![]() |
Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!
Quote:
|
Prvo, ja sam finger drummer. Ne programiram bubanj element po element, nego odsviram sve od jednom, sa sve prelazima, pa kvantizujem, izmenim ono sto treba, ako treba. Zbog toga mi treba da mi je ceo bubanj na jednoj midi traci, jer je mnogo komplikovano kvantizovati drugacije, i ispravljati greske.
A drugo, ne pricam o audio outputima vst instrumenata. Naravno da mi svaki drum elemenat ima razliciti audio output, kako bi mogao u miksu da se sredjuje odvojeno. A hihat 800 mb... :-) Nisam rekao da treba i da je neophodno, samo da ima par komada u bfd-u, koji su toliki. I nije fora kod njih da zvuce ne znam kako savrseno mega... Fora je u razlicitim artikulacijama samog hihata. Od nivoa otvorenosti, do jacine udarca, 127 nivoa velocityja, pa da li je udaren od gore ili sa strane... Pa kad na sve to jos dodas da je hihat snimljen sa vise mikrofona i sa prostorom koji mozes da mixas odvojeno, nije tesko napuniti 800mb. :) Za elektronsku muziku i muziku kucanu misem to sve nema smisla, slazem se... ali ako prikacis v-drum i dovedes pravog bubnjara da svira funky... |
Quote:
OK, ako tebi radi tako...nema druge. A jel ima jos "pravih bubnjara" kod nas...koji sviraju funky? :D |
E to je dobro pitanje... ako ima par... u vrh glave...
Ali u svakom slucaju.. Meni lakse kada editujem bubanj ("ziv bubanj") da to uradim u jednoj traci, nego na 3,4,5 razlicitih... :) Kad smo vec kod toga, evo gde je potreban hihat od 800mb: http://youtu.be/U7ESu80BTRY |
Quote:
A obaska sto je muzika totalno "out of fashion" i nikad se ne srecem sa takvom.. nema veze...mrsimo mnogo oko nebitnih stvari..:wink: |
Izvinjavam se ako pitanje nije za ovaj thread, ali imam frustrirajući problem sa Studio One 2:
Nakon eksperimentisanja sa prvom verzijom koja je bila Artist (nije podr?avala VST), na predlog drugara instalirao sam i v2. Instalacija je pro?la uspe?no, u?ao sam u novi projekat i u browseru sa desne strane ugledao svih 4-5 VST instrumenata koje sam već imao instalirane na kompu. Par njih sam isprobao uspe?no, međutim kad sam poku?ao da pokrenem Hypersonic (koji mi nije radio u Cubase-u), desio se problem i Sudio One 2 je crash-ovao. Nakon ovoga, vi?e nijednom nisam uspeo da uđem u "new song"! Uđem u onaj glavni ekran, ali kad kliknem na "song", izađe error da se javio problem sa aplikacijom ili nekim od plug-inova. Sve sam poku?ao, deinstaliranje, instaliranje, pomeranje foldera sa VST-ovima... sve, ali ni?ta nije urodilo plodom, ja vi?e u program ne mogu ući... |
neki od vst-a ti pravi problem.. obrisi taj hypersonic recimo pa probaj opet.. ako udje u projekat probaj posle toga ponovo da instaliras hypersonic
|
Hvala na pomoći, ali već sam to probao i opet se isti error javlja...
|
taj hipersonic ima dongle key pa mozda ti on stvara probleme,obrisi ga i pokusaj bez njega,meni je tako reagovao cubase,nuendo, ableton,energy xt samo zbog hipersonika su se crashovali..
|
Pratim vec dosta vremena unazad ovaj thread, no nisam imao vremena da se ukljucim (poso', zena, deca,...:wink:). Veoma sam zahvalan euphoric-u na trudu, znanju i korisnim informacijama koje je podelio sa nama. Naravno, i kolege Jan, psionic, quake2 su takodje ucinili da je za mene ovo jedan od najboljih threadova u zadnje vreme. awacs je, naravno, uvek tu sa vise nego korisnim "upadicama".
Mesecima unazad mislio sam da cu naci vremena, ali i biti "psiho-fizicki spremnan" da se uhvatim u kostac sa novim DAW softverom, ali avaj...:rolleyes: Malo se nema vremena, a vise je u pitanju lenjost da se menjaju navike i izadje iz kakvog-takvog komfora koji pruzaju radne seme koje su uhodane i daju nekakav rezultat. Kolege su vec i raspravljale o tome. Korisnik sam Cubase-a, jos od kako se pojavio (Atari, naravno :)), zivim i radim sa svim njegovim vrlinama i manama, eto dvadeset i "kusur" godina... U tom trenutku drugi moguci izbor je bio C-Lab Notator (preteca Logic-a), i za mene "losija" opcija - stvar ukusa i shvatanja "workflow-a" i ergonomije... Cak, kada sam kasnije pokusao da predjem na Logic, vec sam interfejs me je odbijao i izgledao nekako neozbiljno, a i cela logika mi "nije radila". Pri tom znam za mnogo kolega koje imaju upravo suprotan utisak, ali u krajnjem slucaju, racuna se samo krajnji rezultat. Pazljivo sam analizirao sve iznete "pros et contra" stavove povodom S1V2 i definitivno imam nameru da (nekad :rolleyes:) bar probam "iz prve ruke" kako sve to radi... I sad mali "off topic na off topic"... Ovaj post mi je ulepsao zadnjih par nedelja :D. Duhovito i pravo u centar 8-): Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:03 AM. |