Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Kurzweil PC3K8 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39054)

Kefa 20-10-2011 08:34 PM

Re: Kurzweil PC3K8

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 314921)
vishe nego zadovoljan odgovorom :wink::da:

Da evo upravo sam i ja vidio da na PC3 pi?e 2000 u.o.,iako imam 2.03 OS?
Malo ću pronjuhati po Soniku,pa mo?da ?ta i nađem ;).
U svakom slučaju,ako sam i pogrije?io,nisam namjerno,obzirom da i moj izvor nije 100 % siguran.
Pozzz

wladymeer 20-10-2011 09:06 PM

Quote:

Da li se u flash memoriju mogu pojedinacno upisivati i brisati samplovi (nekada, kada sam imao Trinity sa flashom, celih 8mb, to nije moglo, morao ceo flash da se brishe)
Evo, upravo isprobao. Ne mora ništa da se briše - dokle god imaš dovoljno prostora na sempleru ;)

I da korigujem sebe oko navoda za 16.000 user objekata. To i dalje stoji, ali ipak ne znači da se može imati preko 10.000 user programa i setupa (pandan Combi/Performance) - kao i PC3 i PC3K je ograničen na 1.536 user programa i setupa (naprednim podešavanjem možete prebrisati i prvih 1024 programa) - ako ništa drugo, makar je sada zaista moguće imati po 1536 user programa i setupa pošto PC3 sa svojim limitom od 2.000 to nikako nije dozvoljavao. A sa obzirom da i semplovi troše user objekte, sumnjam da bi iko i uspeo da ubaci 10.000+ programa a da pre toga ne iscrpi memoriju :)

Synclavier 21-10-2011 12:38 AM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 314928)
Evo, upravo isprobao. Ne mora ni?ta da se bri?e - dokle god ima? dovoljno prostora na sempleru ;)

Da, naravno.:da:

Ali, da ne bi bilo zabune, u svom prethodnom postu sam mislio na situaciju kada je flash ROM pun. U tom slucaju nije moguce brisati pojedinacne semplove iz istog, a samo brisanje programa ili keymape ne vodi i ka brisanju korespondirajucih semplova. Za sada, jedina opcija je praviti parcijalne backup-ove u editoru (kako sta novo dodajete), formatirati flash, a zatim vratiti neki od predjasnjih memorijski "laksih" backup-ova, da bi ste imali mesta za neke nove semplove umesto onih koje ste ovakvom metodom izbacili. Svakako ocekujem da ce sa nekim novim OS-om ovo biti bolje reseno, pogotovo sto nas je Kurzweil vec navikao da sa svakim novim OS-om donosi znacajna unapredjenja.

Kefa 21-10-2011 09:00 AM

Evo malo eksprimenti?em sa KB3 modom,i slučajno na programu Big Leslie B3 (meni omiljeni) ,insert efekt 852 Double Leslie zamjenim sa 747 Double Leslie 15 (koristi ga program Pictures of Nectar) .
Ne mogu se oteti dojmu kako je ova Leslie simulacija za nijansu realnija,te zvuk dobije jo? vi?e agresivnosti i "prljav?tine" tipične za hard rock tipa Deep purple i sl..
Bio bih zahvalan kada bi jo? neko probao ovo uraditi,pa da čujemo i ostale impresije.
Unaprijed hvala

tuomas 21-10-2011 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 314921)
vishe nego zadovoljan odgovorom :wink::da:

Mislim da nisi bas shvatio,mislio sam na Amadeus u smislu institucije i organizacije,i mojih aranzmana konkretno vezanih za Amadeus.
Jos uvek nisam probao kzw6K,ali koliko je to skuplji od pc361? Naravno da mogu da pozovem artist za cenu,ali ovo pitam da bi pojasnili muzicarima koji su anonimni,ne znaju tacnu razliku u ceni izmedju te 2 sprave,a vole krzw. Sta se dobija u zvuku,u novim Rom zvukovima... Vidim da je neko vec kupio,neko probao,pa me zanima sta je sve dobijeno za razliku u ceni,osim ovih 128mb?
Pitao sam jeli neko poslao mail zasto se sve brise i sve ucitava? To je normalno,mi smo konkretno imali zamerke na T.C hellicon voice live 1 i 2 u vezi software-a,i pisali smo fabrici u Danskoj.Ljudi odgovaraju bez problema kako i zasto,i prihvataju zamerke i trude se da to poboljsaju. Uvek na kraju kazu "HVALA" :wink:

OFF 21-10-2011 01:57 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 314966)
Mislim da nisi bas shvatio,mislio sam na Amadeus u smislu institucije i organizacije,i mojih aranzmana konkretno vezanih za Amadeus.
Jos uvek nisam probao kzw6K,ali koliko je to skuplji od pc361? Naravno da mogu da pozovem artist za cenu,ali ovo pitam da bi pojasnili muzicarima koji su anonimni,ne znaju tacnu razliku u ceni izmedju te 2 sprave,a vole krzw. Sta se dobija u zvuku,u novim Rom zvukovima... Vidim da je neko vec kupio,neko probao,pa me zanima sta je sve dobijeno za razliku u ceni,osim ovih 128mb?
Pitao sam jeli neko poslao mail zasto se sve brise i sve ucitava? To je normalno,mi smo konkretno imali zamerke na T.C hellicon voice live 1 i 2 u vezi software-a,i pisali smo fabrici u Danskoj.Ljudi odgovaraju bez problema kako i zasto,i prihvataju zamerke i trude se da to poboljsaju. Uvek na kraju kazu "HVALA" :wink:

odlicno sam shvatio........ moje pitanje, na zalost nije imalo veze sa PC3k..... a i deo odgovora koji se ne odnosi na kurz me je bash zadovoljio.....

wladymeer 22-10-2011 01:01 AM

Quote:

Jos uvek nisam probao kzw6K,ali koliko je to skuplji od pc361?

Naravno da mogu da pozovem artist za cenu,ali ovo pitam da bi pojasnili muzicarima koji su anonimni,ne znaju tacnu razliku u ceni izmedju te 2 sprave,a vole krzw.
Da pojasnimo i anonimnim i selebriti muzičarima - PC361 je izašao iz proizvodnje i kod nas u Srbiji se nema više gde nabaviti. Ima još koji komad na musicstore-u i thomannu verovatno. I, u slučaju da vam ne treba buzuki i ostali ethnic/plucked zvukovi, PC361 po ceni koja je trenutno aktuelna nije ništa drugo nego kradja. U tom cenovnom rangu (1090€) potpisujem - ne postoji bolji workstation.

Quote:

Sta se dobija u zvuku,u novim Rom zvukovima...
Nema novih ROM zvukova tako da se ne dobija ništa novo u poredjenju sa PC3 serijom. Ali se preko k-compatibility fajla dobija dosta toga - hiljade i hiljade farbi sa K2xxx koje se mogu konvertovati tako da zvuče bolje nego što su zvučali na K2xxx.

Ali konkretno, šta je to najjače što se dobija? To što preko semplera možeš Kurzweil dopuniti u segmentima u kojima je slabiji. Ne svidjaju ti se duvači - eto Emax semplova, učitaš ih i rešen problem.

Quote:

Vidim da je neko vec kupio,neko probao,pa me zanima sta je sve dobijeno za razliku u ceni,osim ovih 128mb?
Već sam napisao na prethodnoj temi. Na izgled ne toliko toga, ali opet meni dovoljno da predjem sa 361 na K6. Ništa se ne gubi a dobija se sprava koja će duže odolevati zubu vremena.

tuomas 22-10-2011 11:44 AM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 315011)
Da pojasnimo i anonimnim i selebriti muzičarima - PC361 je iza?ao iz proizvodnje i kod nas u Srbiji se nema vi?e gde nabaviti. Ima jo? koji komad na musicstore-u i thomannu verovatno. I, u slučaju da vam ne treba buzuki i ostali ethnic/plucked zvukovi, PC361 po ceni koja je trenutno aktuelna nije ni?ta drugo nego kradja. U tom cenovnom rangu (1090?) potpisujem - ne postoji bolji workstation.

Nema novih ROM zvukova tako da se ne dobija ni?ta novo u poredjenju sa PC3 serijom. Ali se preko k-compatibility fajla dobija dosta toga - hiljade i hiljade farbi sa K2xxx koje se mogu konvertovati tako da zvuče bolje nego ?to su zvučali na K2xxx.

Ali konkretno, ?ta je to najjače ?to se dobija? To ?to preko semplera mo?e? Kurzweil dopuniti u segmentima u kojima je slabiji. Ne svidjaju ti se duvači - eto Emax semplova, učita? ih i re?en problem.

Već sam napisao na prethodnoj temi. Na izgled ne toliko toga, ali opet meni dovoljno da predjem sa 361 na K6. Ni?ta se ne gubi a dobija se sprava koja će du?e odolevati zubu vremena.

Super objasnjenje,samo jos da cujemo koja je razlika u ceni. Mislim da u Sloveniji u Artistu ima jedan pc361 za 870e,koliko je i ovde kostao. Nisam ga uzeo jer me nije odusevio,ali koga zanima,neka okrene Artist.

Kefa 22-10-2011 12:02 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 315020)
Super objasnjenje,samo jos da cujemo koja je razlika u ceni. Mislim da u Sloveniji u Artistu ima jedan pc361 za 870e,koliko je i ovde kostao. Nisam ga uzeo jer me nije odusevio,ali koga zanima,neka okrene Artist.

Ta je cijena stvarno nevjerovatno niska,ali i razumljivo je obzirom da se radi o zadnjim primjercima ove serije.
Kada se sjetim koliko sam ja platio PC3,ovo je stvarno prilika godine.

wladymeer 22-10-2011 12:11 PM

To je verovatno bio PC3LE6 po?to sam vidjao istu cenu i kod nas.

Da ne idemo u dalja obja?njenja ?ta se dobija po ovoj/onoj ceni za ovaj ili onaj model evo direktnog poredjenja aktuelnih sprava:

http://www.easilysharing.com/images/...1111392261.jpg

All times are GMT +1. The time now is 05:29 AM.