![]() |
Re: MAC vs PC..... udri, braco
Quote:
Ako cemo realno, prvo moras da shvatis jednu stvar koja se ne uci na mac reklamama, a to je da mac useri nisu najpametniji i najbolji, vec da svako odlucuje za sebe sta mu najvise odgovara ili sta mu se najvise isplati, tako da svako ima svoju realnost, te ono sto je realno za tebe ne mora biti realno i za druge ... Pitao me ortak, koji komp da uzme, i ja mu shodno njegovoj profesiji (dizajner), poznavanju hardvera i softvera, a pomalo i ponesen hvalospevima o MACu kazem da razmisli i o MACu. Covek se zacenu od smeha i rece mi da 10 dizajnera u njegovoj firmi proklinje mac jer im svakodnevno puca dok sa njim pokusavaju da zavrse posao, a platili su ih basnoslovno ... 1. mozda nije preskupo, ali ima bolje, brze i jace za manje para ... ja sam svoj laptop skoro identicnih karakteristika kao MACbook 17" platio 1000 jevreja manje, mogu na njega da instaliram OS-X i sve radi, sto se tice estetike nimalo mi se ne svidja ona bela daska za potapanje kupusa i mnogo mi je lepsi moj inspiron, dakle koji bih ja razlog imao da dam 1000 evra vise? Da mi svetli jabucica i da postanem najpametniji pa da idem okolo i drugima solim pamet? Neka hvala :) 2. piratskog softvera ima, informacije su ti zastarele ... 3. Taj ko cacka, bilo sta, taj ce o tome i nauciti ... cackajuci sam naucio o kompovima, o muzici, cackajuci sam isprogramirao televizor sa svojih 7 godina, kada su se majstori iz servisa vracali pod izgovorom da je to najnoviji televizor i da oni to ne znaju ... sta fali cackanju? 4. volim sam da ga sastavim, i kada ga sam sastavim onda ce najmanje da me zajebava ... 5. plavi ekran smrti mi se dopada ... jer mi kaze sta nije u redu sa mojim hardverom, te to mogu lako da otklonim, bez potrebe da menjam komponente u kucistu da bih dijagnostikovao problem ... 6. ne bi imalo veze da se appleovci nisu kunuli u svoje procesore, a na kraju presli na konkurenciju ... 7. U zivotu mi nije dosadno, pa svima kojima napravim komp, snimim i sliku diska od jedno 750 mb do par GB, i ukoliko se bilo sta desi racunaru, slika se vrati za nekoliko minuta ... virus nisam video ko zna koliko, nemam upaljen AV vec par godina, pustim ga samo da proskenira sve s'vremena na vreme i to je to, a treba li podsecati non stop sam online vec dve godine ... 8. Ne mrzim nikoga, pogotovo ne ljude koji sa svojim jabukama zaradjuju pare, umesto sto pokusavaju da razmisljaju umesto drugih i pokusavaju da im "otvore oci", kao da su svi sem njih slepi i ne znaju sta valja ... Meni je svako odgovaranje na ovu temu postalo bezpredmetno jos odavno, ali cisto zelim da vidim dokle vase devijacije idu pa reko ... |
Sad, ničemu na forumima ne morate da verujete, ali ja ću da vam ispričam priču. Postoji jedan čovek, zove se Goran Skakić, po zanimanju je bio profesor na Vojnoj akademiji u Beogradu, odsek računarstvo (veze, kriptografija, tako te stvari), a od 2000. radi u "Platou" kao tehnički urednik (prelom knjiga). Otvorite bilo koje "Platoovo" izdanje i naći ćete nešto u stilu "prelom - Goran Skakić", a isto se ponavlja i u knjigama drugih izdavača, čovek radi honorarno na sve strane.
Ima dva kompjutera na kojima radi prelom: Mac i PC. Više voli PC i žao mu je što je davao pare za Mac. On ne radi muziku, ali. On je "škole učio" za kompjutere, u svakom slučaju. On je učio druge kako da rade na kompjuterima, na najvišem nivou (univerzitet, pa još vojni). To je, svakako, samo njegovo mišljenje. Ne morate da mi verujete, naravno. |
@ Sumanut
Ne vredi ti ..... pokusavas da opametis coveka koji misli da je specijalan zbog toga sto koristi " redji " kompjuter . Ako ikad Apple bude pokrivao 90 % trzista a pc 10 % , oni ce preci na PC i tvrditi da su specijalni zbog toga :) To je cesta pojava . Radi svoj posao i pusti ljude neka veruju :) Nekad su verovali i da se svemir okrece oko zemlje :) A covek bi pomislio da mudrost dolazi godinama :rolleyes: Pozdrav |
Quote:
Pa sad vidi 'de smo mi, a gde si i ti! |
Sad bi postovao nesto pametno ali trenutno jedem lubenicu,prdim i stenjem:mrgreen: :da:
|
Naravno to je pametnije od onoga sto si mislio da je pametno da kazes!;)
|
Ljudi, otkud tolika zavist?
Nisam ja to kupovao iz nekog hira... Prilicno tesko mi je bilo da kupim i G5 i MacBook, za mene je to velika lova, samim tim nije nikakav fancy snobizam, nego bar sa moje strane duboko promisljena stvar, a to sto pominjete iskustvo sa godinama, to stoji, al nisam bas toliko mator (50+) da to bude moja osnovna karakteristika. Covek uci dok je ziv, a nadam se da i ja imam jos malo 'fore' da po nesto naucim. Mozda sam glup sto sam na ovoj platformi,ali me jos niko nije uverio da zaista gresim, a iza onih mojih par tacaka koje sam naveo, jos uvek stojim. Jos jedno pitanjce: Sta mislite zasto ne postoji nijedna knjiga (za cije postojanje ja znam) u kojoj se objasnjava rukovanje Jabukom, i rad sa OSX? Verovatno zato, sto je to toliko elegantan, jednostavan, logican, direktan, graciozan, LEP operativni sistem...TO je snaga moje platforme, a ne nekakav "fancy" imidz, a ne lepo bljestavo aluminijumsko kuciste sa necujnim ventilatorima, ne predivna tastatura, ne mocni mis bez IJEDNOG vidljivog dugmeta, i tako dalje, dakle ja branim istinu o operativnom sistemu koji nije plavo ekransko smrtan, i nije sado-mazohisticki, i nema dll, bat, dma, irq, dos, c-mos, system restore, safe mode, default, safely remove hardware, BIOS setup, sys, registry, i ostale mrsomudne nazive i skracenice, pa covek kako izvadi 'jabucara' iz kartona, ODMA moze po nekoj najnormalnijoj logici da radi osnovne stvari, a sve ostalo sam po sebi nauci. NIKADA mi niko nista nije pokazao na jabuci, sve sam provalio sam, a nisam neki genije (IQ = malo iznad proseka, mislim oko 130, davno su me testirali) Vidim po postovima da medju nama "forumasima" ima sjajnih ljudi, obrazovanih, tehnicki potkovanih, sami sastavljaju konfiguracije, setuju, hakuju, krekuju, i sve redom, pa zar ne bi bilo mnogo bolje kada bi sav taj svoj kreativni potencijal ulozili u muziku samu, a ne u "cackanje" k'o sto rekoh po racunaru? |
Isto pokusah da kazem (:) ).
|
Quote:
Do duse, ima i fantoma, koji imaju otkacenu neku letvicu u glavi, pa idu i preko :) Necu se izrazavati u tacnim brojkama, ali imas vise od mene, a manje od moje devojke, ali... ona je slucaj za sebe, posto se matematicari ne rachunaju :mrgreen: Ne znam koliko se moze verovati testovima inteligencije koji se koriste kod nas, posto znacajnu ulogu kod njih igra i informisanost (pitanja tipa "ko je bio Kublaj Kan" i sl.), a informisanost je jedno, a inteligencija drugo. Isto kao i sto inteligentan covek ne mora da bude istovremeno i pametan covek i obrnuto. MENSINI testovi bi trebalo da budu valjda najrealniji, posto iskljucuju informisanost. MENSA radi i testiranja i prima nove clanove ( ja sam bio nagovaran od strane svoje skwo da idem na testiranje i pokusam da se uclanim, ali sam to demonstrativno odbio, posto ne zelim da budem dokazano i argumentovano gluplji od svoje skwo :D ). Za clanstvo u MENSI je potreban IQ iznad 133. Za pljuvache Madonne informacija da je Madonnin IQ 140 i ona je jedna od poznatijih clanica MENSE, kao i Sharon Stone i mnogi drugi... sve iznad 140 se smatra genijalnoscu, a to su vrlo retke pojave... Izvinjavam se za off-topic, ali... i vi ste vec debelo u off-u, posto raspravljate "sta je bolje" i to na krajnje decijem nivou. Vi ste muzicari i niko ne moze da vam zameri ne bas veliko znanje na polju racunarske industrije... ipak su za za ovu temu malo merodavniji programeri, naludnjicavi likovi poput Divinera :D koji kad pricaju, znaju o cemu pricaju. Vi vodite raspravu sta je bolje, a to bazeirate na "Ne znam zasto, jer znam da je bolji, jer kod mene radi, a i jako mi je drag" :rolleyes: Sve sto vi mozete da kazete na temu MAC vs. PC je to koji plug, ili program radi na MAC-u, a ne radi na PC-u i obrnuto... nista vise od toga... Cak se ni stabilnost ne moze uzeti tek tako u obzir, jer itekako puno zavisi od onoga ko je postavio taj racunar, podesio Bios, OS... i dalje od samog korisnika. Ako si ti instalirao djubre od programa, ili nakacio neki virus, pa ti comp radi nestabilno, onda ti nije kriv comp... Bez uvrede, ali ovo je kao kad bih ja raspalio BMW vs. Mercedes... Volim automobile i meni je drzi BMW... ali ... daleko od toga da cu da izigravam sudiju :) |
@ Sumanut:
Pa ne moze svako SVE DA ZNA! neko sastavlja i chachka PC-je, neko popravlja televizore, neko svira dobro, neko aranzira dobro itd!!! Ja na primer NIKAD nisam nista instalirao nesto u nijedan od mojih kompjutera. Uvek mi NEKO KO TO BOLJE ZNA OD mene uradi... Ali zato bolje miksam / remiksujem / aranziram itd nego ti likovi koji mi instalirau software na PC i Mac!! Uopste nemam zelju da nesto SAM sastavljam / cackam / doterujem jer imam vaznijih stvari (a i profitabilnijih!) da radim u zivotu!! Ti mozda dobro sastavljas PC-je ali ti zato mozda muzika nije dobra? Uopste je nebitno na cemu je pravic..PC ili Mac. Nema razlike.. Po kuci koristim PC vec 10 godina i pomalo sam naucio kad se nesto skenja sta da uradim...a u studiju uvek Mac (zato sto je dosao sa polovnim Pro Toolsom kad sam ga kupio!!) I nikad se nista nije skenjalo a da nije moglo obicnim re-startom da se sredi!! pa ti vidi... A kad budu stigle pare, ko sto rekoh - 8 CORE Intel MAC, sa 2 (!!!!) 30" ekrana i jedan 17" za po kuci ....zato sto lepo izgledaju (ide mi uz metalnu kuhinju!!):rotfl: |
All times are GMT +1. The time now is 08:46 AM. |