Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Mikrofoni za studijsko snimanje bubnjeva? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37383)

tex viler 19-04-2011 12:55 PM

Re: Mikrofoni za studijsko snimanje bubnjeva?

Naručio sam jop jedan GOLDEN AGE PRE 73 :-) tako da ću imat stereo par, taman fino za overheade..
poslje uskrsa idemo snimat album, po?elite nam sreću..
Evo koje sam mikrofone sakupio od nekoliko prijatelja...
za kick:SHURE BETA 52, BETA 91, AKG D112, SENHEIZER E602 (pa ću vidit koji mi pa?u najbolje za pop/funk) snare i tomovi: SHURE SM57 - 6 komada, overhead: OKTAVA MK012 - 2 komada, senheizer md 441 - 2 .. jo? imam RODE K2 neznam di bi njega stavio, mo?da da ga stavim za room mic, neznam? i imam nekoliko shure sm58..
ako ima neko koji prijedlog kako bi sa ovim ozvučili bubanj, recite..

Od interfacea imam RME FIREFACE 800 i dva preampa Golden Age Project 73 i jo? preko adata spajam M Audio profire 2626 tu imam jo? 8 preampa = ukupno 14 mikrofonskih i jo? 4 obična banana ulaza na RME-u za klavijature i bas gitaru (ja i basist ćemo snimat klavijature i bas skupa sa bubnjarom čisto radi radi informacije i da bude live feeling) poslje bi snimao basistu direkt preko Golden age 73 preampa i mo?da na pojačalo stavija neki od ovih mikrofona za bas bubanj?

moram jo? posudit dva para dobrih slu?alica jer sva trojica sviramo/snimamo u istoj sobi..
AVANTURA POČINJE.. snimat ćemo sve na kameru pa će bit koji video.. mo?da bude koristan, a mo?da bude i ?aljivi kućni video :-)

MUzzY 26-04-2011 02:38 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 302447)
u. Rekao sam već da svako ko ?eli da snimi normalan album ?to lak?e i br?e treba to da radi u profesionalnom studiju...

Nema niceg brzog i lakog u korektnom snimanju benda u studiju...

MUzzY 26-04-2011 02:39 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 302414)
Samo je pitanje dana kada ce neko pitati kako se sinfoniski orkestar snima sa FF800 i pet,sest shurki.

XY ili ORTF, opanjis preampe i vooooziii... :banghead:

Arthur 26-04-2011 11:08 AM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 304653)
Nema niceg brzog i lakog u korektnom snimanju benda u studiju...

onda nisi bio u dobrom studiju sa dobrim bendom ;)

tex viler 26-04-2011 01:04 PM

Samo da izvjestim sve koji su uključeni u ovo piskaranje da smo krenuli smo jučer sve postavili i navečer krenuli pomalo sa sviranjem/snimanjem..
Bubnjar basista i ja na klavijaturi snimamo skupa.. sviramo uz klik i uz neke već snimljene kanale (neke gitare, klavijature i info vokal) zadovoljni smo setup-om, sobi zvuči pristojno.. monitoring je isto ok, nemamo ba? neke bajne slu?alice, ali ne cure i to je bitno i t da svi sve čujemo, routing od RME FF800 je stvarno ODLIČAN... Danas nastavak..

quake2 26-04-2011 10:22 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 304654)
XY ili ORTF, opanjis preampe i vooooziii... :banghead:

Genijalno.

Bockie 27-04-2011 12:18 AM

Quote:

Originally Posted by tex viler (Post 304401)
AVANTURA POČINJE..

Ovo je kljucna misao...! A nije Tex kriv....

Ovo je nekome "avantura" i zajebancija,exqrzija u nepoznato, a ja sam 10 godina motao kablove i isao po sendvice i pivo da nesto naucim...

E pa ko te jebe Big Bockie, nisi moderan, danas se ljudima jebe za simfonijske orkestre...cuju ih samo u napetim scenama holivudskog groblja kinematografije....a i to su uglavnom krekovani VST-i...

Jednostavno, mjuz otis'o po kurcu,ljude to vise ne zanima... Uzivaju (ono malo) slobode... Bitno da je brzo i zadovoljava dimenziju konfora...i da je jos vruce...pa nek je i stari sir u bureku...jogurt sve sapere...

tex viler 27-04-2011 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 304731)
Ovo je kljucna misao...! A nije Tex kriv....

Ovo je nekome "avantura" i zajebancija,exqrzija u nepoznato, a ja sam 10 godina motao kablove i isao po sendvice i pivo da nesto naucim...

E pa ko te jebe Big Bockie, nisi moderan, danas se ljudima jebe za simfonijske orkestre...cuju ih samo u napetim scenama holivudskog groblja kinematografije....a i to su uglavnom krekovani VST-i...

Jednostavno, mjuz otis'o po kurcu,ljude to vise ne zanima... Uzivaju (ono malo) slobode... Bitno da je brzo i zadovoljava dimenziju konfora...i da je jos vruce...pa nek je i stari sir u bureku...jogurt sve sapere...

Nemoj da te to brine, ima nas jo? koji ovo radimo sa dovoljno ljubavi i entuzijazma, a ne samo kao zanat... ono AVANTURA POČINJE sam stavio jer zvuči fino.. zapravo otprilike znamo kakav zvuk ?elimo, samo smo sad sa mogućno?ću sviranja i snimanja zajedno dobili puuuuno na kreativnosti i dorađivanja aran?mana samih pjesama, a to je uvijek bolje nego kad sam sla?e? jedan po jedan instrument... neke pjesme koje su mi bile onako za b stranu, su mi sad postale udarne..
kad čujete snimke uvjerit ćete se da su rezultati iznad očekivanja...
jučer smo nastavili snimat, bez tehničkih maltretiranja sve je i?lo glatko..
soba je solidno prigu?ena a opet dovoljno ?iva, tako da će bubanj ispast super..

Bockie 27-04-2011 10:41 AM

Ma ne kazem nista za tebe.... Ti se jos i trudis kako se danas radi...

Ok, radi lepo, pa cemo cuti na kraju, i slobodno pitaj usput...

Pozdrav!

boggy 27-04-2011 10:50 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 304731)
.......Ovo je nekome "avantura" i zajebancija,exqrzija u nepoznato, a ja sam 10 godina motao kablove i isao po sendvice i pivo da nesto naucim...
....

Blago tebi... nisi skupo prosao.

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 03:46 PM.