi slozimo oko toga kako je RME puuuuunooooo i ocigledno bolji...

zvincic 28-09-2005 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Ne pretvarajte ovo u raspravu:!:
Jos cu na kraju ja da ispadnem kriv sto sam uploadovao fajlove, ili sto u startu nisam rekao sta je sta, pa da se svi slozimo oko toga kako je RME puuuuunooooo i ocigledno bolji...

nisam sinoc preslusao vokale detaljno pa nisam htio komentirat...a sada vise i nema smisla.

no, za bas gitaru...pa mora se priznati da drugi fajl bolje zvuci...eto, ispalo je da je RME.
a ja se nadao ti ces reci da je to behringer :rotfl:

SandRob 29-09-2005 12:01 AM

i puno iskusniji producenti od nas padaju na ovakvim testovima cak i kod extremnijih usporedbi.

ako gledamo odnos cijene i kvalitete u koordinatnemu sustavu, vidit cemo da do neke tocke cijena i kvaliteta paralelno rastu, a onda cijena pocinje ludovat a kvaliteta nastavlja ravnomjerno rast, pa za 10% kvalitete trebamo iskesat 100% vise love a za jos 5% treba dat jos 500% love i tako naprid do perverzije.

ne kazen da su ovakvi testovi beskorisni - dapace i zabavni su, samo hocu rec da se ne treba cudit sto je razlika izmedju dva snimka mala.
mozda bi u nekoj drugoj situaciji behringer zvuca bolje.

koliko ja znan behringer ne proizvodi konvertere nego ih samo ugradjuje, zato se nebi zacudi kad bi iste nasa u nekim puno skupljim spravama. ali ne ovisi zvuk samo o konvertorima.

All times are GMT +1. The time now is 06:13 PM.