Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Kojeg ibaneza? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12312)

Orba 09-09-2005 10:20 AM

Re: Kojeg ibaneza?

Quote:

Originally Posted by MD
Za?to, ako smijem pitati?:)

Iz praktičnih razloga. Stratocaster se u svetu gitarista smatra za "kurvanjsku" gitaru. Gitara za sve i svakoga - u smuslu da na njoj kao ni na bilo kojoj drugoj mo?e? da svira? sve, do du?e sa manje ili vi?e uspeha. Na Strad?i mo?e? da svira? i bluz i rok i fanki i HM i narodnjake i... ma ?ta ti god padne na pamet. Sigurno si po svirkama i TV-u viđao ljude kako na Stratocasteru sviraju sve vrste muzike dok sa druge strane ako si video nekog sa Gibson Les Paulom svira ili rok ili bluz, sa SG-jem rok, sa L5 d?ez, sa Rickenbackerom brit pop, sa Ibanezom hevi itd.

sille 09-09-2005 11:24 AM

Ljudi, HVALA Vam sto hocete da mi pomognete,ali moram malo da se "dopunim" znaci:
-gitara ce biti ISKLJUCIVO za po kuci
-budzet oko 250e
-sviram(kao sto i slusam) svasta od pop-a do metala
-odgovara mi malo tanji vrat (kao taj EXR)
-nisam virtuoz(al' bi hteo da budem :D )
E sad gledao sam i ranije Jackson-a,ali modeli za oko 250e imaju malo deblji vrat od npr.EXR-a(osim toga ko prodaje Jackson-a u SCG?).

zvincic 09-09-2005 11:45 AM

Quote:

Originally Posted by Orba
Iz praktičnih razloga. Stratocaster se u svetu gitarista smatra za "kurvanjsku" gitaru. Gitara za sve i svakoga - u smuslu da na njoj kao ni na bilo kojoj drugoj mo?e? da svira? sve, do du?e sa manje ili vi?e uspeha. Na Strad?i mo?e? da svira? i bluz i rok i fanki i HM i narodnjake i... ma ?ta ti god padne na pamet. Sigurno si po svirkama i TV-u viđao ljude kako na Stratocasteru sviraju sve vrste muzike dok sa druge strane ako si video nekog sa Gibson Les Paulom svira ili rok ili bluz, sa SG-jem rok, sa L5 d?ez, sa Rickenbackerom brit pop, sa Ibanezom hevi itd.

ja cesto vidim da narodnjake sviraju sa ibanezom :D

MD 09-09-2005 11:59 AM

Quote:

Originally Posted by Orba

Ne vidim ba? stratove u death i black metalu, a ni ijednom ekstremnijem ?anru metala ih ne vidjam ba?:D:D:D:D
A vidio sam npr. jazzera sa les paulom...:)

FrankoPanko 09-09-2005 01:11 PM

...Pa ni ono sto Malmsteen:hyper: :banghead: radi sa Stratom nisu bas uspavanke!

MD 09-09-2005 01:34 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko
...Pa ni ono sto Malmsteen:hyper: :banghead: radi sa Stratom nisu bas uspavanke!

Ma malmsteen je senti?:rotfl::rotfl:

MUzzY 09-09-2005 03:23 PM

Malmsteen je smarac :) (sad ce drvlje i kamenje)
@Dushan: Druze upravu si, ispala. Basswood je u pitanju.

Strat je ok polazna tacka al' mislim... dosta vise :) Po mom misljenju najbolja gitara za studio (ili kucno sviranje ili sta god...) mora da bude "all-around". Znaci obavezno H-S-H kombinacija. Ibanez ima dobre modele ali su skupi.
Jos uvek nisam naleteo na bolju kombinaciju od koncepta koju ima ibanez JS serije. Basswood+dimarzzio fred/pafpro(joe jos bolje)+coil splitter+ high pass filter i mozes sve da sviras i da dobijes 90% zvukova. Jedino sto je gitara manje nego sto bih voleo :D

ViceA 10-09-2005 03:10 PM

i tako ..... zbuniste coveka. :confused:

MUzzY 11-09-2005 12:31 PM

Izgleda :)

arados 11-09-2005 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY
Jos uvek nisam naleteo na bolju kombinaciju od koncepta koju ima ibanez JS serije. Basswood+dimarzzio fred/pafpro(joe jos bolje)+coil splitter+ high pass filter i mozes sve da sviras i da dobijes 90% zvukova. Jedino sto je gitara manje nego sto bih voleo :D

Ja sebi prije mjesec uzeo JS1000 Custom, dao 950?, dao mi covjek fore do nove godine.

Inace Sile, tebi bi leg'o jedan JEM k'o 'kec na desu' - tanak vrat H-S-H...

All times are GMT +1. The time now is 11:26 AM.