Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Kurzweil PC3K8 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39054)

wladymeer 30-09-2011 03:21 PM

Re: Kurzweil PC3K8

...pogre?an topic a ne vidim nigde dugme delete :)

tuomas 30-09-2011 04:18 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 313541)
...pogre?an topic a ne vidim nigde dugme delete :)

I ja ga trazih ali nema :banghead::wink:

Mishakom 30-09-2011 09:18 PM

Samo bih rekao da nema potrebe za tim navijackim sindromom , odnosno poredjenjem ili utakmicom baba i zaba. Sve su to prilicno razlicite sprave i svaka je jedinka za sebe. Svako od nas se, prema svojim potrebama , finansijskim mogucnostima i zeljama odlucuje za neki instrument. Malo vise demokratije u posmatranju toga ne bi nam skodilo. :) Negde bi to licilo na poredjenja u stilu....da li je bolji Mini Moog ili Fender Rhodes?
U ovom slucaju bih rekao Roland Jupiter 80 je doneo prilicno toga novog u izvodjackim mogucnostima i izrazajnosti putem Super Natural tehnologije. Dosta svojih dostignuca je uspeo da zapakuje u ovaj lep, kao tenk napravljen instrument. Kod mnogo instrumenata gde smo ranije bili sputani u izvodjackom smislu napravljen je ogroman korak. Ne bih vise o tome. Kurzweil , sa druge strane pomalo konzervativan, ali ipak instrument sa najboljim odnosom izmedju klavijature i zvuka ,rekao bih instrument sa najmuzikalnijom klavijaturom na trzistu je ponovo napravio odlican instrument. I za kraj....da Bog da, da svi kupili oba :)

tuomas 30-09-2011 11:52 PM

Mislis sva tri,prvo nord stage 2 :)

Mishakom 01-10-2011 12:02 AM

Po tom principu, prici nikad kraja. Neko bi opet Roland RD 700 NX, neko Kronos, neko Fantom G. Ja bih se zadrzao na temi i diskusiji o Kurzweilu i njegovom odnosu tj imaginarnom duelu sa Jupiterom 80. :)

Synclavier 01-10-2011 04:31 AM

Da bi smo nastavili u dobrom smeru, neka u praksu udje da se sto vise drzimo teme i ne ulazimo u nepotrebne rasprave, bice svima od koristi.
Posto moze biti zanimljivo, a vidim da "Jupiter 80" thread vec postoji, javno pozivam da neko otvori i thread o Nord Stage 2, uostalom mogu to i ja, pa da mu "udjemo u crevca" kad se vec toliko pominje... :)

Slazem se sa kolegom Misom Komnenicem, poredjenje baba i zaba i nije bas korisna stvar, ali zato nikome nije "zabranjeno" da otvori thread "nesto vs. nesto drugo" i iznese svoje misljenje. Naravno trebalo bi da se radi o koliko-toliko uporedivim stvarima. To bi moglo da bude mnogima od koristi, pa navalite, prenesite iskustvo i znanje...:da:

Sto se tice vasih kolekcija sprava i noviteta na tom polju, sticky "Sta posedujete od vijura" ceka nove postove, tu je i onako bilo malo noviteta u poslednje vreme.
Ako imate audio i video snimke vase muzike/produkcije/live akta, odeljak "Promocija vasih radova" je bolje mesto za to.
Za sva ostala "opustenija" i vise privatna misljenja "Pricaonica" je za to i osmisljena. 8-)

Idemo dalje...

Mishakom 01-10-2011 10:21 AM

Sasvim tacno . Postoje mesta i za pricanje ,kao i mesta za reklame.Subjektivni osvrti su medjutim ,dragoceni .

Mishakom 01-10-2011 10:24 AM

Postovi kao poredjenja izmedju srodnih sprava bi bili korisni, naravno ,ali su opet krajnje subjektivni i zasnovani na potpuno individualnim potrebama , kao sto vec rekoh, a licili bi na arenu :D

tuomas 01-10-2011 10:06 PM

Drugari,normalno je da ne treba svi da duvamo u istu tikvu... Vidite,ipak je krzw ovde imao dobru reklamu,jer smo pisali,i pisali,a to je dobro....sada ce prestati ovaj post da zivi,i mi cemo,preci na druge,gde cemo maziti i paziti jedni druge i sve sprave koje neko navede. Gluposti,a znamo se i svi imamo visoko misljenje jedni o drugima. Treba neki put biti zustar u emisiji :wink:

wladymeer 01-10-2011 10:48 PM

Biće da sam glup pa sam o Kurzweilu pisao iskreno a ne zbog kojekakve promocije :)

All times are GMT +1. The time now is 04:59 AM.