PDA

View Full Version : Omiljeni monitoring

Boskovic
23-11-2004, 03:06 PM
Kratko i jasno. Glasajte za omiljeni monitoring.

Arthur
23-11-2004, 03:31 PM
Meni je najdraza moja kucna varijanta - Iskrini 3way zvucnici sa elipsoidnim srednjetoncima. Fantasticni su i ne dam ih ni za zivu glavu. Ovako od onoga sto sam cuo po studijima, nekako mi najvise odgovara ono Dynaudio cudo iz Pinka - fantasticno radi i na velikoj snazi

dr.Ru
23-11-2004, 06:22 PM
1. Emes Black serija..... ko ih je cuo, ostao je bez daha
2. Adam P22a
3. Mackie HR 824
4. KrkV8
5. Dynaudio AIR i BM serije
6. Blue Sky (mada bih sistem One mogao da stavim i na prvo mesto, samo sto monitori nisu nearfield.... ipak, milina je raditi na njima. Meni jako odgovaraju)

djole970
23-11-2004, 06:54 PM
FAR http://www.far-audio.com/tsunami.html

Tiki the Boyler
24-11-2004, 10:07 AM
Imao sam priliku slusati Dynaudio AIR25!
Kratko ali slatko! :roll:

fipke
24-11-2004, 12:32 PM
M&K!

IK
24-11-2004, 05:09 PM
Navikao sam na svoj system i super mi je: Hafler TRM 8.1 i 12.1 sub.
Prijatelj ima Dynaudio M3 i super rade

Oggy
01-12-2004, 04:54 PM
Ja koristim Tannoy system 800 kao glavni monitoring i Tannoy M2 kao pomocni, test monitoring. jako je nezahvalno pricati o monitoringu jer je to vrlo subjektivna stvar. Isto tako postoje i objektivne stvari koje se ne mogu opovrgnuti, a to je da ima dobrih i losih monitora, ali isto tako, a jos cesce smo suoceni sa situacijom da dobri monitori tavore u losim prostorijama i tu nema pomoci. Retko koja prostorija je pravljena namenski za to i po odredjenim proporcijama kojima je uslovljena akusticka referentnost, te je, po mom misljenju, veci problem od samog monitoringa, tj izbora monitora, prostorija u kojoj ce oni biti. Misljenja su podeljena oko teze da se na neke monitore iako su losi mozes navici pa iz njih izvlaciti super zvuk, a ja sam ne znam kakav bih stav zauzeo po tom pitanju... Ali nesto se razmisljam, ako nemas monitor koji moze da ti reprodukuje odredjenu frekvenciju, kako ti u miksu mozes da je kontrolises, ako i ne znas da postoji na snimku. Cini mi se da je tu u pitanju jedino puka sreca, dok sa druge strane, cesto sam ranije bio prijatno iznenadjen kada bih miks sa jeftinih kutija slusao na boljim sistemima, na kojima je zvucao jos bolje. Jedno je ipak sigurno, dobar monitoring mnogo olaksava fazu navikavanja i smanjuje mogucnost greske. Generalno ja sam zadovoljan svojim monitoringom, ali planiram da u dogledno vreme ih ojacam sa jednim Dynaudio modelom. Ako ne Air, a onda BM 15 za koje takodje mislim da su dobri monitori.

Tiki the Boyler
02-12-2004, 11:13 AM
BM 15 A su zaista dobri monitori. Upravo ih slusam... :) Samo i nisam bas naviknut na njih. U prvu ruku su mi delovali prenapadno, ali... sad sve lijeze na svoje...