Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Reaper 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47614)

phil.milmax 28-03-2017 09:58 PM

Re: Reaper 5

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 373473)
Evo posle par meseci poceo sam da radim u reaperu tj. zavrsih prvu pesmu jednom bendu.
Za svo vreme snimanja nije mi se desio ni jedan jedini bag iako mi je u projektu pola plugova x86. Reaperov bridge je keva za JBridger!
Projekat sam zavrsio sa opterecenjem CPU-a ispod 50% (evo i slike) sto je u C5 bilo nezamislivo iako imam relativno slabu masinu (AMD Phenom II X4 i 8GB RAM). Nije bilo potrebe da povecavam latenciju u toku mixanja niti da radim freez. Doduse, nemam preveliki broj instanci ali sam dosta koristio "teskase" iz S.Slate kuhinje.

Cim zavrsim sa ovim bendom definitivno kupujem Reaper bez obzira sto mogu da ga koristim za dzabe iz vise razloga: doneo mi je kintu, nije skup i ekipa iz Cockosa je napravila malo cudo od 10-tak MB i treba ih podrzati, znaci ono, "try before you buy" ;)
Ostatak para koje bih recimo pukao za C9 je pametnije uloziti u neki komad opreme...

Amin! :grin:

Od broja 5.40 Reaper je poceo da svinguje :)

https://www.youtube.com/watch?v=_ux8fsgB4h0

Igor 04-04-2017 10:08 AM

Ljudi,

da li postoji mogućnost da u Reaper-u, kao u Sound Forge-u, bez obzira na koliko mi je podešen Playback Rate klizač, renderujem uvek u normalnoj brzini. Treba mi to zbog posla, slušam materijal ubrzano, i onda, posle tri sata posla, desi mi se da zaboravim da resetujem na nulu (navika iz SF), i onda mi on izrenderuje onako ubrzano, a to onda povlači trista komplikacija...

Rek'o, ako postoji mogućnost, zašto da je ne iskoristim.

awacs 04-04-2017 03:30 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373493)
Ljudi,

da li postoji mogućnost da u Reaper-u, kao u Sound Forge-u, bez obzira na koliko mi je podešen Playback Rate klizač, renderujem uvek u normalnoj brzini. Treba mi to zbog posla, slušam materijal ubrzano, i onda, posle tri sata posla, desi mi se da zaboravim da resetujem na nulu (navika iz SF), i onda mi on izrenderuje onako ubrzano, a to onda povlači trista komplikacija...

Rek'o, ako postoji mogućnost, zašto da je ne iskoristim.

Sad si me naterao da tražim po manualu, i ne nađoh. Izgleda da misle da je normalno pre eksporta proveriti kako miks zvuči u željenoj brzini :) A kakve komplikacije nastaju kad eksportuješ sa pogrešnim playrate-om osim što moraš ponovo da renderuješ?

Pozdrav,

Vasa

Igor 04-04-2017 10:28 PM

Ma problem je zbog specifičnosti samog posla. Monitoring medija, radio stanica konkretno. Slušam program, seckam ga na segmente (priloge), sukcesivno obeležavajući regione, i onda ih na kraju renderujem. I često, majku mu, zaboravim da vratim onaj pimpek, jer preslušavam ubrzano. Ma nema veze, ući će u rutinu.

Sent from my ME173X using Tapatalk

awacs 05-04-2017 12:07 AM

1 Attachment(s)
Kapiram. Ali i kad bi ta funkcija postojala onda bi se ko zna kome desilo potpuno suprotno: umesto da eksportuje miks sa izmenjenom brzinom eksportovao bi ga u originalnoj jer je zaboravio da odštriklira tu opciju.

Pozdrav,

Vasa

Igor 05-04-2017 03:53 AM

Jasno ko dan.

Sent from my ME173X using Tapatalk

Igor 07-04-2017 05:23 AM

Uffff, kako ljudi, šta je ovo?

Dakle jedan fajl, iseckan na regione, obeleženi regioni, rendering (tih regiona kao posebnih fajlova), i onda 70% obrađenog materijala nema ton, ostatak ima?!?!????

Neverovatno! Neshvatljivo! Ajd' da je sve mute, ili da sve ima neki drugi zajeb, ali nasumično da dva fajla imaju ton, pa treći nema, pa četvrti i peti imaju, pa šesti nema???! E, ovo je rebusčina.

Igor 07-04-2017 05:28 AM

Portabilna verzija, trial period, ima još dvadesetak i nešto dana do isteka.

Rendering je u mp3, pošto je i izvorni fajl mp3, pa sam skinuo kodek, stavio ga gde treba i tako radim. Nedeljama unazad nijednom mi se nije tako ponašao, i skroz sam zbunjoza.

Da nije neko njihovo ograničenje, majku mu?

Igor 07-04-2017 06:57 AM

Renderovaću nadalje u WAV-u i proveravati da li se ovo i nadalje dešava.
Možda je nešto do mene, ali ne znam šta bi bilo, jer anomalija ima random karakter. :confused:

Ghost Dog 07-04-2017 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373504)
.... Da nije neko njihovo ograničenje, majku mu?

Koliko je meni poznato, osim nag screen-a na početku, demo verzija nije ni na koji način unazađena u odnosu na full verziju.

All times are GMT +1. The time now is 12:29 AM.