Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Reaper 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47614)

awacs 07-04-2017 01:25 PM

Re: Reaper 5

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373503)
Uffff, kako ljudi, šta je ovo?

Dakle jedan fajl, iseckan na regione, obeleženi regioni, rendering (tih regiona kao posebnih fajlova), i onda 70% obrađenog materijala nema ton, ostatak ima?!?!????

Neverovatno! Neshvatljivo! Ajd' da je sve mute, ili da sve ima neki drugi zajeb, ali nasumično da dva fajla imaju ton, pa treći nema, pa četvrti i peti imaju, pa šesti nema???! E, ovo je rebusčina.

Iskren da budem nikada to nisam radio, ali mi deluje kao bag koji bi valjalo prijaviti. U međuvremenu, ako te ne mrzi, možeš da mi pošalješ projekat (zajedno sa originalnim fajlom, naravno) pa da probam da ponovim zajeb. Ali svakako liči na bag, zaista.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Bar napiši koji su parametri ulaznog mp3 fajla i sa kojim podešavanjima renderuješ finalne mp3.

Igor 07-04-2017 02:10 PM

Da, deluje kao bag. Međutim, problem je u tome što ja tu nemam projekat, ne treba mi, takav je posao.

Na jednoj lajni radim sve. Uzmem sa servera određeni snimak, preslušavam ga, seckam, dajem regionima određena imena, i na kraju balade eksportujem, a onda konvertujem, ubacujem u sistem klipinga prema određenim pravilima vezanim za klijente i.t.d...

Nije to montaža, pa da ideju razrađujem po kanalima, radim sa VSTi, efektima, ne. Reaper mi se jaaaako, jako dopada, i polako ga učim, što kući (mada sam tu prilično iscrpljan od ovog ovde), što za tu dečju rabotu na poslu. Ali dobro, prečica po prečica, fora po fora, ovde mi je samo bitno da u tim osnovnim radnjama steknem brzinu, pošto, realno, ništa drugo ni ne mogu da usavršavam.

Elem, ovo stvarno deluje kao bag, ali moram da vidim da li će još kad kad da se ponovi, pa da mogu da kažem da koje su okolnosti. Evo, danas sam sve renderovao u WAV-u i sve je ok. Ako se ponovi, javljam prvo ovde, pa da se, eventualno, dojavi kome treba...

awacs 07-04-2017 03:25 PM

Probao sam sâm sa nekim svojim fajlom. Doduše, fajl je kratak (18 minuta) i napravio sam relativno mali broj regija (14), ali nije mi se desilo to što se tebi dešava. Čak sam namerno za eksport postavio drugačije parametre za MP3. Izvorni fajl je bio CBR 128kbps, a izlazni parametri su VBR, quality 80. I sve OK. Izem li ga.

Pozdrav,

Vasa

Igor 10-04-2017 02:32 PM

Ma ja u sebe prvo sumnjam, pa tek onda u sve drugo.
99% da je bio neki "kvrc" u postupku kojeg sam nesvesno izbrisao iz memorije.

Reaper je savršenstvo od programa. Tako mali, a tako uffff...
nego me nervira što je epilog nelogičan, pa ne mogu da po'vatam konce. Al' dobro...

awacs 11-04-2017 01:46 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373518)
Reaper je savršenstvo od programa. Tako mali, a tako uffff...
nego me nervira što je epilog nelogičan, pa ne mogu da po'vatam konce. Al' dobro...

Njegova najveća mana se krije u njegovoj najvećoj prednosti, tj. mogućnosti da ga nateraš da radi baš kako ti hoćeš. I istina je da nije teško pogubiti se u svim tim opcijama i zadati mu neke kontradiktorne zadatke. Ali kako god, to jeste bag. Otkrij gde je pa ga prijavi. Tome služe proizvođački forumi i tehnička podrška.

Pozdrav,

Vasa

alavuk 11-04-2017 11:04 PM

nego hmmm , midi editor isti li je kao u cubase-u ? lajne i partove sam da siris/skupljas po zelji ???? za pocetak i jel podrzava prokleti sysex , posto ableton NE PODRZAVA !

idvi 12-04-2017 07:13 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 373525)
nego hmmm , midi editor isti li je kao u cubase-u ? lajne i partove sam da siris/skupljas po zelji ???? za pocetak i jel podrzava prokleti sysex , posto ableton NE PODRZAVA !

Ne da nije isti nego nije ni približno isti.
Nemoj ulaziti u dubinu jer izgubit ćeš životno vrijeme kao ja.
Drži se Cuba 5 i to ti je zakon a sve ostalo su "nijanse".
Razumije se za normalan rad a ne experimente ..razna probavanja...itd..itd.:wink:

awacs 12-04-2017 02:33 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 373525)

Pa editor svakako nije isti, ali partove (Iteme u Cockosovom rečniku) svakako možeš da širiš i skupljaš po želji. I da, podržava sysex. I svašta još nešto.

Ako te mrzi da hodaš Idvijevom stazom probavanja i eksperimentisanja, u PDF-u od skoro 450 strana sve piše (i Search šljaka bez greške) :)

Pozdrav,

Vasa

phil.milmax 12-04-2017 03:15 PM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 373526)
Ne da nije isti nego nije ni približno isti.
Nemoj ulaziti u dubinu jer izgubit æeš životno vrijeme kao ja.
Drži se Cuba 5 i to ti je zakon a sve ostalo su "nijanse".
Razumije se za normalan rad a ne experimente ..razna probavanja...itd..itd.:wink:

E ovo mi nece nikada biti jasno... Drzi se cubase 5???!!! Ma ne bre najbolje Cubase VST 32 to moze i na digitronu da se instalira...

Sent from my D6503 using Tapatalk

phil.milmax 12-04-2017 03:16 PM

Ili najbolje je olovka i papir to ti je vrh! Ne moraju drajveri nikakvi da se instaliraju.

All times are GMT +1. The time now is 03:25 AM.