Log in

View Full Version : Omiljeni AD/DA konvertori

Boskovic
23-11-2004, 02:54 PM
Kratko i jasno. Glasajte za omiljene konvertore.

kVu
23-11-2004, 07:08 PM
Od AD, najbolji "integrisan" konvertor koji sam imao priliku da cujem je na Lynx 2-jci... Odlican!

puRe
23-11-2004, 10:09 PM
Meni za sada Digi (nisam jos uvek cuo FireFace)...

naravno, pricam o integrisanim u karticu (ne racunam ProTools HD :P )...

clusterchord
24-11-2004, 05:37 AM
pa od ovih koji vrijede nemogu reci da sam ih bas nesto puno probao:

na PCI kartici najbolje sto sam cuo su RME9632 odnosno Multiface konverteri. znam da je Lynx bolji ali nisam ga imao prilike cuti..

stand-alone - Rosetta800, REM ADI-8DS nije tog levela ali stvarno nije los za te pare.

Najgori koji sam cuo su stari CW konverteri - pogotovo A16. takodjer i Alesis AI-3.

Tiki the Boyler
25-11-2004, 09:59 AM
Definitivno Apogee Rozeta!!!
Dva kanala, ali... loodilo!
A cijena je :(

Aleksandar
15-04-2005, 09:38 PM
Za nekog je apogee vrh.
Meni su definitivno najdrazi crane song
konvertori jer za razliku od apogee
konvertora imaju tri potenciometra
za isticanje detalja zasnovanih na lampama.
Ako hocete analognii zvuk u digitalnom domenu
apsolutno se odlucite za ove konvertore!!!
Ako ih cujete, apogee za vas vise nikad nece
biti broj 1. PROVERITE!!!!!

http://www.cranesong.com/hedd192.html :wink:

clusterchord
16-04-2005, 05:11 AM
ovisi gdje postavis granicu budgeta. CraneSong je tocno triput skupji od Rosette 200. Opet, imas i konvertera koji su duplo skuplji od HEDD-a (kao Prism itd). a iskreno sumnjam da je itko od nas ovdje radio sa ili probao bilo sto bolje od eventualno nekog Apogee-a, pa premo tome to je kao da komentiramo neki Lamborghini. Jesi ti radio s HEDD-om ?

ali ok, kad smo vec kod CraneSonga, ono sto se konkretno zna od usera vani je da na HEDD-u DA konverter nije bas blistav . svi kazu da su i Benchmark DAC, i Mini-DAC , a pogotovo DA na Rosetii 200 neuporedivo bolji. Moj prijatelj u Norveskoj ima mastering studio sa HEDDom , ali koristi Benchmark za izlaz, rekao mi je istu stvar.

Uzevsi u obzir da se svi slazu da je Rosetta200 najbolji konverter koji je Apogee ikad napravio, i odnos njegove cijene i performansi , uglavnom se preporuca kao najisplativiji high-end konverter trenutno. ja ga nisam probao, ali da radim samo s dva kanala mislim da bih ga kupio odmah, ovako se moram zadovoljiti s fireface-om, jer mi treba vise i/o.

Bitch
16-04-2005, 09:57 PM
...fipke care :D

...ja volim stari Apogee AD8000SE, mada sam extra zadovoljan svojim RME ADI 8 Pro DS...

Moritz
06-05-2005, 01:11 AM
Pa kad vec trujete...
STAGE TEC - TRUEMATCH RMC... :D

ili PACIFIC MICROSONICS ( EUPHONIX ) HDCD ili
GENEX GXA/GXD 8 .............juuuu, strasno. Volim ja moj RME MULTIFACE....

idekius
06-05-2005, 08:19 AM
Da imam kintu za to u ovom trenutku, uzeo bih Apogee Roseta, do tada ostaje RME ADI-2 sa kojim sam prezadovoljan...

digitalbekus
25-02-2012, 10:46 AM
babyface opasno sije fireface 800 cistiji i transparentniji zvuk veca dinamika i headroom imao sam prilike da testiram obe karte posle testa fireface 800 je leteo u dunav ana babyface i dalje radim ko neveruje neka proveri jbg..u digitalnom svetu vazi jedno pravilo novije tehnologije je su obicno naprednije a samim tim i bolje pozdrav:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: