![]() |
Re: MAC vs PC..... udri, braco
hvala dabear, otvorio si mi oci :o
znaci zato moja muzika nije dobra :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
Quote:
Drago i je da sam ti otvorio oci...nema na cemu..:mrgreen: :mrgreen: |
Majstorima svaka cast!!!
|
Eto, indirektno me je Da Bearov post 'povukao' na malo off topic post...
Eh, gde bi nam kraj bio kada bi svako radio ono sto dobro zna da radi...nazalost kod nas jako mnogo ljudi (koji se bave ili pokusavaju da se bave muzikom) misli da sve jako dobro zna, i sami sebe u to uveravaju, a kada shvate da nisu u pravu, onda pljuju ostale, misleci da bi time smanjili konkurenciju onih, za koje su shvatili da nesto "bolje znaju" od njih samih. Neshvatljivo veliki broj ljudi (a i neljudi) se bavi komponovanjem, ARANZIRANJEM i PRODUKCIJOM (velika slova tamo gde je bavljenje STETNIJE za drustvo nego inace) Kako ne shvatamo da je nestrucnost, amaterizam i neprepoznavanje pravih vrednosti ono sto nas vuce u muzicku provaliju, u koju smo, kako vidim vec godinama upali, i tesko, sve teze cemo se iz nje izvuci.Hocu da jednostavno kazem (posle Da Beara) kada mi zatreba instalacija nekog softa, ili optimizacija (to samo za "apotekara") ja zovem ljude, profi, ili prijatelje, koji TO ZNAJU da rade, pa ih zamolim, ili im platim da mi to obave, dakle NE RADIM SAM ONO STO NEKO RADI BOLJE OD MENE, pogotovo ako time ugrozavam nesto sto nisam ja sam - voleo bih da me ispravno shvatite, nisam siguran da sam vican verbalnom ili pismenom ubedjivanju. Ovde su bukvalno HILJADE ljudi kompozitori, aranzeri i producenti, sto je teoretski nemoguce i za mnogo vece sredine od nase, shvatate li sta hocu da kazem? To ima dve KATASTROFALNE posledice: 1. Muzika nam je 98% OCAJNA!!!!(ajde cik razuverite me o tome) uglavnom zato sto se istom bave NEZNALICE i NETALENTOVANI 2. Kao posledica toga, onemogucen je iole pristojan zivot onima koji se istinski, sa poznavanjem i talentom bave muzikom,( tu sebe ne ubrajam, jer sam pri kraju karijere) jer populizam uzima svoj danak, hocu reci da oni koji bi MORALI da mogu pristojno da zive od svoje muzike, to ne mogu zbog nadri-kompozitora, nadri-aranzera, i nadri-producenata, koji zbog laznih vrednosti ustanovljenih u periodu od 1990 do danas uspevaju da se bave necim, sto sami smatraju muzikom, i time urusavaju tu nekada 'umetnost' a sebi bas mnogo i ne doprinose. Ne znam kako neki u poslednje vreme "priznati" autori, aranzeri i producenti uspevaju da legnu i mirno odspavaju, zaista ne znam... |
pa slowstar vecim djelom se slazem s tobom...ali
danas oni koji su talentirani neznaju svirati , a oni koji imaju glazbenu skolu i sviraju fenomenalno...nemaju ideja.... hebiga..pa ti sad imas struku skolovanih sviraca koji da nema nota nebi imali sta radit..a ovi talentirani brljaju jer neznaju note.....:banghead: stvarnost je surova i mislim da se od prave glazbe otislo daleko.....ali to je jos uvijek glazba....:rolleyes: e da a ni jedni ni drugi bas neznaju uzeti lovu...za to ima treba treci:D :D :D |
Quote:
Quote:
ali govoriti da je mac bolji od pc-a i obrnuto, u danasnje vreme je zaista glupo. to su samo masine i od nas zavisi kako cemo da ih koristimo. |
Dokle vise !??!??
Fascinantno na koliko nacina moze da sa prespe iz supljeg u prazno a da i dalje sve stoji na istom mestu. Svaka cast ;) PC-MAC koga zabole ona stvar sta je dokle god znas da radis svoj posao. Kao i sve drugo i jedan i drugi imaju svoje PROS and CONS i koja je poenta vise? Jedina razlika MAC-a u odnosu na PC je : MAC iako nije "APOTEKARSKI" je jedini racunar uz koji fabricki ide prava APOTEKARSKA TASTATURA i MISH sa KLITORISOM UMESTO SKROLA sorry Slowstar Eto, verovatno zato bolje radi nego PC....:banghead::banghead::banghead:.............. ...............ne, nego dve ruke i ono izmedju dva uva unutar glave cine jebenu razliku a ne glupe limene kanturine. |
He, he... mnogo ste slatki :razz:
Masine su mashine, a ljudi su ljudi... ne bi valjalo kada bi bilo obrnuto, da ljudi budu mashine, a mashine ljudi :D Ipak, da ne ulazimo previse u filozofska poimanja rachunara i konstrukcije koje bi neki reditelj SF filmova rado ekranizovao :) Naravno da poznavanje racunara ne iskljucuje neciji talenat, ili znanje, na polju muzike, kao sto ga ne iskljucuje ni pecanje, praglajding, origami, bocanje kugli... Sa druge strane, Slowstar je potpuno u pravu sto se tice "Srpske svetranosti"... Cinjenica je da kod nas ljudi znaju sve, izuzev onoga sto im je zaista posao. Gotovo svaki Srbin je neostvareni selektor fudbalske reprezentacije, predsenik, vojskovodja... a to sto mu je posao npr. da krpi i zakucava cipele... e to ne zna i to radi traljavo i aljkavo :rotfl: Dokaz za to je nesto sto se meni desilo pre desetak dana... neki moji prijatelji sa foruma znaju za dogodovstinu. Sredjivao sam stan... krecio, spremao za hoblovanje parketa, UGRADJIVAO KLIMA UREDJAJ!!! :( Monteri su znali sve o svetskoj politici, velikim silama, greskama Slobodana Milosevica, Josipa Broza Tita... iznosili ideja kako bi trebalo urediti fudbalsku reprezentaciju Srbije... i... i... i... pogresno povezali zice u klima uredjaju, pa poslali napon od 220v na vod za uzemljenje. Narvano, vrisnuo mi je skoro citav comp, a prava je sreca da niko nije stradao. Dovoljno je bilo da se neko nasloni na kuciste od klime i rukom pipne ogradu od terase... popio bi 'ladno 220v... Experti! :mrgreen: Dakle... nije samo muzika u pitanju... citavo drustvo nam je takvo da svi znaju sve i da svako radi sve i svasta... pravi pesme, aranzira, montira klime, a na zalost i leci... pa se desi da greskom lekara na operacionom stolu umre devojcica od 3 godine i to u toku neke benigne operacije, koliko se secm, katarakte oka... Takvi smo... a sad nas je snaslo i jedno od poglavlja knjige "Marksizam" za srednju skolu... postali smo potrosacko drustvo, ali vrlo neiskusno potrosacko drustvo, pa dok Srbi shvate da ne treba baciti u djubre sasvim pristojan npr. scaner, da bi se kupio noviji model, koji se trenutno reklamira kao novo svetsko cudo, a jedina razlika je recimo LX u imenu, veca brzina za 3 ms (teoretski, mereno u vanzemaljskim uslovima)... :) |
Cinjenica je da kod nas ljudi znaju sve, izuzev onoga sto im je zaista posao. Gotovo svaki Srbin je neostvareni selektor fudbalske reprezentacije, predsenik, vojskovodja... a to sto mu je posao npr. da krpi i zakucava cipele... e to ne zna i to radi traljavo i aljkavo :rotfl:
[/quote] :rotfl: :rotfl: :rotfl: Hebi ga, kad smo takvi...pametni !! |
Off topic...
Da, da... dugacak je spisak delatnosti gde prosecan covek u ovoj zemlji moze pronaci neznalice i nadobudne... Evo jos jednog primera... Autoelektricar resava problem crknutog osiguraca stavljanjem "jaceg"... kao da je problem u osiguracu :banghead: Kada mu to ne uspe (crkne i taj jaci)... on vise nema ideja sta bi moglo da bude... :banghead: Covek, "autoelektricar", inace ima lokal, garazu... sve uredno registrovano... itd... a znanje mu ne prevazilazi zamenu osiguraca vecim... sta to on radi... pa bori se za zivot kako zna i ume... ili kako on misli da ce uspeti.... svejedno... pojava je masovna... kriterijumi su nikakvi... i prava je sreca danas naleteti na coveka koji zna posao od koga (pokusava da) zivi... nikome ne pise na celu da li je prevarant ili posten... Dugo ovde traje kriza... ne zaboravite da skole rade... sve vreme... generisu skolovane ljude, za neki virtuelni posao koji u ovoj zemlji realno ne postoji... a kada to shvati mucenik koga su (mozda) terali da zavrsava skolu da bi mu bilo lakse, krene u avanturu i pocne ovakve gluposti da pravi... ili postane (pre)jeftina radna snaga koja zna "sve", a poslodavac ustedi jer ga manje plati... a to sto ne zna "naucice" usput... jedan Idekius vise ili manje... koga briga, itd... vise puta vidjeno... svaki put se zgrozim... Nista me to ne iznenadjuje... a ako cemo pravicno, muzicka produkcija je samo jedna od delatnosti u ovoj zemlji za ciji start treba relativno malo para, daleko manje, u odnosu na mnoge druge delatnosti od kojih ljudi zive u ovoj zemlji... tako da ne razumem bas sasvim, zasto vas cude ove pojave... pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 04:54 AM. |