View Full Version : monitoring
fapro
20-08-2004, 08:24 PM
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa M Audio LX 4 2.1 systemom.(aktivni monitori 2 satelita + woofer ) odnosno sta predlazete za monitoring(aktivni) za nekih 300 - 400 eura za malo ozbiljniji home recording?
M-Audio su, citiram jednog clana foruma, "Kese"...moja preporuka su Alesis monitori...za te pare bolje neces naci...
STUDIOTON
20-08-2004, 09:45 PM
Prosto da ne mogu da verujem da je jedan takav gigant audio tehnike napravio "kesu" .. Uopste ne sumnjam u ljude koji tako kazu jer su se i uverili ali prosto me sve to kopka , iako ne bih kupio voleo bih da cujem tu"kesu" i uporedim razlike nekih monitora tog cenovnog ranga .. :roll:
Prosto da ne mogu da verujem da je jedan takav gigant audio tehnike napravio "kesu" .. Uopste ne sumnjam u ljude koji tako kazu jer su se i uverili ali prosto me sve to kopka , iako ne bih kupio voleo bih da cujem tu"kesu" i uporedim razlike nekih monitora tog cenovnog ranga .. :roll:
Nijedna firma ne moze imati sve fenomenalno (pogotovu jedna tako raznovrsna)...kao sto Dynaudio ne pravi interfejse tako ni M-Audio nije trebao monitore da pravi :roll:
In most respects, these monitors are accurate enough for serious recording work, but their limited bass response makes them unsuitable for mixing unless used with a subwoofer.
Pazi sta kazu, nisu dobri za miksovanje...pa sta ces drugo da radis sa njima...Kineze da svercujes? (kao sto su moje BM6ice koriscene :D )
Ili jos bolje...
A two-way active loudspeaker which sounds rather small and boxy.
Zvuci maleno i "kutijasto"...
fapro
21-08-2004, 12:09 AM
Hvala na savjetima.Ja sam ih slusao u jednoj radnji i ne mogu bas reci da su "kese"ali vjerujem vasim kritikama.Mozete li mi navesti par modela(razlicitih firmi) u tom cjenovnom razredu za koje smatrate da mogu "odgovoriti zadatku"
arados
21-08-2004, 01:40 AM
Jedan kolega u Livnu ima Tanoy-a. Hvali ga pravo.
Nisam slus'o, tako da ne mogu ja ososbno o njima nista reci. Cini mi se da su u tom rangu cijena.
Jedan kolega u Livnu ima Tanoy-a. Hvali ga pravo.
Nisam slus'o, tako da ne mogu ja ososbno o njima nista reci. Cini mi se da su u tom rangu cijena.
I Pedja sa foruma ima Tannoye...odusevljen je njima...ko sto rekoh, jedna od alternativa je Alesis Monitor One
eeehej, polako sad... Samo kazem da se ne isplati to uzimati. Kako zvuce, to je vec druga prica, ali ne zvuce onako kako bi pravi monitorci (po meni) trebali da zvuce. U svakom slucaju svaka alternativa je po meni bolja, a za te pare ih svakako ima. :D
pozzzz!
fapro
29-08-2004, 06:35 PM
Definitivno sam odustao od ovog M audia.U opciji su alesis ili tannoy.Od jednog kolege sam dobio informaciju o ESI nEar 05 monitorima.Interesuje me vase misljenje o ovim monitorima s obzirom da su vrlo povoljni .
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.