PDA

View Full Version : monitoring

fapro
20-08-2004, 08:24 PM
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa M Audio LX 4 2.1 systemom.(aktivni monitori 2 satelita + woofer ) odnosno sta predlazete za monitoring(aktivni) za nekih 300 - 400 eura za malo ozbiljniji home recording?

puRe
20-08-2004, 08:32 PM
M-Audio su, citiram jednog clana foruma, "Kese"...moja preporuka su Alesis monitori...za te pare bolje neces naci...

STUDIOTON
20-08-2004, 09:45 PM
Prosto da ne mogu da verujem da je jedan takav gigant audio tehnike napravio "kesu" .. Uopste ne sumnjam u ljude koji tako kazu jer su se i uverili ali prosto me sve to kopka , iako ne bih kupio voleo bih da cujem tu"kesu" i uporedim razlike nekih monitora tog cenovnog ranga .. :roll:

puRe
20-08-2004, 11:16 PM
Prosto da ne mogu da verujem da je jedan takav gigant audio tehnike napravio "kesu" .. Uopste ne sumnjam u ljude koji tako kazu jer su se i uverili ali prosto me sve to kopka , iako ne bih kupio voleo bih da cujem tu"kesu" i uporedim razlike nekih monitora tog cenovnog ranga .. :roll:

Nijedna firma ne moze imati sve fenomenalno (pogotovu jedna tako raznovrsna)...kao sto Dynaudio ne pravi interfejse tako ni M-Audio nije trebao monitore da pravi :roll:

In most respects, these monitors are accurate enough for serious recording work, but their limited bass response makes them unsuitable for mixing unless used with a subwoofer.

Pazi sta kazu, nisu dobri za miksovanje...pa sta ces drugo da radis sa njima...Kineze da svercujes? (kao sto su moje BM6ice koriscene :D )

Ili jos bolje...

A two-way active loudspeaker which sounds rather small and boxy.

Zvuci maleno i "kutijasto"...

fapro
21-08-2004, 12:09 AM
Hvala na savjetima.Ja sam ih slusao u jednoj radnji i ne mogu bas reci da su "kese"ali vjerujem vasim kritikama.Mozete li mi navesti par modela(razlicitih firmi) u tom cjenovnom razredu za koje smatrate da mogu "odgovoriti zadatku"

arados
21-08-2004, 01:40 AM
Jedan kolega u Livnu ima Tanoy-a. Hvali ga pravo.
Nisam slus'o, tako da ne mogu ja ososbno o njima nista reci. Cini mi se da su u tom rangu cijena.

puRe
21-08-2004, 10:21 AM
Jedan kolega u Livnu ima Tanoy-a. Hvali ga pravo.
Nisam slus'o, tako da ne mogu ja ososbno o njima nista reci. Cini mi se da su u tom rangu cijena.

I Pedja sa foruma ima Tannoye...odusevljen je njima...ko sto rekoh, jedna od alternativa je Alesis Monitor One

kVu
21-08-2004, 04:43 PM
eeehej, polako sad... Samo kazem da se ne isplati to uzimati. Kako zvuce, to je vec druga prica, ali ne zvuce onako kako bi pravi monitorci (po meni) trebali da zvuce. U svakom slucaju svaka alternativa je po meni bolja, a za te pare ih svakako ima. :D

pozzzz!

fapro
29-08-2004, 06:35 PM
Definitivno sam odustao od ovog M audia.U opciji su alesis ili tannoy.Od jednog kolege sam dobio informaciju o ESI nEar 05 monitorima.Interesuje me vase misljenje o ovim monitorima s obzirom da su vrlo povoljni .