PDA

View Full Version : Nesbo

puRe
01-10-2004, 04:22 PM
http://www.streamload.com/purator003/nesbo/

Eon
01-10-2004, 05:37 PM
evo da ja malo prokomentarisem, nisam dugo

aranzmanski je ok iako bi ja temu jos razradio, dosta je sve nerazradjeno, melodija, promena ritmova u smislu instrumenata itd.

Prelazi su ok pravi Psy... Dobro si se odigrao sa panoramama stereo ti moze komotno biti jos razvuceniji.

Produkcijiski ti je bass prejak ustavi kompletna osovina od 20 do 100hz, onaj lead efekat ti je prejak a oststak je manje vise ok iako bi ja tu ubacio bar jos pet-sest synthova ali nema veze, ovo je bilo za jumpera. Stvar mi zvuci kao pozadina za reklamu, de razradi to jos!!

Na cemu si radio, sta koristis ???

Dobar ti je onaj slap, daje snagu tracku. potrebni su ti neki akordi ce dati dubinu, uzmi NI pro 53 pa ces se zalediti od zvukova.

Eon
01-10-2004, 05:52 PM
za my wind cu real time da pise...

pocetak obecava, ulaz sa kickom mi se ne svidja ali ok jer je slabiji od pocetka nekako sam ocekivao odmah frku, e dobar 303, inace ne volim ove kickove ali sta je tu je, stereo je dobar i panovanje, prelazi ok dinamicni, lead tj. efekat koji ulazina 2:20 je prejak, ovaj 303 mi je ok opet, e efekat ti je prejak, kasnije mi je bezveze ono sa drugim leadom, nekako mi je previse, pa sto ne odradis nesto sa nekim pravim syth zvukom, tebi treba NI 53 opet ponavljam, ovaj deo pre stopa oko 4:00 sa leadom mozes izbaciti, Zasto nigde nema pozadinskih akorda ili nesto slicno, pa ljudi to je dubina pesme, ustvari se i ne treba cuti ali da podsvesno daje dubinu, ovako je plitko, dobro si panirao samo brate ne bi ja ovo mogao slusati, mogao sam pre nekih 7 godina sada sam mator za ovo, Delay ti je strasno los i uopste eho efekti mi se ne dopadaju

X-Dreamer
01-10-2004, 07:12 PM
Eone!A sto ne bi mogao?
Mator sam i ja, vjerovatno matoriji od tebe.Ali se radi o tome da ova vrsta muzike me pravo podmladjuje.Ni ja to ne bih mogao slusati non stop.Ustvari me fasciniraju ideje i zvukovi u ovakvom zhanru muzike.Ja opet nekako vise volim da je sto agresivnije i teze.

Eon
01-10-2004, 07:21 PM
nekako mi je preprihodelicno, nema melodija nekih posebnih, sve se zasniva na efektiva koji lete levo i desno , jakom kicku i jedino sto mi valja je bass, ritam je isto ok u ovoj vrsti muzike jer potice od techna ali sve ostalo mi je nekako suludo....

salim se da sam mator, mislim da je to stvar ukusa :)

SumAnuT
02-10-2004, 05:23 AM
pa ova prva shto sam skinuo my wind ... mi je ok ima ideja koje mi se svidjaju ... zvukovi su istina tanki ... koristi reason al morash da radish rewire da bi to malo podebljao ...

a ova druga the jumper je ruku na srce dosadna i ne svidja mi se ...

ja ne znam pesme da sechem na komade da komentarishem svaki deo posebno ... reko sam ti u globalu za svaku ...

poz i samo napred :!: :wink:

nESbo
04-10-2004, 07:59 AM
OK drugari, hvala na komentarima :wink: ! Napominjem da koristim REASON 2.0 i da sam skoro poceo da radim ReWire sa Cubase SX 1.01 (te verzije programa jedino imam).

the jumper je ustvari pocetak "necega", tako da je ovo bila samo kao neka osnova. ustvari nemam pojma ni zasto sam vam to postavio da slusate tako nedovrseno... :( ali nema veze.

my thanx to eon, x-dreamer, sumanut for comments and special thanx to pure for uploading and linking my files!!!!! :D

:wave: