View Full Version : M-Audio BX5 ili... do 400e?
Defragment
03-12-2004, 10:48 PM
Pozdrav svima i da znate da sam vas poslusao! Uzimam Edirol midi kontroler po vasem savetu. On je 80 evra skuplji od Evolution a, buduci da sam bio otvorenog uma za savete, desila mi se i srecna okolnost da mi je firma od koje kupujem ljubazno a preko drugara koji radi za njih spustila cenu za 50 evra, pa me dodje 220! Jeeee! Nije mozda u redu da ih reklamiram konkretno ali, evo bez da ih imenujem, stvarno su za pohvalu! Nadam se da necu nesto da izbaksuziram posto mi kontroler stize sutra.
Druga stvar, da li je neko poslusao ili ima M-Audio BX5 monitore?Za neko vreme planiram da kupim par novih aktivnih monitora, bazao sam po netu i ove sam nasao u BGu za 350e, iscitao sam sve dostupne performanse ali ipak... Ima neko nesto da preporuci u tom cenovnom opsegu, ajde do 400e? Nesto sto cu da ubodem direktno u komp i sto ce solidno da radi.
Topla preporuka. Nemoj da uzimas nista za monitoring od M-Audio... :)
a za tu tvoju vrstu muzike... hmmmm... poslusaj recimo Mackie Tapco, posto nemas para za bolje. Alesis ti za tu vrstu muzike koju radis ne bih preporucio, mada bi mogao da uporedis i sam vidis sta tebi odgovara...
(JE)Behringer ? :))) Ne znam, probaj i njih...
nadam se da sam ti koliko toliko pomogao..
poz!
Defragment
04-12-2004, 12:51 AM
Obratite paznju na ovu interesantnost: muziku koju sam nosio u Englesku a koji sam exportovao iz Reasona bez ikakve dodatne produkcije svi su sto se zvuka tice klasifikovali kao sound s kraja osamdesetih koji je za ovo sto ja radim trenutno "hip", ili ti "in"!!!
Ono sto je cudno je da sam kompletan monitoring tokom komponovanja i snimanja kao i preslusavanja vokala uradio na Creative 2.1 setu sa subom! ( E sad cete da me izbacite :wc: ) Posle sam to doduse slusao i na svojim Missionima preko Pionira A 616 ref i nisam bio nezadovoljan zvukom!
Da covek ne poveruje!!!
Pa dobro, o cemu se tu radi? Po nekoj logici raditi monitoring na mizerno nisko budzetnim kutijama tesko da ce da valja, a opet na zvuk se niko nije zalio, osim Ane (Da utisam, naravno! )! Cak ni lik koji ima neki par Audio "something" od 1100 funti! Doduse, nije hteo ni da se dzora :lol:
Svakako kupujem vec uskoro nesto valjanije! Ali taj fenomen...
dr.Ru
04-12-2004, 03:25 AM
Meni se slicna stvar dogodila davno. Radio sam na "no name" PC speakers od 5 eura, nekoliko pesama.... cak sam i danas zadovoljan produkcijom.
Ipak, o cemu se radi: koristio sam vec isproducirane semplove i nisam imao nikakav "ulaz"..... samo semplovi.... Danas, kad bih hteo da usnimim nesto analogno (glas, gitare.....) ne bih mogao da ponovim avanturu sa 5 eura PC speakers.
Iako se vecina zali na M-audio monitore (tu spadam i ja), predlazem ti da ih poslusas. Ponesi CD kome verujes i testiraj. Mozda ti bas oni odgovaraju. Lako je pronaci M-audio u BG. Po meni, oni su losi u mid, i daju "smile EQ", ali tvoje uho i ukus su najvazniji.
KVU ti je dobro rekao: u tom cenovnom rangu, nema mesta sta da se doda.... mozda jedino manji Event TR6 (treba proveriti cenu) ili KRK RP6.
KRK RP6 bi bio moj izbor, mada njegova cena u USA je dosta niza nego u EU. pogledaj www.music123.com i pronadji taj KRK
Boskovic
04-12-2004, 07:50 AM
Ipak, o cemu se radi: koristio sam vec isproducirane semplove i nisam imao nikakav "ulaz"..... samo semplovi.... Danas, kad bih hteo da usnimim nesto analogno (glas, gitare.....) ne bih mogao da ponovim avanturu sa 5 eura PC speakers.
Upravo je u tome caka Kad se radi u okviru "domaceg terena tipa Reason" lakshe je miksati tj. u sustini nema shta veliko da zeza ali kad se miksaju neproducirani semplovi ili ne daj boze neshto usnimava e onda nastaje zajebancija. Takodje to raste sa kompleksnijim aranzmanima.
presvega
05-12-2004, 02:16 PM
Ja isto planiram da kupim monitore za okko 400e.
Mislim da cu najmnje da se zeznem ako zavrsim alesise.
Ustvari i nema neki izbor. Nego kad bi se skupio za tannoy :roll: :roll: :roll:
Neznam event tr5 kako zvuce, jer ih je slusao neko.
treba ce mi za elektroniku, idm, tehno????
neki savet :roll:
Defragment
05-12-2004, 11:38 PM
Javljam za dan-dva! Posle pocetnih problemcica oko povezivanja sa Reasonom, sad je sve OK! Mislim, na prvi pogled i na prvo slusanje deluje solidno! A, doneli su mi ga na gajbu za 220 evrica nov neotpakovan, sto je ne mali plus! U Mega Music je 274e. :lol:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.