View Full Version : Sta koristite za narodnjake ?
Akyboy`
14-10-2004, 08:47 PM
Pozdrav
Evo malopre sam se uclanio ovde i mogu vam reci da nema sta nema ... citam evo 3 sata:)
Nesto nevdim da ima puno reci o narodnoj muzici pa ne znam dali sam na pravom mestu, ali opet kontam muzika je muzika :)
Zanima me dali ovde ima clanova koji snimaju i rade narodnu muziku?
Pa ako ima tek onda cu da pitam:)
Inace jako dobar forum.
p.s. nalazim se u kanadi , imam jako brzu konekciju i ako treba mogu da hostujem neke manuale ili bilo sta za clanove...
Aky
SandRob
14-10-2004, 08:59 PM
dobrodosa na forum 8)
ja sniman narodnu muziku. :roll:
Akyboy`
14-10-2004, 09:04 PM
Hvala :)
Pa da pocnem onda:)
Posto imam tonu nekakvog software ovde i hteo bi malo da rascistim ovuda , ne znam sta mi sve treba da ostavim za narodnu muziku .
Sta jedan studio u kome se pretezno snima narodna muzika mora da ima od :
software
soft samplera
VSTi instumenata ili bilo kojih drugih
....
Za sada koliko ja znam , koristim pomalo Cubase GigaStudio, a ipak me najvise zanima na cemu i kako se snimaju bubnjevi za narodnjake?
Hvala
Ad Fines
15-10-2004, 12:03 AM
Ako ne poznajes ritmove za narodnjake,onda probaj ovako.
Ucitaj neki midi file u cubase i pogledaj kako izgleda 10. midi kanal(bubanj) i preslusaj ga.Vidjet ces kako je doslo do takvog....neznam...aranzmana.
Pogledaj velocityje da vidis otprilike kako je slozen dobos.Neki konkretan ritam.....mozda rhumba...
Onda pokusaj ti napravit tako nesto.
Neznam dal imas smisao za bubanj pa sam ovako nastupio.
Covjek ne mora biti bubnjar da bi isprogramiro dionicu za bubanj al bi po mom morao znati zasto nesto zvuci kako zvuci.
Nisam radio narodnjake u studiu al sam ih zato svirao.
Za mene drugi rade "narodnjake"! :wink:
Akyboy`
15-10-2004, 05:23 AM
Poznajem ja Ritmove ... narodnjak sam :)
Nego me zanima u cemu se snimaju , koji program koristite za to ?
da samo vidis kakav su imali design stranice!!! i ukinuse ga stavise ovo svijetlo, bilo je tamno smedje predivno! jako lijepo ali ovo mi se ne svidja pozadina nikako
Aky pricao sam sa cevapom konstatacija je zajednicka da je ovo poprilicno zabavnjacki orijentisan site
znaci i ti si to primjetio?
javi se na messenger!
prodaje neko kod mene ROLAND G800 sa koferom nekoristen kao nov
Za bubanj ti je najpametnije i po meni najkorisnije koristiti VST NI Battery.U njemu mozes praviti svoj set bubnja,i jednostavan je za upotrebu. Ono sto se meni svidja kod njega je to sto mozes svakom dijelu bubnja dodijeliti zaseban kanal i to sve sa jednog Battery-ja,nemoras za svaku komponentu ucitavati novi Batery.Odlican je.
Akyboy`
15-10-2004, 08:29 AM
Dje si dule:)
Zid hvala ... probacu battery sad ga upravo downloadiram...
Dali neko ima dobre samplove bubnjeva za narodnjake?
Hvala
http://www.studioton.co.yu/sample.php
Ovde mozes naci hrane za Batery i mnogo toga sto ti je potrebno.
Shady
16-10-2004, 06:08 AM
Ja koristim sve ?to se ina?e koristi i u drugim ?anrovima muzike, Za solo boje to je uglavnom FM7, pnekad Emulator X, a ostalo je standard: Trilogy (Bass) Stylus i Batery (drum), B3 i B4 (Hemond Organ), dosta semplova (u kontaktu)... i jo? gomilu plaginova.
Akyboy`
16-10-2004, 06:26 AM
Super hvala :)
Sve sam nabavio :) Trilogy mi se jako svidja :)
Kazite mi koje samplove koristite za battery ... gde da nadjem neki dobar set bubnjeva ?
Hvala
Znam da nema veze sa temom ali Shady molim te promeni boju fonta,bole me oci od kombinacije ove plave i crne pozadine...Molim te :wink:
Akyboy`
16-10-2004, 02:09 PM
:lol: :lol: :lol:
Ma neka nek se dreci malo :)
bumbar
16-10-2004, 03:43 PM
:shock:
SandRob
16-10-2004, 03:51 PM
dobrodosa na forum 8)
ja sniman narodnu muziku. :roll:
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :( :shock: :?
molim urednike i administratore da vrate sve na staro izgled ove stranice pozadina i ostalo u protivnom necu vise posjecivati ovu stranicu! ovo je ocajno!
hvala!
SandRob
16-10-2004, 04:22 PM
ode su tema narodnjaci, a ne izgled foruma :wink:
ridge
16-10-2004, 05:45 PM
Ja za narodnjake najvise koristim MUTE na daljinskom 8)
Akyboy`
16-10-2004, 06:11 PM
Super i to je nesto :lol:
I ja ponekad isto :) :oops:
Al nismo tu da se vredjamo... :?: :x
molim urednike i administratore da vrate sve na staro izgled ove stranice pozadina i ostalo u protivnom necu vise posjecivati ovu stranicu! ovo je ocajno!
hvala!
idi gde ti je lepse onda... :roll:
svejedno, bice stavljen stari skin kao treca opcija u profilu...
SandRob
16-10-2004, 06:32 PM
moze li netko napisat definiciju za 'naradnjak', jer se ocito ne razumimo?
Aki pa nije tako skup ovaj G70?
Nocni
17-10-2004, 06:43 AM
Koliko kosta?
bumbar
17-10-2004, 07:10 AM
:idea:
bumbar
17-10-2004, 07:17 AM
xxxx
hvala, ali ipak nije kao prije ono smedjkasto ono je bio najbolji izgled koji sam ikad vidio, vrlo dobro ali eto nek ovo bude alternativa...
milos
17-10-2004, 10:15 AM
hvala!
Mozes na "profil" vratit stari CRNI izgled foruma ako ti se ne svidja ovaj svijetli. Steta bi bila da samo zbog toga ne posjecujes forum, u ostalom
Veliki Guru ti je dao mogucnost da sam izaberes kako ce ti izgledat ovaj forum. Ja sam ga vratio na Crni i sve Ok!
Pozdrav! :wave:
Jeste crni,ali nije stari izgled foruma 8)
Mogli
17-10-2004, 12:36 PM
Ovo je vrh!! :!:
davormen
17-10-2004, 01:24 PM
OFF je delotvornije i ucinkovitije. :D
bumbar
17-10-2004, 03:15 PM
SandRob
17-10-2004, 03:52 PM
i dalje nemamo definiciju za 'narodnjak'!?
sto je 'narodnjak'?
sto je 'narodna muzika'?!
jeli 'narodnjak' i 'narodna muzika' sve isto?
sto je 'turbo folk'?
koja je to 'zabavna muzika'? jeli zabavna muzika dosadna?
jeli 'zabavna muzika' bolja od 'narodne'? ako je zasto je?
bumbar
17-10-2004, 04:52 PM
xxxx
ja kad cujem muziku iz sombora zaspim pa imam ruzne snove, e volio bih tada da imam kabel u ruci da povucem
Pedja
17-10-2004, 07:50 PM
Sandro,
jesi li video sliku u delu foruma pod razno i temu "Povoljno!!! Mastering!!!"?........e to su ti narodnjaci :D
Greh je mesati narodnu muziku sa turbo folkom :!:
Narodna muzika treba da se "cuva i pazi",zato sto je to obelezje svakog naroda...Slusao sam neke Sandrove radove i istina je Sandro snima takve "narodnjake",fenomenalno :wink: ...Nasi "narodnjaci" su Vasilija Radojicic,braca Teofilovic pa sve do Lepe Lukic,debelog Cuneta i Tozovca...E sada poenta------->Turbo folk (i sve sto ide uz to) jeste narodna muzika,ali ne nasa :idea:
bumbar
17-10-2004, 08:21 PM
:cry:
SandRob
17-10-2004, 09:04 PM
meni je laser topalovic brka kul :oops:
arados
17-10-2004, 09:11 PM
Je li tko od Vas slusao Mostar Sevdah Reunion Band?
Pedja
17-10-2004, 09:36 PM
Da ne budem pogresno shvacen....
O pravoj narodnoj muzici mislim samo najbolje dok onakve nakaradne stvari tipa turbo folk i treba da sluze za ismejavanje
Anonymous
17-10-2004, 09:45 PM
Je li tko od Vas slusao Mostar Sevdah Reunion Band?
O da, da Mostar Sevdah Reunion, :o dobro, vrlo dobro, odlicno...
bumbar
17-10-2004, 09:45 PM
Pedja
17-10-2004, 09:47 PM
VIVA ROCK'N'ROLL :beer:
:beer:
Anonymous
17-10-2004, 09:49 PM
U mojoj Vladi bi te odmah postavio za ministra kulture. Dobio bi veliku limuzinu i neogranicen racun za reprezentaciju!
...a taj racun bi onda spiskao sa kolegama u prvoj kafani usput, uz neku
dobru pevaljku :D kilo rakije i dva kila pecenja, sto ti je zivot...
Momci presipamo iz supljeg u prazno :wink:
bumbar
17-10-2004, 10:00 PM
Anonymous
17-10-2004, 10:02 PM
...pa da, to je inace razvojni put politickih rukovodilaca :!:
bumbar
17-10-2004, 10:20 PM
Anonymous
17-10-2004, 10:34 PM
Evidentno je da su najveci konzumenti Turbo-Dzihad-Folka upravo politicari sto se lako da i zakljuciti na osnovu bledih i podbulih faca koje nas proganjaju sa TV ekrana na direktnim prenosima kojekakvih sednica i konferencija. Tacno lepo vidis da su doticni proteklu(e) noc(i) proveli u nekoj "krcmi u planini" pevajuci, lumpujuci, zderuci i locuci do iznemoglosti i to sve uz najnovije produkcije doticnog muzickog zanra :beer: :beer: i sve bi se to dalo i podneti da se ova omamljenost pesmom ne odrazava i na njihov visoko intelektualni rad a sve u ime naroda koji zajedno sa njima udara u istu tamburu i duva u istu zurlu uz Pink, Grand i ostale. Sto ti je zivot...
bumbar
17-10-2004, 11:20 PM
8)
cevap
17-10-2004, 11:54 PM
E shupci jedni nabijem vas na kurac, ko da vas je Bush pravio, pa vam "genetski" bolje pashu sva ona sranja kojim nas bombarduju iz Amerike! Bolje vam je vidjeti istetoviranog narkomana na sceni, nego kakvu dobru i rasnu ribu sa sisama do koljena! Pic*** li vam m****! :evil:
Anonymous
17-10-2004, 11:57 PM
Evo dokaza iz prve ruke. Ovo ti je Turbo Dzihad Folk kultura :P
cevap
18-10-2004, 12:02 AM
Majmune jedan, od muzike imash samo taj kompjuter i tonu piratskog softwera, hocesh da ti odrzim par lekcija iz harmonije! Niko vas nije vrijedjao, a nakacili ste se bez veze. Ljudi pitaju za savjet, a nashli se vi zajebavati nekoga! Treba da te bude sramota! Znash kad ce ti ovo biti zajednichki portal, za sve bivshe EX-YU drzave, NIKAD, a mozda ni tad! Sve dok budes rijech DIZHAD upotrebljavao u tom kontekstu, NIKAD! Sve dok je budala poput tebe, koji ismijavaju druge a sebe ne vide, nema od necheg zajednichkog nishta, niti ce biti !
Anonymous
18-10-2004, 12:07 AM
Ako procitas malo pazljivije sta se i o cemu pricalo, zakljucices da si ti jedini koji je ovde vredjao. I sta si se uhvatio za taj Dzihad niko ga nije ni pomenuo drugacije nego u vec uobicajenom kontekstu naziva (Turbo Dzihad Folk) za taj mutantni muzicki pravac.
cevap
18-10-2004, 12:10 AM
Ma daaaaa, ti si dijete iz epruvete, ti se jezish na zvuk akustichnog i josh etnichkog instrumenta, al ti zato elektronika ide bolje! I ti prichash u mutantima, eh, svashta cu josh chuti!
cevap
18-10-2004, 12:12 AM
Moze li se ikako poceti razgovor o narodnjacima, da se ne nadje neko ko ce komentarisati i vuci razgovor u drugom smjeru! Trazili su ljudi savjet i pomoc, niko nije trazio tvoju ili nechiju viziju toga stila, prema tome prochitaj malo ranije postove, ne bi ni tebi shkodilo!
Mogli
18-10-2004, 12:12 AM
Majmune jedan, od muzike imash samo taj kompjuter i tonu piratskog softwera, hocesh da ti odrzim par lekcija iz harmonije! Niko vas nije vrijedjao, a nakacili ste se bez veze. Ljudi pitaju za savjet, a nashli se vi zajebavati nekoga! Treba da te bude sramota! Znash kad ce ti ovo biti zajednichki portal, za sve bivshe EX-YU drzave, NIKAD, a mozda ni tad! Sve dok budes rijech DIZHAD upotrebljavao u tom kontekstu, NIKAD! Sve dok je budala poput tebe, koji ismijavaju druge a sebe ne vide, nema od necheg zajednichkog nishta, niti ce biti !
Ajde se malo kontrolisi covece! Ako zelis ovakav recnik upotrebljavati pogresio si forum!
muzika je muzika(osim ako nije destriktivna tipa rap i sl)
ja sam ponosan na narodnu muziku sa podrucja ex ju i slusam je i praktikujem
nemam nista protiv rock-a, koji je produkt sa zapada(England, U.S.A) ali mi se malo gade pojedinci koji se dice sa tim rockom, kopiraju vec izmisljeno a u dusi vole nasu narodnu muziku...
end of quote.
Anonymous
18-10-2004, 12:14 AM
@ Cevap
Vidis da ne pazis sta se pise. Nisam rekao da se bilo na sta jezim ali se stvarno grozim tipova koji nastupaju kao ti ovde. Prvo vredjas i psujes a onda tvrdis da bi nam odrzao lekciju iz harmonije a pri tom nemas pojma kakvih sve ljudi ovde ima :idea:
cevap
18-10-2004, 12:14 AM
Moze, da se kontrolishem, naravno da hocu, kad bude i on normalno prichao, ovo preseravanje mi je vishe na vrh glave. Ljudi nisu doshli ovdje da se svadjaju, ali je nekome izgleda u cilju da ovaj forum "ochisti" od narodnjaka. E pa lijepo, nece biti problema, samo bi bilo dobro, da na pocetnoj stranici napishete da narodnjaci nisu dobro doshli. Ja taj naslov ne vidjeh, a da jesam, ne bih se ni uchlanio ovdje!
cevap
18-10-2004, 12:15 AM
Vidis da ne pazis sta se pise. Nisam rekao da se bilo na sta jezim ali se stvarno grozim tipova koji nastupaju kao ti ovde. Prvo vredjas i psujes a onda tvrdis da bi nam odrzao lekciju iz harmonije a pri tom nemas pojma kakvih sve ljudi ovde ima :idea:
Ne VAMA da drzim lekciju, mislio sam na TEBE!
Anonymous
18-10-2004, 12:16 AM
...pa ti se jedini svadjas ovde :!: :!: :!: i to poprilicno prostacki.
X-Dreamer
18-10-2004, 12:23 AM
Hmmmmmmm;mislim da je svestranost vrlina.
cevap
18-10-2004, 12:23 AM
Slushaj , de da skratimo malo ovu zajebanciju! Niko ne treba da napada druge, zato shto se oni bave drugom muzikom, koliko god to tvojim ushima ne prijalo. Cim se pocne ovakva pricha, svadja je neizbjezna! Ljudi traze savjet, e ako im ne mozete pomoci, nemojte ni provocirati, osim bash ako nije cist, i prijatan humor, ali ako je onakav poput vashih postova, ono nije u redu! Dokle svega ti! Ja bih ti mogao hiljadu stvari reci protiv onoga cime se ti bavish, ali ja poshtujem tvoj izbor, i od mene to necesh chuti. Imash pravo da radish shta hoces, al trebash i drugima dati isto to pravo!
Anonymous
18-10-2004, 12:29 AM
@ Cevap
Ko je uopste ovde tebi osporio bilo kakvo pravo. Procitaj malo sta si ti natrabunjao. Sta sam ja tebi toliko skrivio da mi psujes majku pa da me nazivas majmunom itd. Znas li ti da se za takve reci ruzne stvari rade. Ti si taj koji ne postuje moje misljenje o muzici a ne obrnuto. Ja nijednom nisam pomenuo muzicare koji se bave tom muzikom. Nemas pojma sta je ko napisao, izgleda.
cevap
18-10-2004, 12:31 AM
Ma daaaaaaaaj!
Za sve one koji se 'ponose' svojim narodom
http://www.rtvpink.com/forum/index.php
Zbog vas 'pravih rodoljuba' srpska IZVORNA NARODNA muzika je
otisla u zaborav.
cevap
18-10-2004, 12:36 AM
Ako si ovo meni uputio, e stvarno ne mogu izdrzati a da se slatko ne nasmijem! :lol:
Anonymous
18-10-2004, 12:37 AM
Kad vidim rec Pink odmah mi nije dobro. Ovaj link nisi trebao da stavljas, necu moci mirno da spavam. :twisted:
cevap
18-10-2004, 12:38 AM
Jel sad vidish? Ko koga provocira? Pa ti brate navalio na narodnjake i sve sto ima bilo kakvu vezu s tim! Poslije se pravish kao lud! cccccccc
Anonymous
18-10-2004, 12:43 AM
Nisam ja navalio na narodnjake nego na Pink. A ti ako smatras da su narodnjaci Pink onda imas ozbiljan problem, ja ti ne mogu pomoci.
cevap
18-10-2004, 12:46 AM
Moj ozbiljan problem je sto dodjoh na ovaj forum, gubljenje vremena!!!
Anonymous
18-10-2004, 12:48 AM
Niko te ne tera da i ostanes. Demokratija :idea:
Mogli
18-10-2004, 12:56 AM
Moze, da se kontrolishem, naravno da hocu, kad bude i on normalno prichao, ovo preseravanje mi je vishe na vrh glave. Ljudi nisu doshli ovdje da se svadjaju, ali je nekome izgleda u cilju da ovaj forum "ochisti" od narodnjaka. E pa lijepo, nece biti problema, samo bi bilo dobro, da na pocetnoj stranici napishete da narodnjaci nisu dobro doshli. Ja taj naslov ne vidjeh, a da jesam, ne bih se ni uchlanio ovdje!
To je tvoj proizvoljni sud. Ja sam ponosan na ovaj forum i na ljude koji su tu i ubedjen sam da niko od njih nema nista protiv narodne muzike i ljudi koji je slusaju i stvaraju. Zasto bi jedan Sting koristio etno motive da oni nisu interesantni i kvalitetni? A bas sto se tice zabavne muzike, nju su po mojoj definiciji ubili izopaceni muzicki kriticari forsirajuci ortodoksnu avangradnu muziku po svim medijima i na taj nacin su oterali normalne slusaoce da se okrenu iskljucivo narodnoj muzici i svim njenim pravcima.
Zamislite jednu obicnu, prosecnu familiju koja na okupu gleda televiziju. Na jednom programu je Nada Obric i Sinan Sakic, a na drugom grupa Direktori i Disciplina Kicme. Nema sanse da se program nece okrenuti na broj - 1!!! Preziruci rock, pop, dance, tehno i sve ostale lepe i melodicne pravce zabavne muzike, iskompleksirani muzicki urednici su oterali raju u zagrljaj iskljucivo narodne muzike odakle se tesko vraca na sredinu, kojoj ja tezim. Volim svaku dobru pesmu u kojoj mogu da prepoznam iskreni osecaj pevaca. Ne mogu da ostanem hladan na pesmu Kemala Malovcica - Moj zivot je rusevina, a ni na pesmu Feel od Robbie Williamsa, a ni na pesmu Love Bites od Def Leppard, a posebno na pesmu Because I Love You od Mark Oh Meets D.R!!! U drugacije misljenje me niko ne moze ubediti. Muzika rusi sve granice, sve nacije i podelu po boji koze i zato se ne boj za ovaj forum.
SandRob
18-10-2004, 01:07 AM
Za sve one koji se 'ponose' svojim narodom
http://www.rtvpink.com/forum/index.php
Zbog vas 'pravih rodoljuba' srpska IZVORNA NARODNA muzika je
otisla u zaborav.
rumski, evo ti rjesenja kako zadrzat header a stavit relativnu sirinu foruma. ;)
nego, ja mislin da se ne treba nikomu rugat, iako mislin da ode to nikomu nije bila namjera iako je tako ispalo.... jebiga, krene zajebancija, pa stvar izmakne kontroli.
zato nan se nebi bilo zgorega svima malo kontrolirat i promislit prije nego nesto napisemo.
bdv: sad mi pada na pamet sto mi je prica jedan iskusni kolega sto ima studijo u sarajevu. on kaze da kad zove 'jazzere' i 'rockere' u studio da ne znaju svirat nista, a kad angazira 'narodnjake' da sviraju sve. ;)
ja sam "narodnjak", sviram dosta i od pop, "zabavne" i sl
ali "zabavnjaci bas ne izvode lako"narodne" kompozicije?
X-Dreamer
18-10-2004, 01:44 AM
Pa nije prvi put da neki topic ode skroz u ljevo.
A sto se tice toga da narodnjaci znaju da sviraju,pa naravno,pa oni najvise i tezgare.
bumbar
18-10-2004, 02:00 AM
:wink:
kakve veze ima ethnicity sa ovim o cemu se raspravlja? zabavna ili narodna?
bumbar
18-10-2004, 03:16 AM
bumbar
18-10-2004, 04:26 AM
xxxx
Akyboy`
18-10-2004, 04:31 AM
Ja ne znam ali vi ljudi stvarno niste normalni ...
Ja zapoceh jednu temu a vi da se bijete...
Nije ni cudo sta 'vam' se desi u jugi...
Sramota, kinezi i zidovi se jebote neodvajaju jedni od drugih a mi samo da se koljemo ...
Mila majko
Molim Admina ovoga sajta da mi se javi .
Predlazem da napravimo Diskusiju Narodna Muzika i da ja budem jedan od urednika pa ad mogu da brisem ove bolesnicke postove...
bumbar
18-10-2004, 04:49 AM
Akyboy`
18-10-2004, 04:59 AM
Ma nisam ni ja nista i ninakoga direktno mislio...
Ali opet mislim da ako se i nevoli neka muzika onda netreba ni da se komentarise o istoj.
Recimo ja nevolim bas puno ni 'zabavnjake' ali opet odem i prociam svaki post koji me interesuje . naucim pokupim i izadnjem . ne komentarisem...................................... .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..................
Shady
18-10-2004, 05:29 AM
Ljudi,
mislim da ste (vas nekolicina) pretjerali malo sa podsmijavanjem turbo folku,
?to ?e ?evapa rekao bih iritiralo, a on je svakako pretjerao sa onakvim rije?nikom.
Posebno me tangira taj naziv kojega ovdje BEZ POTREBE prolongirate: Turbo D?IHAD Folk. :shock:
Nije li "turbo folk" sasvim dovoljna odrednica, gospodine Bumbar i ostali?!
Ako vam doista smetaju orijentalne skale u srpskoj folk muzici, gospodine Tonalino,
pa vi fino frulicu izdjeljute od vrbova drveta, i kostrijet na sebe ogrnite,
i tako njegujte pravu srpsku muziku koja ne?e biti D?ihad Folk.
Drugo, ja sumnjam da iko od vas poznaje smisao i zna?enje same rije?i D?IHAD, osim nakalemljenih frustracija i hu?ka?kih pamfleta,
koji su se u medijima mno?ili Srbijom u Milo?evi?evo i Arkanovo vrijeme. Zar jo? ima ljudi koji tako razmi?ljaju?! :oops:
Rekao bih da su to ime D?ihad Folk dali ili zvezdini navija?i, ili arkanovci.
?ta je od to dvoje ja pojma nemam, ali znam da je jako ogavno za ?uti!
Ja vas molim da ubudu?e ne koristite taj izraz! Prvo, odgovara stvarnom stanju, a drugo, krajnje je primitivan sam po sebi!
Ovo vam predla?em u najoljoj namjeri, kao starija osoba (43 mi je godine i roditelj sam dvoje djece) jer mi je ?ao kada vidim netoleranciju!
Vjerujte, iako vi toga mo?da i niste svjesni, doista je netolerantno i uop?e nije bezopasno! Nadam se da ?ete me poslu?ati. :roll:
Pozdrav i svako dobro!
Bolesti ove vrste na Balkanu nikad kraja.Momak je postavio pitanje sasvim tehnicke prirode,sta da koristi za odredjenu vrstu muzike i uopste nije trazio nase misljenje o toj muzici.Ipak mislim da pojedini ljudi na ovom forumu daju sebi previse slobode i veliku dozu drskosti.Vec kad uzimate u usta rijec Dzihad,ne bi bilo lose da nadjete negdje i procitate znacenje te rijeci.Molio bih odgovorne za ovaj forum da reaguju na istupke ovakve vrste,sa ovim se postize kontra efekat.
cevap
18-10-2004, 10:38 AM
To je tvoj proizvoljni sud. Ja sam ponosan na ovaj forum i na ljude koji su tu i ubedjen sam da niko od njih nema nista protiv narodne muzike i ljudi koji je slusaju i stvaraju. Zasto bi jedan Sting koristio etno motive da oni nisu interesantni i kvalitetni? A bas sto se tice zabavne muzike, nju su po mojoj definiciji ubili izopaceni muzicki kriticari forsirajuci ortodoksnu avangradnu muziku po svim medijima i na taj nacin su oterali normalne slusaoce da se okrenu iskljucivo narodnoj muzici i svim njenim pravcima.
Zamislite jednu obicnu, prosecnu familiju koja na okupu gleda televiziju. Na jednom programu je Nada Obric i Sinan Sakic, a na drugom grupa Direktori i Disciplina Kicme. Nema sanse da se program nece okrenuti na broj - 1!!! Preziruci rock, pop, dance, tehno i sve ostale lepe i melodicne pravce zabavne muzike, iskompleksirani muzicki urednici su oterali raju u zagrljaj iskljucivo narodne muzike odakle se tesko vraca na sredinu, kojoj ja tezim. Volim svaku dobru pesmu u kojoj mogu da prepoznam iskreni osecaj pevaca. Ne mogu da ostanem hladan na pesmu Kemala Malovcica - Moj zivot je rusevina, a ni na pesmu Feel od Robbie Williamsa, a ni na pesmu Love Bites od Def Leppard, a posebno na pesmu Because I Love You od Mark Oh Meets D.R!!! U drugacije misljenje me niko ne moze ubediti. Muzika rusi sve granice, sve nacije i podelu po boji koze i zato se ne boj za ovaj forum.
Mogli, svojim razmishljanjem si zasluzio moje poshtovanje! Ljudi poput tebe bi trebali biti moderatori na ovakvim i slichnim forumima!
cevap
18-10-2004, 10:56 AM
Hmmmmmmm, stvarno ne znam sta da kazem. Zbog ovakvih "cevapa" koji ne vole "zapadnu" muziku a padaju u trans kad cuju zvukove ZURLI i orijenta(sto ih valjda podsjecaju na neka njima "bolja vremena") se izgleda ne mozes boriti.
Ja sam rodjen u Sarajevu i molio bih svu finu i kulturnu raju da ne poistovjecivaju "Normalno vaspitane" decke koji su iz Bosne sa ovim prostakom,nazovi "CEVAPOM" koji ovdje psuje i govori krajnje ruzne i za ovaj forum ne prihvatljive rijeci.
Ja sam stvarno prenerazen nacinom njegovog prostackog izrazavanja i molim odgovorne da ga udalje sa foruma.
Jos da kazem da je ovo,do njegovog dolaska,bio prvi pravi multietnicki forum koji okuplja zaljubljenike muzike,software-a i DAW iz cijele bivse YU. Samo da mu porucim da ce ovaj forum okupiti itekako sve NORMALNE ljude iz svih krajeva ex YU(uostalom neka malo vidi odakle sve ljudi ovde postuju) a za takve nekulturne PAPKE kao sto je on(samo ime kaze CEVAP) na ovom forumu i nebi trebalo ni biti mjesta.
Molim odgovorne da malo razmisle i da u skladu sa etickim propisima foruma reaguju. Hvala!
Pozdrav! :oops:
Gospon Bumbar (chuj bumbar, a bogati puno ti je bolji nick, nema shta.)
Samo da ti kazem, Cevap je rodjen u Banjaluci, a u Sarajevu je studirao na Muzickoj Akademiji, i tezgario po sarajevskim kafanicama tipa "Raguza" kad ti mozda nisi bio ni u jajetu. Prema tome, shta hocu reci, hocu reci da je Cevap osim narodnjaka svirao dobar dio svoga zivota klasichnu muziku, ishao na takmicnjenja svirajuci Bacha na harmonici, takodje svirao klasichnu na klaviru i za sve 4 godine na akademiji imao prosjechnu ocjenu 9 (iz klavira). Poceo sam svirati narodnu muziku sa sevdahom, tako da sam i tu odlomio dobar komad. Kasnije je na red dohsla bugarska muzika sa krivim ritmovima. Svirao sam i zabavne nashe muzike, onih laganica, balada, laksheg rocka. Na konzervatoriju u Kopenhagenu, svirao sam i malo jazza na klaviru (2 godine). Vec 4 godine sviram KLEZMER, zidovsku muziku iz Evrope. Prije nego sto sam postao okorjeli narodnjak, probao sam dosta toga razlichitog i onda se odluchio u kome pravcu da idem. Tebi bi bilo dobro da umjesto shto si zaludjen jednim pravcem i branish ga toliko, da probash razlichite stvari u zivotu i na taj nachin rashirish malo svoje vidike! A to za papak i prost, nekulturan, ma ti da si iz Sarajeva trebao bi znati kako se jalijashi ponashaju i kakav im je rijechnik! Ja sam upoznao i druzio se kroz svoj posao i sa jednima i sa drugima, od najvecih kriminalaca, do dekana i profesora na fakultetima, prema tome poshtedi me malo svojih nagadjanja!
I da ......OVO nije jedini multinacionalni forum, ima ih josh, s tom razlikom da na njima niko DZIHAD ne spominje! Ovdje barem politike ne bi trebalko biti, pa ni u shali!
SandRob
18-10-2004, 11:22 AM
ja nisan zavrsi muzicke skole, ali san se naslusa glazbe - najvise rocka. svojevremeno san svira santane, hendrixe i kleptone do u notu, ali me to vise ne veseli, tako da sve manje rock i slusam.
starega san se naslusa a od novije glazbe vise me privlacu neke druge vrste.
za lovu radin sve, jer od muzike zivin, ali me najvise veseli narodna muzika i to radin za svoju dusu. :roll:
ode u hrvatskoj pusu na srpske uticaje u glazbi, a u srbiji na turski... kozna na sto turci pusu, ali ja neznan zasto bi americki, talijanski ili neznan koji uticaj bi pozitivan a hrvaski, srpski i turski ne!?
to su pizdarije. muzika se mora misat i minjat.
ja cu i danas radije poslusat ploce rokera s moravu nego nekih tipova sto mislu da su popili pamet cilega svita jer su pustili kosu i na gitari okrenuli overdrajv do daske.
te mostarce nisan slusa, ali san poslusa koncert ibrice jusica na kojemu je izvodi sevdalinke.
i sto rec: 'kraj svita' :)
cevap
18-10-2004, 11:29 AM
Svaka cast SandRob!
Mostar Sevdah Reunion poslushaj obavezno, garantujem ti da se necesh pokajati! Momci sviraju fantastichno!
X-Dreamer
18-10-2004, 11:35 AM
LJudi sto ste se natakarili jedni na druge.Vidim ja da ce HRKLJUS morati da proradi.
cevap
18-10-2004, 11:42 AM
Heheheh, nije ba tema se polako normalizuje!
Ja ne mogu ostati ravnodushan kad vidim rijech DZIHAD, padne mi mrak na ochi, odalamio bi rodjenog oca u tom trenutku! Nije mi do religiozne ili politichke zaHebancije! Ovdje sam doshao da shta nauchim i upoznam kakvih finih ljudi, al Hebiga uvijek se nadje neko da to srushi! :?
SandRob
18-10-2004, 11:43 AM
ha, ha!!! i mene je ovo podsjetilo na nadrealiste, a ni monti pajton nije daleko :lol:
ajde, idemo se lipo pomirit i homo naprid u nove radne pobjede. 8)
cevap
18-10-2004, 11:59 AM
Ma ja sam agresivan kad pomislim na politiku i religiju, i onda planem momentalno, ove dvije teme nema u mome zivotu. Nije meni tehsko dati izvinjenje bilo kome koga sam uvrijedio, al dajte malo ljudi.....! Nije me briga cime se bavite, ovdje smo valjda svi iz istog razloga, da olakshamo softwersko/hardwerske muke jedni drugima, i toga se i treba drzati. Ni malo humora ne shkodi, ali do nekih granica!
Anonymous
18-10-2004, 12:05 PM
Zasto admini ne reaguju na ovo sve sto se dogadja na forumu? Za mnogo manje stvari je jedan clan kome se ne secam vise imena bio (s pravom) banovan. Ako dopustimo da se ovako prostacki psuje i vredja dokle cemo stici? Ovde niko sem doticnih, pogodjenih kritikom turbo folka nije pomenuo ni naciju ni veroispovest i ne verujem da je to ikome i palo na pamet. To sto oni ne mogu da se pomire sa cinjenicom da postoje i ljudi koji to smece ne slusaju to je njihov problem i ne treba s tim da opterecuju ostale. Svako ima pravo da kaze svoje misljenje i ono se ne mora akceptirati ali se mora tolerisati. A ti Cevap sto kazes da postanes agresivan kad... leci tu svoju agresiju ali ne ovde, leci je tamo gde si je i nakupio a bice da je to bilo slusajuci kukumavcenja sa Pinka i Granda. Nije ni cudo sto je ovaj narod agresivan kad ga mlate ovakvom muzikom 24 sata na dan.
cevap
18-10-2004, 12:13 PM
Chuj jarane, de skini se vishe sa mene! Pusti me!
Anonymous
18-10-2004, 12:15 PM
Nisam ja tebi jaran i ne dao bog a nisam se ja ni popeo na tebe nego si ti bio taj koji je doveo do ovoga svega svojim prostaklukom.
cevap
18-10-2004, 12:17 PM
Ima jedan post za tebe i tebi slichne na razno!
Anonymous
18-10-2004, 12:18 PM
Za tebe i tebi slicne se ne moze ni napisati dovoljno recit post.
cevap
18-10-2004, 12:22 PM
Hej, stvarno nemam zivaca da ih troshim na tebe! Ma ignorishem te ubuduche!
Anonymous
18-10-2004, 12:26 PM
Ja a verujem i mnogi drugi tebe necemo ignorisati jer ko ovako nesto napise:
E shupci jedni nabijem vas na kurac, ko da vas je Bush pravio, pa vam "genetski" bolje pashu sva ona sranja kojim nas bombarduju iz Amerike! Bolje vam je vidjeti istetoviranog narkomana na sceni, nego kakvu dobru i rasnu ribu sa sisama do koljena! Pic*** li vam m****!
ili
...zasluzio je da se veoma pazljivo prati dok god je na ovom forumu.
cevap
18-10-2004, 12:35 PM
Ama kazem ja tebi, ja ti odgovorio u afektu na one stvari, a ti sad to povlachish cijelo vrijeme! Kazem ti pusti me, eto necu sad ja da se svadjam s tobom, al ti mene izgleda pratish i izazivash na verbalni duel. ccccccc
Jel ti to zivota ti dosadno! Idi ba igraj malo Counter Strike, pusti mene na miru! Rekoh ti odsad necu obracati paznju na tebe!
Anonymous
18-10-2004, 12:39 PM
A ja tebi rekoh, ja cu na tebe obracati paznju sve dok si ovde a nadam se da neces dugo.
cevap
18-10-2004, 12:42 PM
Ja se tebe ne bojim nimalo, samo da znash, a ovdje cu biti koliko budem, nebitno je!
Anonymous
18-10-2004, 12:49 PM
Ma ne treba ti mene da se bojis, najveca opasnost si ti sam za sebe. Nisi opravdao poverenje ovih ljudi ovde svim tim svojim postovima i naletima agresije u afektu, kako kazes a bili smo na vreme upozoreni od jednog starog naseg clana, a nismo to uzeli za ozbiljno:
Dobrodosao!
S' obzirom na mesto odakle dolazis, trebace malo vremena da zasluzis moje poverenje. Naravno, pricam samo u svoje ime.
Nadam se da si O.K....
I on se nadao isto kao sto se i Nada nadala pa se nije udala.
cevap
18-10-2004, 01:18 PM
Ma daaaaaaaa, citao sam postove vasheg starog clana na YUMIDI, nishta kulturnije od mojih ovdje!
nESbo
18-10-2004, 03:06 PM
@tonalino
nemo bre da diras coveka!
@cevap
:D barabo!
@all
We should all be united in peace and happinesssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PEACE
:da:
Shady
18-10-2004, 03:17 PM
Molim vas da svi prestanete sa svadjom, izvinite se jedni drugima i prestanite!
Evo linka od oficijelnog sajta "Mostar Sevdah Runion" http://www.mostarsevdahreunion.com/ 8)
Anonymous
18-10-2004, 03:20 PM
Jos kad bi mi otkrio, za sta ja treba nekome da se izvinim :?:
cevap
18-10-2004, 03:42 PM
Molim vas da svi prestanete sa svadjom, izvinite se jedni drugima i prestanite!
Evo linka od oficijelnog sajta "Mostar Sevdah Runion" http://www.mostarsevdahreunion.com/ 8)
Ma shady jarane, bit ce mir medju zivotinjama, nema da brinesh! :wink:
cevap
18-10-2004, 03:43 PM
@cevap
:D barabo!
:da:
NeChEm vishe! :wink:
bumbar
18-10-2004, 05:13 PM
xxxx
Pedja
18-10-2004, 05:19 PM
cccccccc :roll: ..........tek sam sad procitao sve ovo.....cccccc
NeChEm vishe! :wink:
:? neke ruzne reci i psovke se ne zaboravljaju :evil:
Terza
18-10-2004, 06:07 PM
Pa nije ni cudo sto mnogi kazu da od muzicara nema gorih ljudi!
Dajte molim vas. Ljudi smo nismo zivotinje .
Idemo dalje.Gledajmo naprijed na temu a ne sta je ko rekao.
Cevapu moj .Nemoj ba tako.
Pozdrav od Terze :wink:
SandRob
18-10-2004, 08:21 PM
da se razumimo, u misljenju se slazen sa cevapom i razumin zasto se ljuti, ali to ne opravdava onakvu rekciju i tu mu ne dajen pravo. :!:
cevap
18-10-2004, 08:32 PM
Pa nije ni cudo sto mnogi kazu da od muzicara nema gorih ljudi!
Dajte molim vas. Ljudi smo nismo zivotinje .
Idemo dalje.Gledajmo naprijed na temu a ne sta je ko rekao.
Cevapu moj .Nemoj ba tako.
Pozdrav od Terze :wink:
Rekoh neCHEm vishe! :wink:
cevap
18-10-2004, 08:33 PM
da se razumimo, u misljenju se slazen sa cevapom i razumin zasto se ljuti, ali to ne opravdava onakvu rekciju i tu mu ne dajen pravo. :!:
Upravu si brate, reakcija jeste bila nezgodna, ali shta cu, EMOCIJE :wink:
ovaj topik dobija katanac izgleda...mislim da je ovo drugi put kako lokujem topik na forumu, a voleo bih da tako i ostane...
@cevap:
nemoj vise tako da reagujes, ocigledno je da ovde vecina ljudi ne pravi takvu muziku ali im ne moras nabijati to na nos...
ako imas neki problem sa tim (sto neki ljudi ne vole tu muziku), onda nije ovo forum za tebe...
cevap
18-10-2004, 09:07 PM
Nemam ja problem s tim, ali nije ni lijepo da onaki drugi reaguju a covjek je samo pitao za savjet, ishli su na svjesnu provokaciju, a u mene proradile emocije, hebiga!
dobro, onda je ovo upozorenje za sve...
Akyboy`
20-10-2004, 04:52 AM
:D
Shady
20-10-2004, 05:36 AM
Ajde sad, sve od po?etka: ?ta koristite za narodnjake?
UPOZORENJE : Rokeri "nemoj da se rugaju, a narodnjaci "nemo' da psuju!"
:twisted: :twisted: :twisted:
Akyboy`
20-10-2004, 05:39 AM
Heheh
Dakle sta koristite :)
SandRob
20-10-2004, 08:04 AM
ma koristi se sve zivo, isto ko i za drugu vrstu muzike... osim ako ne mislis na neki specificni zvuk?
Akyboy`
27-10-2004, 11:07 PM
Ljudi ... Treba mi Truba :)
Ima li neko da hoce da mi posalje trubu , ono ludilo od trube kao kad satro trubaci sviraju :) ili to stvarno oni sviraju ... ?????
Molim pomagajte:)
Hvala
cevap
28-10-2004, 12:10 AM
Aky, u kom formatu ti treba!
Akyboy`
28-10-2004, 07:08 AM
Ma u bilo kom (bar mislism) valjda mogu da ga konvertujem ????
Trebalo bi mi za Kontakt ili neki soft sampler
Hvala
Akyboy`
30-10-2004, 03:18 PM
Ma niko nema Trubu :?: ... vidim ja ... :twisted:
Ok Fala :roll:
SandRob
30-10-2004, 03:49 PM
pa sigurno imamo trube, ali puno je to bajtova za nase internet veze.
a i kakve trube tebi trebaju? za dobit dobru simulaciju moras imat sve moguce artikulacije.
najlakse ti je nabavit neke cd-e, pa iz njih koristit ono sto ti treba.
cevap
31-10-2004, 08:59 AM
Imam ja neshto za korg tritona u KSF formatu, trebam iskopati negdje boga pitaj gdje sam to sachuvao, mogao bi ti probati to konvertovati sa onim Chicken System Translator.
Aky, putujem sutra u BL, i vracam se tek 11tog, pa cu ti poslije pronaci i prebaciti, sad nemam vremena za to. Vazi?
bushavko
31-10-2004, 02:44 PM
NEVEROVATNO!!! :oops: :oops:
Akyboy`
31-10-2004, 05:59 PM
Vazvi vazi,,,,
Ako ima jos neko neka udeli sirotinji
Fala :P
Akyboy`
04-11-2004, 07:12 PM
E bas ste truba...
Ne mogu da verujem da niko nece da mi psoalje trubu !
Trebace vama nesto :evil:
Mogli
04-11-2004, 08:41 PM
E bas ste truba...
Ne mogu da verujem da niko nece da mi psoalje trubu !
Trebace vama nesto :evil:
Radi se o tome da stvarno niko nema semplove takve trube, a ni presete za DX7 od Mice Nikolica. Folk muzika stvarno ima specificne zvukove,a to ne razumeju, a ni ne cuju oni koji su to povrsno slusali, recimo kao razlikovanje oboe i klarineta u nekoj klasicnoj stvari. Ja sam to pitanje odavno postavio jer su narodnjaci jedini koji imaju da plate to sto hoce, ali su im standardi znatno porasli u odnosu na ranije godine, tj. treba se dooobro pomuciti da to zazvuci kako treba. To je jako tesko, bar meni. Da bi neka stvar zazvucala narodnjacki, OBAVEZNI sastojci su - 1. kvalitetno odsvirani trileri 2.puno portamenta 3.dosta klavijaturnih terci 4.blago rastimane trube 5. Micini preseti i - eto kolaca.
Akyboy`
04-11-2004, 10:01 PM
Odsviram ga ja dobro , Stavim i portamento ... imam par hiljada boja za DX seriju medju kojima i boje Mice Nikolica .... ali eto truba mi treba...
Bas ne mogu da verujem da ovde niko nema slicno onom sto mi treba... al ok :)
bumbar
13-02-2005, 04:19 PM
cipela
13-02-2005, 04:43 PM
Dakle, Pisac ti je rijesio problem, Ako to znaci ovaj mig.
Mogli je dobro napisao : narodnjaci nisu nimalo jednostavni.
To nam govori i onaj Idekiusov 'potpis ispod crte'. :)
Iako nisam narodnjak, bez obzira sto sam ih svirao dobrih dvadesetak godina (sta ces, Zato je Bajaga napisao ono : "Dobro jutro ..."), kada tragam za nekim rjesenjem koje mi je potrebno slusam sve, pa i prastare produkcije narodnjaka (cak i turbo-folk, iako mi od njega otpadaju nokti na noznim prstima).
Cesto slusam i izlozene primjere sa Rumskog koje niti najmanje podcjenjujem - cak stavise.
U tom mom slusanju sam se naslusao svacega, a ono sto mi je zapalo za uho je to da se cesto mogu cuti aranzerska rjesenja koja pokrivaju nemanje pravih digital instrumenata ili samplova. Tako se cesto vjesto pokrivaju nedostaci odabranog instrumenta ili nacina njihovog sviranja nekim drugim instrumentom ili padovskom cakom.
A sta sam svasta cuo, cak i kod naj prve lige!
Ipak, muzika je okrugla - sa koje god strane da je sutnes ostaje muzika, a tkzv. kvalitet je cesto pitanje tastine, jer "svaka roba ima svog kupca".
Usput, gdje u 'zvanicnoj prodaji' imaju da se kupe ti preseti za FM7 koje spominjete - molim na PM? :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.