PDA

View Full Version : va?e ?elje i ma?tanja?

dlukace
08-06-2004, 03:43 PM
?ao! upravo sjedim pored svoga korga ms2000 i nordracka2,rm1x i sh32 i jo? uvijek mi ne?to fali,a ?to? ve? se sada u mraku osje?am kao da je nova godina kad zasvijetle sve ove ma?inice...
ali moje ?elje nisu jo? ispunjene-evo nekih od njih
1.neuron
2.moog voyager(ili se omega 8)
3.yamaha vl1
4.yamaha cs80
5.jd990 roland
6.korg wavestation a/d
7.i jo? i jo?....
e sad ste vi na redu-ba? me zanima!

puRe
08-06-2004, 05:21 PM
1. Nord G2
2. EMS VCS3
3. Yamaha CS-80 ili Moog Memory Moog
4. Modularni sint (synthesizers.com ili MOTM)

Eon
09-06-2004, 12:00 AM
Moja zelja se svodi na jedan dobar komp.

Abit NFS (valjda je ova)
1 GB RAM
320 GB Hard disk space-a

i moze u sve to :
emu 1820

E sada kada bi malo prosetao u glavi ima toga jos :

Scope SRB
TC Powercore
Uad Studio
Behringer 3216

itd.

:)

kVu
09-06-2004, 03:12 AM
hmmmmmmmmm

zipa sad:

Roland VS2480 v2 Digital Audio Workstation
Studer A-827 Analog 24 track Recorders
Pro Tools

mics

Shure KSM44
Neumann M149
Rode Classic II
Sennheiser MD441
... ima josh al dosta

Monitoring:

Tannoy Dual DMT II 15's Bi-Amped
Yamaha NS10M's
Auratones

e sad kad bi poceo i procesore da nabrajam i instrumente i bla bla bla shta sve ne, kud bi kraj bio... pogotovo kad bi krenuo sa gitarama i procesorima, da ne pricam o efektima... ;)

fipke
09-06-2004, 11:58 AM
aham.

1. Roland Juno 106
2. neki dobar midi merger
3. Neumann u87
4. sennheiser 441,421...

milos
12-06-2004, 10:26 PM
1.cs 80(ili pak midi kontroler sa motorizovanim fejderima +Arturia cs 80)
2.Oberheim obx-a
3.Oberheim Matrix 12
4.Crumar spirit(jeste da ima jedan oscilator ali ima lep zvuk)
5.Moog modular sistem 55(kad bi razumeo kako radi)
6.motm modular
7.Elka synthex
8.Ems Vcs3
9.Ems aks synthi
10.Alesis andromeda a6
11.Roland jupiter 8
12.Sequential circuits prophet vs(zbog filtera baziranog na OTA gain celiji)
I jos jedno sto sintisajzera

nixylive
12-06-2004, 11:36 PM
Mnogo vas BRE neko razmazio :D Moja zelja je da konacno uzmem (u sredu) ove klavijature i zvucnu, a vi tu tamo neki Neuroni, Nord Lead-ovi i sl.

Sta ce biti kad i mene uhvate takve zelje. Nece valjda :lol: Jer ima finansijski da bankrotiram od svojih zelja :D

Ad Fines
12-07-2004, 11:58 PM
Ja sm takodjer skroman!!!!!
Behringer DDX 3216

milos
15-08-2004, 06:22 PM
Nego rekose mi u Lyra style-u da trenutno nemaju Radiume, pa mi nude Evolution. Da li da prihvatim. A cena je za 35? veca nego za radium.

Pozdrav Nixy.Evolution je ok-nudi ti skoro sve sto i keystation pro 88 samo sa manje kontrola,samo sto ga ljudi ne vole zato sto izgleda jevtino(svi kontroleri u toj klasi izgledaju jevtino) i nije bas najbolji na dodir(mislim na dirke-sundjeraste su).
Retko ko se seti da potrazi Edirolove kontrolere.U toj klasi mislim da su najbolji i ja se spremam da uzmem jednog (PCR 80-5 oktava ).Zato sto ih Roland pravi imaju i najbolje dirke,a sto se tice programiranja tu su ekvivalent sa evolutionom(evolution i keystation pro 88 kontroleri koji koriste dobar editor-Enigmu koji ti omogucava lako i kompletno programiranje)
Inace,Audiophile ti je sada pojevtinio-90 EUR je,mada treba jos razmotriti i emu 0404.
http://www.native-instruments.com/uploads/pics/terminals1.jpg
Vidis da i Native instruments koriste male Edirole na svojim prezentacijama

milos
16-08-2004, 03:37 PM
Imas Neko,ili ga samo zelis?U osnovi to ti je komp sa ugradjenom klavijaturom,tastaturom,klizacima itd.Za zive svirke odlican,ali to je ludost za kucni studio.Sprava koja se brzo mora upgradeovati.Pa ja bih za te pare kupio Nord Lead 3+Minimoog Voyagera ili Andromedu A6 i jos bi mi ostalo para :D

Bitch
16-08-2004, 04:10 PM
Nemam Nekog, nego nesto razmisljam da metim oridjinale Logic Pro na moj PowerBook pa da nakacim nesto tipa Keystation 88pro, nemam pojma kakav je pod prstima, nek neko javi ako ga vidi u radnjama, dobar je fatarov master, bash ga probah u Budimpesti (al samo 3minuta, jer ugledah Moog Voyager koji drndah 3 sata! VRH!!! Ni virus nije za baciti cak stavise, pored kawai k5000, ovaj ima najbolju dirku na svetu!!! Da, Voyager, brate Herbie Hancock cuci u njemu samo zasviraj koji lead 8) )
ako nekog zanimaju cene u pesti, ima simpicantna radnjica koji diluju prof studio opremu i kiborgde, nesto je skupo a nesto bogami jako jevtinno!
eve ga www.absolute.hu
(link webshop)
...ako vas ne nervira madjarski :D

milos
16-08-2004, 04:29 PM
Pa bozmeg,ja sam iz Subotice.Mene Madjarica ne nervirao :D .Bas sam gledao pre jedno pola godine nesto na absolute.hu i cene su ok,a jos bolje je sto sva nova roba iz sveta odmah tamo pristize.
Dacu ti link za keystation pro 88 diskusiju.Videces da nekim ljudima besprekorno radi a nekima ne,neki se zale da su dirke lagane i da nemaju brz odziv.Purator treba da dobije kaystationa na testiranje.Objavice recenziju cim zavrsi.
Ako ti je bas toliko stalo do kvalitetnih hammer dirki(a misllis da uzmes kontroler a ne recimo yamahu s90),odnosno ako si bas zagrizeni pijanista-onda ti keystation pro 88 mozda nece odgovarati.
Ljudi kazu da su dirke na Fataru ok (posebno na sl 880 pro) ali im je kontrola ocajna(nemaju cak ni value slajder)
Evo ti link
http://www.musicplayer.com/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=18;t=009922
a imas negde i recenzije na
www.harmony-central.com

puRe
16-08-2004, 04:54 PM
Ajde sada ja malo da obnovim svoju listu...

1. Nord G2 (veoma uskoro kupujem...do kraja godine 100%)
2. Moog Voyager

Inace, ja sam se potpuno zaljubio u Voyagera, samo mislim da je preskup...zato i stoji na drugom mestu ;)