PDA

View Full Version : NI Guitar Rig

perapera
22-06-2004, 11:58 AM
Da li ste probali NI Gutar Rig?

Ja sam ga juce nabavio i jako sam zadovoljan, vi? :)

puRe
22-06-2004, 12:06 PM
Takodje 8)

Dobrodosao na forum :!:

perapera
22-06-2004, 12:44 PM
Takodje 8)

Hvala! :D

Dolazio sam ja ovde i ranije, ali sam se tek danas prijavio.

BTW, na kojoj zvucnoj kartici si probao Guitar Rig? Da li si pokusao da prikacis gitaru i (ako jesi) kakva je situacija sa latency-jem?

puRe
22-06-2004, 12:47 PM
Takodje 8)

Hvala! :D

Dolazio sam ja ovde i ranije, ali sam se tek danas prijavio.

BTW, na kojoj zvucnoj kartici si probao Guitar Rig? Da li si pokusao da prikacis gitaru i (ako jesi) kakva je situacija sa latency-jem?

Koristim Digi002 ali sam probao sa Lunom na obicnoj (internet) particiji...latenca je ok/neprimetna

perapera
22-06-2004, 01:06 PM
Koristim Digi002 ali sam probao sa Lunom na obicnoj (internet) particiji...latenca je ok/neprimetna
Odlicno, hvala!

dacko
22-06-2004, 03:03 PM
Ee.. ma sve to ok... ali po?to nemam gitaru, ja sam klavijaturista, probao sam samo neke klin pe?eve iz virtual gitarista da ?utnem u ovo... OK zvu?i, ali bi voleo da probam ba? sa pravom gitarom...
Jel mo?e ovo ?udo zastvarno da zameni neki zoom ili boss ili ?ta znam ve? ?ta se koristi... ?!

Isto pitanje va?i i za onaj nomad amp factory ili kako se zva?e...

puRe
22-06-2004, 03:16 PM
Ee.. ma sve to ok... ali po?to nemam gitaru, ja sam klavijaturista, probao sam samo neke klin pe?eve iz virtual gitarista da ?utnem u ovo... OK zvu?i, ali bi voleo da probam ba? sa pravom gitarom...
Jel mo?e ovo ?udo zastvarno da zameni neki zoom ili boss ili ?ta znam ve? ?ta se koristi... ?!

Nomad je sranje...

po zvuku su najbolji Amplitube i Guitar Rig definitivno...a zamenjuju Boss/Zoom procesore kao od sale...jedini pravi hardverski konkurent im je Line6 PODxt

perapera
22-06-2004, 03:17 PM
Deluje da ce da moze, ja sam zato i postavio ono pitanje gore...

Kvalitet zvuka nije problem, po meni je odlican. Jedino je pitanje stabilnosti i latency-ja (vidim da se ovde odomacio izraz latenca), ali kako rece Purator - izgleda da je latenca prihvatljiva, odnosno da se sve desava near-real-time...

Nomad Factory Rock Amp Legends? Ne znam, mislim da ti je Guitar Rig bolji izbor...

ridge
22-06-2004, 10:10 PM
ZOOM moze da zameni i moj sporet a kamoli nesto dalje.

puRe
22-06-2004, 10:28 PM
ZOOM moze da zameni i moj sporet a kamoli nesto dalje.

:lol:

ridge
23-06-2004, 12:48 AM
salu na stranu al realno gledano nikad ZOOM nece biti toliko masan koliko je moj sporet masan :shock:

Eon
23-06-2004, 08:13 AM
salu na stranu al realno gledano nikad ZOOM nece biti toliko masan koliko je moj sporet masan :shock:

a sa sporeta mozes ukloniti masnocu, a sa zoom-a??

perapera
23-06-2004, 09:34 AM
:lol:

kVu
24-06-2004, 02:27 AM
Aj zivi bili pa videli, al mislim da je opet neko njesra od plugina. :twisted: Ne mozh plugin da zameni zvuk pojacala i dobre pedale...

p.s. za mene zoom & other sheet's nisu procesori :)))))))))

STUDIOTON
24-06-2004, 07:07 AM
Aj zivi bili pa videli, al mislim da je opet neko njesra od plugina. :twisted: Ne mozh plugin da zameni zvuk pojacala i dobre pedale...

p.s. za mene zoom & other sheet's nisu procesori :)))))))))

Cuti bre nemoj da baksuziras .. :lol: Kada se moj gitarista odusevio e onda ima buducnosti :wink: :D

zimske
19-03-2005, 04:17 PM
mo?e li mi netko pomo?i glede spajanja gitare na komp? ja sam ?ibnuo ravno u line-in, ali kad dignem program, on uop?e ne prepoznaje mogu?e ulaze. zvuk ipak izlazi van na zvu?nike, ali bo?sa?uvaj da signal prvo pro?e kroz rig pa onda na out. :)
istina, kartica zvu?na jest kr? (ahem, na motherboardu integrirana, ?tovi?e :oops:) ali eto, htio bih probat, pa ?iv bio vidio.

savjeti?

veseli koljac
19-03-2005, 04:56 PM
treba da u g.rigu file/audio+midi settings podesis asio driver i u routing treba da namestis izlaz i ulaz,da ne stoji "not connected"...

zimske
19-03-2005, 06:35 PM
hvala na savjetu, ali...
eh, ali...
ova moja zvu?na nema asio drivere. ne znam podr?ava li uop?e doti?ne, a ne znam ni kako saznati (iako ne vjerujem da ih podr?ava). kao ?to rekoh ve?, kartica je neki integrirani kr? na motherboardu (a u planu je neka eksterna, vidio sam svakkavih divota za svakakve pare... but i digress).
od ponu?enih drivera u rigu imam samo multimedia i directsound. mislim, trenutno mi ka?njenje (latency) ne predstavlja neki faktor, a svjestan sam kako je tu ASIO bog&batina. za sada samo ?elim fino ?ibnut u line-in i dobit na izlaz bilo ?ta, ma koliko ms to kasnilo.

?tovi?e, kad odaberem DX, rig uop?e ni ne vidi in koji bih onda mogao odabrat. ajde, reko, odaberi ru?no, ali onda nemam opcije za pode?avanje ka?njenja. a svejedno ni?ta ni ne ide van, tako da be? pode?avanje izlazno ka?njenja za nepostoje?i ulazni signal.
s druge strane, kad odaberem MME, rig redovito krepava. to ?u pripisati drajverima, ali svejedno me sve to skupa ostavlja zbunjenog.

ono ?to me zanima za?to, kad gitaru u?teka?im u pc, ni?ta ne ide van. mislim, ide van, ali to je samo suhi signal gitare - ni?ta ne prolazi kroz rig.

mislim, asio ili ne, ne?to bi se trebalo isprocesirat, zar ne?

milosjeftic
19-03-2005, 07:24 PM
Ne , koliko ja znam . Da bi nesto cuo kartica mora podrzavati Direct Monitoring .
Ja znam da podesim jedino Cubase ( posto u njemu radim ) . Device > Device Detup > Vst Multitrack > Direct Monitoring > Apply > OK .

milosjeftic
19-03-2005, 07:26 PM
Pre Audigy 2 sam imao Live gde to nije moglo ( ili nisam znao da namestim ) . Neverujem da integrisana podrzava Direct Monitoring , ali ga vec podrzavaju Audigy 2 ( polovana oko 30 evra ) i bolje kartice . NEMOJ BACATI PARE na bilo sta sto je slabije = jeftinije od Audigy 2 , a ako mozes uzmi nesto skuplje = bolje .

veseli koljac
19-03-2005, 08:56 PM
Ne , koliko ja znam . Da bi nesto cuo kartica mora podrzavati Direct Monitoring .

ne mora,ja imam audigy1 na kome direct monitoring ne radi,pa se opet sve cuje.

ova moja zvu?na nema asio drivere. ne znam podr?ava li uop?e doti?ne, a ne znam ni kako saznati (iako ne vjerujem da ih podr?ava). kao ?to rekoh ve?, kartica je neki integrirani kr? na motherboardu (a u planu je neka eksterna, vidio sam svakkavih divota za svakakve pare... but i digress).
od ponu?enih drivera u rigu imam samo multimedia i directsound. mislim, trenutno mi ka?njenje (latency) ne predstavlja neki faktor, a svjestan sam kako je tu ASIO bog&batina. za sada samo ?elim fino ?ibnut u line-in i dobit na izlaz bilo ?ta, ma koliko ms to kasnilo.

mozes da probas asio4all drajver,koji bi trebalo da radi na svim karticama. www.asio4all.com

i jedno pitanje,da li ti samo g.rig pravi problem ili uopste svi VST efekti?

zimske
20-03-2005, 11:01 AM
trenutno rig upotrebljavam kao standalone, ne kao VST.
jednom kad ga tako osovim na noge, onda ?u ga probati provu?i kroz Ableton Live. dodu?e, mislim da ?u ga koristiti, za prvu ruku, samo kao standalone. onako, za upoznavanje i zafrkanciju, etc..
ka?em, samo me zbunjuje to da sve ide fino, dakle, gitara-in-[rig]-out ali - i nakon odabira ulaza/izlaza - ni?ta, tojest suhi signal. sad ?u ba? probat te asio4all drivere. nadam se da ne?e bit "ra?unala rade na bijeli dim..."

NEMOJ BACATI PARE na bilo sta sto je slabije = jeftinije od Audigy 2 , a ako mozes uzmi nesto skuplje = bolje .

nisam ni mislio. ?ak sam skepti?an prema Creativovim karticama, ali za po?etak bi moglo pro?i..gledam neke eksterne, skupe jesu, neke ?ak i zero latency ali to su ve? vi?a vi?a VI?A klasa vamo-namo.
to jo? va?em i tra?em.

zimske
20-03-2005, 11:02 AM
[i, ljudi, prva ste liga. hvala vam najljep?a.]

zimske
20-03-2005, 11:55 AM
asio4all ne poma?e. ista stvar se de?ava kao i sa MME, to jest, program se ru?i tek tako, vidi ASIO, odaberem ASIO, ali onda krepa. ?tovi?e, u control panelu drajvera stajalo je da je OUT disablean. sva?ta. RTFMao sam manual od prve do zadnje stranice, probao savjet iz troubleshootinga ali ni?ta.

hvala vam svima, jo? jednom, ali sad me ispri?ajte; idem na?i adekvatan zid za razbit glavu o.

milosjeftic
20-03-2005, 01:05 PM
Dok ti ne naucis solidno da radis procice bar 1 godina , za to vreme pasce cena nekim karticama i racunarima koje su veoma skupe . Mislim da je za pocetnika idealan Audigy 2 + solidna polovna konfiguracija ( Athlon 1700+ , 512 ram ... ovu kombinaciju imam i funkcionise ) ili nesto slicno . I kad kupis pravu kartu i dobar racunar mozes ih koristiti kao drugu karticu i drugi racunar a naucices da stedeti ( moraces ) gde god je moguce sto je nuzno jer rad sa muzikom to zahteva .
Nikad se nemoj nervirati zbog problema sa programima i sl. - uvek ce bar nesto da ***** .

zimske
20-03-2005, 01:23 PM
no, eto, ipak sam uspio. dakle, ipak je to bilo do kartice. naime, na PCu ASIO se klao sa nekim drugim driverima. onda sam probao laptop (za?to nisam odmah probao sa laptopom? duga pri?a) i, nakon malo prtljanja, uspio sam.
fino.

idem ba? vidjet kako ti driveri sura?uju sa absynthom i sl.

[veseli_koljacu, rispekt!]

Mrmot
20-03-2005, 11:30 PM
bi mogao tko mozda snimit kakav kratki primjer sa NI Rig-om? zanima me kako to zvuci, distorzija da budem odredjeniji... bez bubnjeva i bassa i ostalog, cista gitara.. :wink:
evo ako koga zanima, jedan mali clip sto sam jos prije snimio, isto VST distorzija..
http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?t=2873

veseli koljac
21-03-2005, 03:34 PM
ovo sam ja snimao sa g.rig-om odavno,isekao sam samo zadnji deo gde se cuju distorzije,mada je zvuk za solo bezveze i produkcija je prilicno losa,pa mozes da cujes i da prokomentarises :)
(sada sam tek video da si napisao bez basa i bubnja a ovde ih ima :oops:)

http://s51.yousendit.com/d.aspx?id=1B311LT6LPXY72MBAP9CBW363N