Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Kurzweil PC3K8 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39054)

OFF 19-10-2011 03:25 PM

Re: Kurzweil PC3K8

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 314792)
Vidis Kefa,ja ne pravim razliku izmedju "narodnjaka" i "zabavnjaka",a moj setup klavijatura dokazuje da sam manj narodnjak od tebe. Umesto da "ti" roker, zagrejes stolicu i napravis dobar rock hit,i tako dignes rock muziku u Srbiji,bavis se "nama narodnjacima". E zbog takvih kao ti,rock muzika i treba da propadne...
A sada pitanje na temu: Koja je razlika izmedju pc3 i pc3k,ne racunajuci sampler???

Posto ovu diskusiju konstantno svodis na licni nivo, moram da te pitam: koliko si TI LICHNO pesama napisao (ili aranzirao) za Amadeus bend, a da su hitovi? Ja iskrno postujem i to kad neko ume da kupi pesmu i ima od cega da je kupi.... ali to je onda klasicna estrada

wladymeer 19-10-2011 11:12 PM

Da ne pravimo od ove teme lične prepirke ili uvertiru za kako je propao R'n'R (a rokeri su "krivi" za to isto koliko su "krivi" za uspeh 80tih) evo razlika izmedju PC3 i PC3K:

? flash sempler od 128mb
? K-compatibility file - za skoro apsolutnu integraciju sa K2xxx serijom
? 16.000 user objekta naspram 2.000 - user object na Kurzweilu nije samo program/setup već i FX chain, arp pattern, song, quick access banka itd itd - ali grubo rečeno, da, mo?ete imati +10.000 user farbi na PC3K naspram +1.000 na PC3
? USB (thumb drive) umesto izumiruće xD (format M) kartice
? drvene stranice naspram plastičnih - jeste kozmetika ali ipak razlika ;)

U svemu ostalom PC3 i PC3K su apsolutno identične sprave.

tuomas 20-10-2011 02:06 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 314805)
Posto ovu diskusiju konstantno svodis na licni nivo, moram da te pitam: koliko si TI LICHNO pesama napisao (ili aranzirao) za Amadeus bend, a da su hitovi? Ja iskrno postujem i to kad neko ume da kupi pesmu i ima od cega da je kupi.... ali to je onda klasicna estrada

Joj,pusti Amadeus,a da je situacija u Sokoju bolja,ja kao aranzer bi bio bogatas,a Boki koji je napisao recimo "Lazu te",bio bi milioner. Oliver Dragojevic je kupovao pesme od pokojnog Runica,"Galeb i ja" npr., i zar to treba nazivati "klasicnom estradom"?
Nego sta cemo sa kurzweilom? Jel ga kupio ili narucio neko?

tuomas 20-10-2011 02:35 PM

Quote:

Originally Posted by Kefa (Post 314799)
Setup ne pokazije ni?ta,ukoliko odabir muzike koju svira? nije adekvatan (opet svakom svačije)!!!
Da,ti si vjerovatno veći roker od većine drugih na ovom forumu,koji nisu u stanju sebi priu?titi ?eljeni setup :wink:
Primjera radi,skoro sam bio sa Batom Kostićem,tip je autorska i gitaristička legenda Yu rocka.
Sticajem okolnosti,trenutno se krpi sa opremom kako zna i umije,a s druge strane ima? masu tatinih sinova koji vjerovatno i ne znaju ?ta su npr. modusi ,po kojima dotični gospodin brutalno voza,ali imaju Gibsona,Mesa Boogie i masu druge vrhunske opreme,te su zahvaljujući njoj "veći" rokeri od gosp. Bate i dr..
Naravno,za tebe bi i bilo pogubno da pravi? navedenu podjelu,obzirom da se kao svirač nisi izjasnio koja ti je primarno-stilska orijentacija,pa i "Amadeus" koketira sa vi?e stilova zar ne (da ne bude zabune,ja vas cijenim vas kao svirače)?
Ne ?elim da se moj istup po pitanju terci shvati kao degradiranje muzičara koji sviraju narodnu muziku,pa na kraju krajeva imam mnogo prijatelja iz te bran?e,a nekima sam i preporučio PC3 K6 ,u najboljoj namjeri stvarno.
Nisam iz Srbije,ali vjeruj mi rock,blues ili jazz na ovim prostorima egzistiraju dugi niz godina ,a tako će biti i dalje,iako mnogi ne bi voljeli da bude tako.
Ja na ?alost ili na sreću nisam majstor za pravljenje hitova,tako da mi jedino ostaje da sviram po klubovima obrade Deep purplea,Smaka,Leb i sola i sl.,ali ne ?alim se dok god u?ivam u tome,a valjda stignemo skupiti materijal za drugi album???

Sto se tice nasih rock velikana,mislim da su oni sami za svoju situaciju krivi,kao i "rokeri" koji sviraju rock muziku,i to samo iz sujete prema "komercijalnom" muzikom. Rock muzika je kod nas ostala na nivou "garaze" i po zvuku,i po pesmama. Red Hot Chili Papers na najnovijem albumu ima klasicnu "narodnjacku" rumbu,poslusaj,Dream Teather se jako modernizovao,ili po tvom "komercijalizovao". "Rock" muzicari u stvari cine veliku stetu ovom narodu,jer ne prave vise dobre,buntovnicke pesme i ne menjaju svest mladih,vec su puni sujete i bave se "narodnjacima" i narodnjaci su im krivi. Druze moj,svi moramo staviti prst na celo,pogotovu sto i drzavi odgovara da rock muzika propadne,i da lakse upravlja omladinom koja voli "Mitra,Micu,Cicu,Picu". :wink:
A sada tema: Jel mozda neko slao kurzweilu mail,zbog cega se sve brise i sve opet ucitava na Ram memoriji?

Kefa 20-10-2011 03:28 PM

? 16.000 user objekta naspram 2.000 - user object na Kurzweilu nije samo program/setup već i FX chain, arp pattern, song, quick access banka itd itd - ali grubo rečeno, da, mo?ete imati +10.000 user farbi na PC3K naspram +1.000 na PC3

Upravo ova činjenica je i mene iznenadila,tako da sam dosta kopao po netu i od boljih poznavaoca PC3 serije saznao kako je novim OS i taj "defekt" ispravljen.
Znači PC3 K i PC3 imaju identičnu mogućnost kori?tenja 16000 lokacija za user objekte.
Napominjem,na oficielnoj stranici jo? uvijek stoje stari podatci za PC3!

A sada tema: Jel mozda neko slao kurzweilu mail,zbog cega se sve brise i sve opet ucitava na Ram memoriji?

Mo?e? li malo bolje pojasniti o čemu se radi?

wladymeer 20-10-2011 05:45 PM

Quote:

Upravo ova činjenica je i mene iznenadila,tako da sam dosta kopao po netu i od boljih poznavaoca PC3 serije saznao kako je novim OS i taj "defekt" ispravljen.

Znači PC3 K i PC3 imaju identičnu mogućnost korištenja 16000 lokacija za user objekte.
Trenutno mi je upaljen PC3K6 (kupio ga danas) i PC361 (prodajem ove nedelje), otišao u master mode i evo šta piše:

PC361 (v2.03): MaxUserObjects: 2.000
PC3K6 (v2.02): MaxUserObjects: 16.000

Jedino ako ne misliš na 2.04 koji će bog zna kada izaći.

Goran B 20-10-2011 07:52 PM

Sutra ću do prodavnice da prosviram jedan komad, ako mi se svidi mo?da i ponesem kući jedan komad na detaljnije testiranje :)
Kao ?to rekoh ranije negdje na ovom thread-u, ova serija mi privlači pa?nju moram priznati du?e vremena ali kako sam već bio pazario neke sprave pa sam bio "odsutan" od Kurzweil-a neko vrijeme.
Zanima me ovaj novi OS koliko je sve unaprijeđeno i td.
Cijena PC3K serije je očekivano skuplja od standardne PC3, vidim ima i nekih promotivnih cijena u prodavnicama :)

Kefa 20-10-2011 07:57 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 314902)
Trenutno mi je upaljen PC3K6 (kupio ga danas) i PC361 (prodajem ove nedelje), oti?ao u master mode i evo ?ta pi?e:

PC361 (v2.03): MaxUserObjects: 2.000
PC3K6 (v2.02): MaxUserObjects: 16.000

Jedino ako ne misli? na 2.04 koji će bog zna kada izaći.

Ok,provjerim mo?da je stvarno tako kao ?to ti ka?e????

OFF 20-10-2011 08:11 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 314891)
Joj,pusti Amadeus,a da je situacija u Sokoju bolja,ja kao aranzer bi bio bogatas,a Boki koji je napisao recimo "Lazu te",bio bi milioner. Oliver Dragojevic je kupovao pesme od pokojnog Runica,"Galeb i ja" npr., i zar to treba nazivati "klasicnom estradom"?
Nego sta cemo sa kurzweilom? Jel ga kupio ili narucio neko?

vishe nego zadovoljan odgovorom :wink::da:

wladymeer 20-10-2011 08:27 PM

Quote:

Ok,provjerim možda je stvarno tako kao što ti kažeš???
Proveri slobodno - ja ti kažem šta piše kada upališ pošto su oba trenutno kod mene :)

All times are GMT +1. The time now is 10:43 AM.