View Full Version : .= Cena pesme? =.
ProkDu
21-10-2004, 02:09 PM
Kazite mi kako stoje stvari ?to se ti?e napla?ivanja pesama odn. neko naru?i pesmu ( :D ne u kafani naravno). Treba je komponovati, snimiti, aran?irati....
Kako vi napla?ujete?
Po satu rada? Po danima rada? Po pesmi?
I koliko se napla?uje izrada muzike za multimediju?
Imaj u vidu ko ti narucuje i koliko je "veliki" projekat (koliko ce biti distribuiran)...
ProkDu
21-10-2004, 04:58 PM
?to se ti?e multimedije projekat je recimo veliki, ali mene zanima satnica rada komponovanja, sviranja, ... ma koliko ko?ta uop?te iznajmljivanje studija na 1 sat, 10 sati kod nas? :roll:
Neka okvirna cena, zlatna sredina 8)
ProkDu
23-10-2004, 09:03 PM
Za?to se niko ne izja?njava po ovom pitanju? :?
Da li su te cene toliko fleksibilne ili ?ta?
Znam da u poslu od koga ?ivim (prodaja ra?unara) se na spu?tanje cene rada i uop?te gleda kao na lo?u stvar odn. udar na konkurenciju. Da li je to slu?aj i sa ovim poslom? :roll:
Znam da u poslu od koga ?ivim (prodaja ra?unara) se na spu?tanje cene rada i uop?te gleda kao na lo?u stvar odn. udar na konkurenciju. Da li je to slu?aj i sa ovim poslom? :roll:
Ne bi trebao preterivati sa tim...primer: muzika za reklamu neke poznate firme se ovde krece oko 300-600 evra...(u inostranstvu moze da ode i do 20 000 ako je stvarno poznata firma)...
ProkDu
23-10-2004, 11:49 PM
hvala puno na odgovoru pure 8)
ma tako kazite ljudi. treba mi neki prosek.
?uo sam da se i Bregovi? pridru?io forumu. Pa ako ?ita ovo neka ka?e svoju cenu.
:wink:
Arthur
24-10-2004, 01:23 AM
Zvanicna cena sata u studiju u kome ja radim je 15 evra, odnosno 150 evra za dan snimanja. Al recimo da je to jedan od 10 boljih beogradskih studija... Od toga rezidetnom snimatelju ide 5 evra po satu. Prave se i dogovori za "poseban" stuff (N.Vranjkovic, S.Jankovic, pominjani u topicu o nasim najboljim producentima), sa "posebnom" cenom rada.. Doduse, studio je deo izdavacke kuce pa se najvise radi za njene potrebe, sto je mnogo opusteniji rad, jer su muzicari opustenjiji i kreativniji.. Naravno, dogovor je dogovor, i uvek se za manje ili vece projekte prave fleksibilniji aranzmani.
Nocni
24-10-2004, 07:21 AM
Dobro jutro.
Pjesmu obicno cijenim 500 ?. U to je uljucena muzika, tekst i demo aranzman (naravno aranzman je samo za info, jer i ne znam uraditi pravi :)).
Ne znam je li to skupo ili jeftino, meni je ok. Nisam puno toga prodao, a i nisu neke reprezentativne pjesme da bih se za sad imao cime hvaliti (polako pisem i skupljam malo 'ozbiljnije' pjesmice za moju grupu, valjda ce biti nesto od svega toga).
U svakom slucaju znam da cu ovdje moci dobiti pravu recenziju kad nesto od toga bude zavrseno.
nixylive
30-10-2004, 07:33 PM
Ma uzmite ko ja i pravite pesme u Music Maker-u i gotova stvar. Ima i aranzer i sve :lol: :lol: :lol:
Salim se.
P.S. Gde je Bregovic. Koj mu je nick.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.